Jan 31, 2014

Happy Chinese New Year



Assalamualaikum dan Selamat Pagi



Ehem ehem entry ini hanya untuk mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU CINA kepada semua warga cina yang menyambutnya.:)



GONG XI FA CAI TO ALL CHINESE :)





Nak angpow boleh ? hikhik :)


Ok bai ! 


Jan 30, 2014

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN !



Assalamualaikum dan Selamat Petang :)


Nampak giveaway mesti terasa nak join mana la tahu ada rezeki tahun 2014 ini dan nasib baik la sempat lagi nak JOIN tau . So, sebelum terlambat jom ramai-ramai join GIVEAWAY by NABILAMEDAN 



2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN



 Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini.
 Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita.
 Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.



 Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50.
 Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang.



 Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut.
 Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.




Tempoh Giveaway
30 Januari 2014 - 10 Februari 2014


Sebelum terlambat jom joinnnnn :)


Jan 15, 2014

WW #25 - Girl Who Can't Break Up , Boy Who Can't Leave



Assalamualaikum dan Selamat Pagi





Jom layan kurangkan stress :)


BY LEESANG 



I love this song so muchhhh !!


How about you ? :)





Ok bai !

Jan 4, 2014

Back to the reality ! 2014



Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)



Dah masuk tahun 2014 kan ? Cepat betul masa berlalu . Dan bila masuk tahun baru mesti ramai orang yang tetapkan AZAM baru . Dan saya rasa setiap orang pasti ada azam yang nak dicapai tak kurangnya saya. Dan saya juga lah yang selalu ketinggalan update pasal AZAM .. sobsobsob (masa masa ouuhh masa)


AZAM tahun lepas saya satu sahaja tapi tak berjaya pun .uhuk . AZAM 2013 . konon-kononnya saya nak gemokkan badan tapi tak menjadi pula .Tapi kan masalahnya pernah la berat badan saya naik , bila dah naik saya rasa saya gemok plak .. Ha acane tuhhh ? So kena abaikan niat yang tak berapa nak menjadi nie .. hahaha .


Back to the reality , agak-agak la kan apa ya azam saya tahun nie ? Banyak yang saya kena improvekan tahun nie. Terutama sekali bab MASAKAN ! Seriously , saya nie bukan la terer mana bab-bab masak nie bak kata lain tak minat . Lain orang lain citarasanya betul kan ? Tapi kalau bab mengemas saya memang TIPTOP tau . heee Bukan puji diri sendiri tapi memang betul pun , kalau suruh pilih antara MASAK vs KEMAS RUMAH saya pilih kemas rumah lagi .

So ada sape-sape nak ajar saya masak tak ? teeheee :)


Dan satu lagi, pasal kerja pula semoga tahun ini saya dapat kerja tetap . Walaupun sekarang nie saya kerja dengan GOMEN tapi hanyalah pekerja sambilan . It's almost 2 years ++ . Dah terlalu lama walaupun banyak benefit tapi ada juga kekurangannya . sobsobsob =.=

Mana taknya gaji dikira pada kedatangan, kalau cuti tak ada gaji . So, everyday kecuali sabtu ahad kena juga datang kerja kalau tak gaji pun akan berkurang la . Kadang-kadang time sakit pun saya fikir dua tiga kali nak cuti or kerja . Ouhhh so saddd =.= Bukannya saya tak bersyukur tapi tak salahkan inginkan sesuatu yang lebih baik ?

Tolong DOA kan saya yea supaya dapat kerja tetap one day nanti :)
InsyaAllah dengan izin ALLAH SWT :)


Okey la setakat nie jela yea dan tak lupa juga yang penting semoga kita sama-sama dapat mendekatkan lagi diri kita dengan ALLAH S.W.T , jadilah insan yang berguna dan beriman kepada-Nya . amin












p/s: SEMOGA MAJU JAYA KEPADA SEMUA BLOGGER DI LUAR SANA :)









Okey bai !