Feb 5, 2014

Dinner : ThumbCafe Ipoh Terbaik !



Assalamualaikum dan Selamat Petang



Harini saya nak review sikit pasal satu cafe dekat Ipoh. Cafe nie memang nampak vintage sangat yeaa you all :) Dan makanan dia memang sedappp dap dap dap tau.hehe.



THUMB’S CAFE 
No. 133, Jalan Sultan Abdul Jalil,
30450 Ipoh, Perak, Malaysia

Business Hours : Opens from 7am onwards for breakfast, and dinner menu is served from 5pm – 1am




Cafe ini DIJAMIN HALAL tau !





Gambar-gambar semua saya cari dekat GOOGLE je sebabnya tak sempat pula saya nak ambil gambar haritu. Lapo sangat dah. haha.









Bawah nie meatball, kawan saya order. Meatball thumbcafe nie tak ada rasa meat pun tau.huhu. So, kalau korang rasa nak pergi laju-laju la korang tempah. Memang terbaik sangat okeyyy :) Harga dia tak ingat la, hmm lebih kurang RM 10 kot. Seyes tak ingat.huhu.



Ha, yang bawah nie plak saya yang order. Chicken Chop ! Sedap okeyyy. Menjilat jari tau. haha. Kalau tak silap saya Chicken Chop dia ada dua kuah. Satu Black Paper dan satu lagi Original. Kalau korang nak campur pun boleh. Kuah dia sedap tak ada rasa muak pun. Thumbup lah ! :) Nie pun sama tak ingat harga dia, tapi rasa-rasa macam RM12 kot.hehe. Main kot-kot pula dah kan. Sorie yea memang tak ingat.haha



Actually banyak lagi makanan yang ada dekat thumbcafe nie. Tapi masa saya pergi haritu saya try dua benda alah kat atas nie je. Dan saya nak cakap sekali lagi memang makanan thumbcafe terbaik ! daebak (tetiba korea pula) :)






ThumbCafe tutup hanya pada hari ISNIN sahaja. Hari lain InsyaAllah buka. So, apa lagi jom pekena Chicken Chop thumbcafe ! :)





Ok bai ! :)


2 comments:

Nadia Farhana Ismail said...

susasananya betul2 vintage. tapi yang paling menarik perhatian makanan ngeee *terliur* :D

u.m.i.e said...

memang terliur ! hehe
plus sedap pulak tu ..ngee~