Dec 31, 2013

Felixia Yeap Si Gadis Cina Bertudung



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari :)




Ehemm ehem kenal tak siapa FELIXIA YEAP ?

Actually saya pun baru kenal Felixia Yeap nie , seorang gadis berbangsa Cina dan yang paling penting rupanya Felixia nie orang IPOH juga tempat kelahiran saya ..hehehe.. Dan kalau korang search google confirm cerita Felixia akan keluar , dikatakan dulu Felixia nie seorang model majalah PLAYBOY ..
Majalah nie terkenal dengan gambar model yang seksi kan ? Yes, I know !

Tapi bukan ini yang jadi persoalannya , teehhee .. Bak kata Felixia , bekerja dan kehidupan sebenarnya adalah berbeza ! Masa dia bekerja memang dia seksi ya amattt tapi bagi saya seorang yang beragama Islam bangga tengok bangsa lain rasa selamat bila berhijab ..

Nie kata Felixia yang saya copy dari blog FELIXIA YEAP sendiri 


And then, I started to look for something deeper...a religion, a God, a better way of living life.

I wanted to cover myself up more...be respected and known for who I am inside...not for how much flesh I am showing outside...

I fell in love with traditional Malay baju kurungs due to the fact that they are really comfortable to wear...and the first time I put on a hijab was when I went for local telco company TVC casting...

...and I looked at myself, and I feel liberated...I feel so happy and protected...I feel safe... "



Mungkin ramai yang tertanya-tanya dan kadang kala membuat andaian sendiri , kenapa Felixia Yeap berpakaian cara Islam .. Adakah Felixia ingin mempersendakan agama Islam ? Yes, kebanyakkan saya search ada juga yang berkata begitu .. Kita sebagai orang Islam sepatutnya menyokong bangsa lain bukan menjatuhkan mereka .. Mendoakan mereka, mana la tahu suatu hari nanti terbuka pintu hati mereka nak memeluk Islam .. Bertambah la saudara seIslam kita kan ?




Gambar Felixia Bertudung :)



















Sweet kan FELIXIA YEAP bertudung ? Doakan yang terbaik untuknya !

I'm proud with you FELIXIA YEAP :)






Ok bai !

Dec 24, 2013

Superb Comel ! Mana satu pilihan anda



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari :)




Eheemm eheemm , siapa yang suka budak-budak ? Sila angkat tangan , kita geng !
Ok kalau dok tengok budak-budak yang superrr, terus rasa nak cubit-cubit bagi nangis .. Itu memang HOBI saya suka tengok budak nangis .. heee .. Bila budak-budak nie menangis lagi bertambah comellll ... aummm ..


Tapi, bebudak kat bawah nie tak boleh la saya nak buli , sebab boleh tengok dalam internet jerr .. heee




FISKA MEDINA a.k.a anak IRENE NADIA MARECELLO 



SAIF AMAAN DANIYAL a.k.a anak DENA KAMARUL BAHRIN



OPI a.k.a anak ATITA HARIS



JUNA a.k.a anak FYNN JAMAL 

# kalau tak silap saya la kan OPI dengan JUNA nie sepupu



ARRIAN a.k.a anak TOMOK 





Okey, nie la antara bebudak yang saya suka duk usha sekarang nie.. Omeeeyyy sangat kan ??
Korang pilih yang mane ? heee .. Kalau nak tengok lebih lagi or nak tahu perkembangan cerita si comel comel belaka nie just terjah page-page parent si comel nie .. Confirm banyak lagi gambar-gambar comel mereka .. Sangat awesome okeyy :)



p/s: Klik nama parent si comel untuk direct ke page dorang untuk tengok lagi gambar si comel :)

Ok bai !