Mar 17, 2014

SHAKLEE - SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS


Assalamualaikum dan Selamat Petang :)




 SAYA MERUPAKAN PENGEDAR SAH PRODUK SHAKLEE. :) 
 SID : 1111663 

SHAKLEE DIJAMIN HALAL DAN BERKESAN !



 JOM SAYA NAK REVIEW PRODUK SHAKLEE SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS










KELEBIHAN DAN KEBAIKAN JIKA AMALKAN SUSTAINED RELEASE VTA-C :


Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki Simptom Pendarahan
Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun 
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser 
Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh
dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit 
Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia 
Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolestrol sihat 
Ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.



ANTARA TESTIMONI SUSTAINED RELEASE VITA-C :











Banyakkan manfaatnya betul tak ? So apa tunggu lagi. Jom grab laju-laju sebelum terlambat !



Sebarang pertanyaan atau baru ingin mencuba atau mahu repeat order ?

Ingin dapat harga istimewa/promosi ?

PM/WHATAPPS laju-laju 014-3125153 
Email : foreverhijab08@gmail.com



p/s : 
Pembeli di sekitar Ipoh, Perak saya akan hantar sendiri (COD) tanpa ada sebarang charge tambahan.
Jom cepat !


 SETIAP PEMBELIAN AKAN DIBERI FREE GIFT ! 



 CUSTOMER ALWAYS FIRST ! 



===================================================================

p/s: Pelbagai produk SHAKLEE DISINI ! 



Ok bai !

Mar 12, 2014

Day 5 - Pray For MH370 !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi



Hari nie dah hari ke-5 pesawat MAS MH 370 hilang. Masih tiada jawapan. Masih tidak dapat merungkai misteri kehilangannya.












Walau apapun yang berlaku doakan semuanya baik-baik sahaja walau dimana pun MH370 berada.





Ok bai :)

Mar 7, 2014

6 Kelebihan Pada Hari Jumaat



Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)





1. Berlakunya hari kiamat.
Ya, Jumaat merupakan hari yang selalu dikaitkan dengan berlakunya hari kiamat. Dalam suatu hadis riwayat Muslim, Nabi SAW ada menyebut bahawa, “Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaannya.”

2. Nabi Adam diciptakan dan dia juga disingkirkan dari syurga.
Hari Jumaat memang istimewa. Hari ini nabi Adam diciptakan, dan hari ini jugalah beliau diturunkan daripada syurga.
Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah bersabda, maksudnya: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah Jumaat, pada hari itulah, Adam a.s. diciptakan dan pada hari itulah juga dia dikeluarkan dari syurga.”

3. Penghulu segala hari.
Saya suka sebut Jumaat ni special. Kenapa ya? Jumaat ini adalah hari yang sangat-sangat istimewa kerana agama kita sendiri yang meletakkan Jumaat itu ketua dan lebih sedikit ganjarannya berbanding hari-hari yang lain.
Dalam suatu hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah yang bermaksud: “Jumaat dinamakan sebagai ‘Saidul aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).”

4. Selamat dari fitnah kubur bagi yang mati pada hari Jumaat.
Menurut Nabi SAW, “Tidak seorang muslim yang mati pada hari Jumaat atau pun malam Jumaat, melainkan diselamatkan Allah  daripada fitnah kubur.”
Jadi, sama-samalah kita berdoa moga-moga Allah memilih kita di kalangan manusia-manusia yang diberikan kelebihan oleh Allah ini.

5. Kebaikan dengan memotong kuku.
Peliharalah kebersihan anda. Kalau boleh, Jumaat ni bagi lebih-lebih lagi. Mana yang dah lama tak potong rambut, maka potonglah. Kasi kemas. Kalau kuku dah rasa mula nak panjang, hah potonglah.
Ibnu Masud berkata, “Sesiapa yang memotong kuku pada hari Jumaat, Allah akan menyembuhkannya daripada penyakit dan memberikannya keselamatan.”

6. Makbulnya doa di antara dua khutbah.
Yang ini pun kita dah selalu dengar. Daripada zaman sekolah lagi mungkin ramai yang telah diberitahu akan perkara ini. Baca doa ketika imam sedang duduk antara dua khutbah selalunya makbul doanya tu. Ya, kan?
Banyak ulamak yang berpendapat bahawa makbulnya doa yang dibaca di antara dua khutbah, iaitu ketika imam sedang duduk antara khutbah pertama dan khutbah kedua.
Ini berdasarkan hadis daripada Abu Hurairah yang bermaksud, “Pada hari Jumaat ada satu saat yang bertepatan dengan orang Islam ketika dia sedang sembahyang, di mana tatkala ia berdoa maka doanya itu akan dimakbulkan.” Dan rasulullah menunjukkan isyarat tangannya yang membawa maksud sedikit sahaja waktu itu.
Abi burdah bin Abi al-Amusa al-Asy’ari r.a berkata bahawa beliau pernah mendengar bahawa Abdullah bin Umar r.a pernah mendengar bahawa Rasulullah pernah menjelaskan bahawa waktu yang paling mustajab itu adalah waktu antara imam duduk di atas mimbar sehingga solat selesai didirikan.







Dan perbanyakkan amalan-amalan berikut terutama sekali kepada KAUM ADAM sebelum menunaikan fardhu JUMAAT :)




Ok bai ! 


Mar 6, 2014

PROMOSI - BERITA BAIK UNTUK PENGGUNA PRODUK SHAKLEE



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari :)




 SAYA MERUPAKAN PENGEDAR SAH PRODUK SHAKLEE. :) 
 ID SID : 1111663 

SHAKLEE DIJAMIN HALAL DAN BERKESAN !



 JOM SAYA NAK REVIEW PRODUK SHAKLEE ESP


PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1






ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankanfungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.


APA MANFAAT YANG ADA PADA ESP (ENERGY SOY PROTEIN) ?


ESP membantu memulihkan kedutan dan merangsang regenerasi kulit dan otot.
ESP membantu dalam masalah rambut gugur dan beruban.
ESP membantu menghilangkan parut jerawat.
ESP membantu memberi rasa kenyang berjam-jam.
ESP membantu mengurangkan berat badan.
ESP bertindak sebagai MILK BOOSTER, menambahkan penghasilan susu ibu.
ESP membantu mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
ESP membantu mengurangkan gejala tekanan, kemurungan, kebimbangan, ketakutan dll.
ESP membantu meningkatkan keupayaan seksual.
ESP membantu menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara.
ESP membantu memberikan tenaga kepada ibu hamil dan membantu perkembangan fetus dalam kandungan.
ESP dapat membantu kulit wajah berseri, anjal, mengurangkan freckles dan pigmentasi seperti awet muda
ESP membantu memulihkan fungsi prostat lelaki- keupayaan menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak
ESP memberikan tenaga yang berpanjangan juga menjadikan badan lebih cergas, lebih sihat dan kurang letih.


DAH TAHU MANFAAT YANG ADA DALAM ESP, JOM TENGOK PULA APA ISTIMEWANYA KALAU BELI ESP 6 PERCUMA 1 NIE :)


Semestinya PERCUMA satu bekas ESP
PERCUMA Shaklee MEMBERSHIP (Seumur Hidup !)
Bila dah jadi AHLI, LAYAK untuk dapat CASH BONUS dari Shaklee



TAK PAHAM ? Tak apa awak PM/WHATSAPP 014-3125153 saya dahulu boleh, saya akan terangkan dekat awak okey. I will guide you darling :)


Beli 6 terlalu banyak ?

Ala apa kata awak pakat la dengan mak, kakak, adik ataupun kawan-kawan dah cukup enam dah boleh ORDER. Takpun kalau awak tak boleh nak kumpul saya boleh tolongkan. Saya akan cari kan orang.

Ha senang kan ? hehehe


Berbaloi okey dan untungggg sangat tau uolllss :) hee




Nak tahu apa untunggnya ?? Apa lagi PM/Whatsapp saya laju-laju okey sayang :)



PM/WHATAPPS laju-laju 014-3125153 
Email : foreverhijab08@gmail.com



p/s : 
Pembeli di sekitar Ipoh, Perak saya akan hantar sendiri (COD) tanpa ada sebarang charge tambahan.
Jom cepat !


 SETIAP PEMBELIAN AKAN DIBERI FREE GIFT ! 



 CUSTOMER ALWAYS FIRST ! 



===================================================================

p/s: Pelbagai produk SHAKLEE DISINI ! 



Ok bai !