Oct 29, 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih


Assalamualaikum dan Selamat Petang :)






Sebelum terlambat jom kita join giveaway dari EMAS PUTIH .

Mana la tahu ada rezeki nak menang kali nie kan ? hihi



[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Oct 26, 2015

"Giveaway Holiday @ Bandung Anum"



Asslamualaikum dan Selamat Malam !


Umie tak pernah p oversae tau. Bandung pun kira oversea la kan ? hihi
Kalau menang nie confirm tak tido lena siang malam tau,hee :)


Jom korang ramai-ramai meriahkan Giveaway Cik Anum kita nie.


http://anumkhairil.blogspot.my/2015/10/giveaway-holiday-bandung-anum.html



Nak join boleh kelik je GAMBAR ATAS nie okey !



Doakan saya menang :)


MIRACLEMH SERUM IN THE HOUSE !



Assalamualaikum dan Selamat Malam !




Ehem. ehem . Lama benor Umie tak update kan ? Tak tahu nak habaq apa.hee.



Okey nie Umie nak share kat korang satu PRODUK KECANTIKAN yang pasti korang akan jatuh cinta.hihi.


Sapa suka pakai SERUM MUKA ? Kalau ada meh angkat tangan sikit ! Seppp sikit.Yeaayyy kita geng.






THIS IS WHAT YOUR SKIN NEEDS !

Sape ada INSTAGRAM dekat sini ? Ha produk serum nie tengah HANGAT tau dekat INSTAGRAM. Banyak kelebihan yang ada dekat SERUM MIRACLEMH nie tau.Tak percaya cepat follow instagram @umie_shake4u @umie_shake4u ! Banyak info boleh dapat dekat situ.



Tapi kat sini Umie kasi intro dulu nah ! Umie kasi tahu dulu background dia okey, Founder SERUM MIRACLEMH nie ada dua orang , dua-dua orang Terengganu.Cun melecun tau founder MiracleMH serum nie.  


Nie ha founder dia:-

 

Follow Instagram : @massyhaddy

 

 Follow Instagram : @erna_hasmimie




Kasi intro dulu je, nanti Umie update lagi okey. Tunggu tau ! Tapi kalau dah tak sabar nak tahu leh follow INSTAGRAM @umie_shake4u @umie_shake4u






Ok bai !


Aug 19, 2015

Let's Not Fall In Love !



Assalamualaikum "_____"





MADE - BIG BANG !


Members : = G-Dragon
                   = T.O.P
                   = Taeyang
                   = Daesung
                   = Seungri








Uri saranghaji marayo
Ajigeun jal moreujanhayo
Sasil jogeumeun duryeoun geoya
Geudae mianhaeyo
Uri yaksokhaji marayo
Naeireun tto moreujanhayo
Hajiman I mal maneun jinsimiya
Geudae johahaeyo
Amugeotdo mutji marayo
Daedaphal su eopseoyo
Jigeum ireohge duri haengbokhande wae
Nal gajiryeo haji marayo
Geujeo idaero jogeumman isseoyo
Galsurok deo maeum apajige wae
Jajeun mannam dwien ibyeol
Gyesok banbokdoeneun siryeon
Deoneun uimireul chajeul su eopseo
Eoriseogeun miryeon
Sarangui tareul sseun mistake
Neukkineun gamjeongeun da biseuthae
Hajiman I sunganmankeumeun
I want you to stay
Uri saranghaji marayo
Ajigeun jal moreujanhayo
Sasil jogeumeun duryeoun geoya
Geudae mianhaeyo
Uri yaksokhaji marayo
Naeireun tto moreujanhayo
Hajiman I mal maneun jinsimiya
Geudae johahaeyo
Nareul bomyeo utji marayo
Jeongdeulmyeon seulpeojyeoyo
Yeppeun geu misoga nunmuri doelkka bwa
Sarangiran du geulja soge
Uril gaduryeogo haji marayo
Chaeuji moshal yoksiminikka
Cheoeumen seollemeul ango
Baneun gomineul ango
Kkeuten seoro uirironama jinae
Sihaengchago
Nan haruharuga buranhae
Ne geu sunsuhami budamdwae
Hajiman oneul bammankeumeun
I want you to stay
Naege neomu manheun geol barajima
Nado geudael ilhgo sipjin anha
Gipeojigi jeone sangcheo ipgi jeone
Nal mitji marayo
Neon hangsang geurae
Igijeogin saekki
Uri saranghaji marayo
Ajigeun jal moreujanhayo
Sasil jogeumeun duryeoun geoya
Geudae mianhaeyo
Uri yaksokhaji marayo
Naeireun tto moreujanhayo
Hajiman I mal maneun jinsimiya
Geudae johahaeyo


Read more: http://www.kpoplyrics.net/big-bang-lets-not-fall-in-love-lyrics-english-romanized.html#ixzz3jFzJb2EH 
Follow us: @kpoplyrics_net on Twitter | kpoplyricsnet on Facebook

Mar 15, 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih



As-Salam

[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang


Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015









Good Luck kepada semua yang JOIN :)

Feb 25, 2015

Sakit Sendi ? Cara ubati ? Mudah sahaja dengan SHAKLEE



Assalamualaikum dan Selamat Malam :)


 SAYA MERUPAKAN PENGEDAR SAH PRODUK SHAKLEE. :) 
SHAKLEE DIJAMIN HALAL DAN BERKESAN !
MAKANAN TAMBAHAN TERBAIK UNTUK ANDA :)






 JOM SAYA NAK REVIEW PRODUK SHAKLEE - SET SAKIT SENDI 




Adakah anda selalu mengalami sakit-sakit sendi seperti gambar dibawah ?
Dan bila kita sakit sendi kehidupan seharian akan rasa tidak selesa. Serba tak kena betul kan?






Apa itu sakit sendi ?

 Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

 Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).

 Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.

 Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.



Apa tanda-tanda sakit sendi ?

1) Sakit pada sendi yang terlibat.
2) Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
3) Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
3) Adanya pembesaran tulang sendi.






Sekarang kita tengok pula macam mana nak ubati sakit sendi dengan SET SENDI SHAKLEE.
Set apa yang boleh kita amalkan ?
Jom tengok bawah ! :)

Kombinasi Advance Joint Health Tablet, Omega Guard dan Ostematrix


Jom tengok kebaikan setiap vitamin shaklee nie pula.


 Ostematrix
Ostematrix mengandungi Magnesium.
Magnesium membantu pengaliran darah yang lancar dengan cara membantu jantung berdenyut dengan kadar yang normal. Menurut kajian University of Maryland Medicagenic Center, Magnesium juga membantu mengurangkan tekanan darah. Bila tekanan darah jadi rendah, jantung akan kurang stress. Ini membolehkan darah mengalir dengan lancar dan mengelakkan uric asid menjadi kristal (crystallize) di dalam sendi.


 Omega Guard
Merupakan minyak ikan Shaklee mengandungi kandungan Omega – 3 dan Omega – 6 yang tinggi, dan membantu mengurangkan radang sendi.

Omega Guard Shaklee juga boleh melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. Ia juga bertindak sebagai pelincir dan membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.


 AJHT
AJHT diperbuat dari ekstrak jagung, Vitamin C, mangan dan Zinc dan kandungan utamanya adalah tumbuhan boswellia. Ia merupakan anti radang semulajadi untuk sakit sendi di samping membantu menyediakan pelincir bagi sendi selain bertindak sebagai kusyen antara sendi-sendi.

AJHT mengurangkan radang secara semulajadi, di samping bertindak sebagai kusyen antara sendi. AJHT juga mengandungi glucosamine yang bertindak sebagai pelincir antara sendi









So apa tunggu lagi ? Katakan TIDAK pada SAKIT SENDI 








_________________________________________________________________



Untuk order/sebarang pertanyaan boleh contact umie yea :)

Whatsapp/Telegram: 014-3125153

UMI FARHANA ZAKARIA
Pengedar Shaklee Malaysia: ID 1111663
Shaklee Independent Distributor
COD di Daerah Ipoh, Perak


_________________________________________________________________





Feb 19, 2015

Contact Lens Serendah RM12.00/pairs !!



Assalamualaikum dan Selamat Malam.


Ada yang peminat tegar contact lens ?
Nak mata sentiasa cantik ?


Jom follow instagram @umie_shake4u
Macam-macam jenis ada tau.. Dan yang paling penting ada sales CNY 💜💜






For more details:

Whatsapp/Telegram 014-3125153 (Umie)



Feb 18, 2015

Blogwalking Journey with JJAJJA



Assalamualaikum dan Selamat Petang :)




Comelkan banner nie ?

Nak join juga ? Senang jer KLIK banner untuk terus ke pemilik banner blogwalking journey tu ha :)


Ok bai :)


Review : Kebaikan Ostematrix Shaklee



Assalamualaikum dan Selamat Petang :)





 SAYA MERUPAKAN PENGEDAR SAH PRODUK SHAKLEE. :) 
SHAKLEE DIJAMIN HALAL DAN BERKESAN !
MAKANAN TAMBAHAN TERBAIK UNTUK ANDA :)



 JOM SAYA NAK REVIEW PRODUK SHAKLEE - OSTEMATRIX 





Apa fungsi-fungsi kalsium dalam OSTEMATRIX SHAKLEE


1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.


2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.


3. Zink, boron, manganese dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis.



Apa yang KALSIUM-KALSIUM diatas boleh membantu ?


 Meredakan migrain, sakit belakang, period pain, kebas2/kekejangan

Beri tidur yang lena, mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi, mengurangkan kelesuan tubuh
 Penting untuk ibu hamil, ibu menyusu, berpantang
Penting untuk orang tua, ahli-ahli sukan, wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan





Sekarang kita tengok apa antara kebaikan yang ada dalam OSTEMATRIX SHAKLEE nie:-


 Menguatkan Tulang
 - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

 Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas 
- Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

 Meringankan stress
 - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

 Memperbaiki masalah haid
 - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

 Pengalkalian tubuh
 - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

 Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.





Ha amacam banyak kan kebaikannya ? Ostematrix memang baik untuk tulang. Kalau badan tu selalu sangat rasa lenguh-lenguh, selalu penat umie suggestkan korang ambil OSTEMATRIX SHAKLEE nie. InsyaAllah akan rasa kurangnya dan yang paling penting amat MEMBANTU !  :)


_____________________________________________________________________



Untuk order/sebarang pertanyaan boleh contact umie yea :)

Whatsapp/Telegram: 014-3125153

UMI FARHANA ZAKARIA
Pengedar Shaklee Malaysia: ID 1111663
Shaklee Independent Distributor
COD di Daerah Ipoh, Perak



_____________________________________________________________________