Jul 24, 2013

REVIEW PRODUK ~ SHISEIDO BLACK MASK



Assalamualaikum dan Selamat Pagi !



Pernah tak korang pakai SHISEIDO BLACK MASK ? Kalau pernah bagus tapi kalau tak pernah RUGI sesangattttt ! wuhuhu


Saya dah banyak kali guna Shiseido Mask nie.. Memang teramat best !




Bila korang dah pakai lepas tu CABUT dia akan keluar macam nie .....





Euuwww GELI sesangat kan ! Nak termuntah tengok ..Euuwww ..
Tapi tapi dan tapi nikmat masa nak cabut tu memang best dan lepas tu rasa geram dapat tanggalkan benda alah nie ..wuhuhuwu .. 




Hmm, ada sesetengah orang suka pakai KESELURUHAN muka tapi saya tak suka .. Sebabnya masa nak cabut tu sakit tahu .. Rasa nak menangis teresak-esak la juga masa tu .. uhuk uhuk .. So saya akan pakai dekat HIDUNG dan antara dagu dengan mulut .. Tempat selalu BLACKHEAD nie ada .. 
Saya tak suka blackhead saya benci blackhead .. menci sesangat tahu tak ! uhuk uhuk ..






Bagi korang yang tak pernah cuba lagi, dipersilakan untuk cuba menggunakan SHISEIDO BLACK MASK nie .. Memang best sesanagat tahu ! Berkesan nak buang BLACKHEADS yang ada kat muka kita nie .. Tak kira LELAKI atau PEREMPUAN semua boleh pakai ! 






Ingat nie memang BERKESAN !!!! heeeewww :)




Ok bai , 

Jul 21, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com


# STICKY POST #

Assalamualaikum dan Selamat Petang :)



Baca sahaja tajuk dah tahu pasal ape kan ? So tak payah la saya susah-susah nak bagitahu lagi .. ;)



** YANG PENTING SEKARANG NIE JOM IKUT SAMA JOIN 
                                               GIVEAWAY by NISA KAY 







Sebelum terlambat baik join tarikh tutup penyertaan 21 JULAI 2013, 8.00pm


Ok bai ! :)


Jul 20, 2013

ABBY ABADI SUDAH BERKAHWIN !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)




Siapa tak kenal kan pelakon GERAK KHAS ABBY ABADI kan ?
Dengar cerita dia dah 12 hari berkahwin dengan lelaki yang bernama FARHAN ..


BETUL KE ?







Dan ini dia buktinya ... Abby Abadi dah bagitahu sendiri ..
ALHAMDULILLAH dan Tahniah diucapkan kepada ABBY ABADI ..
Semoga hubungan kali ini bahagia dan berkekalan sehingga akhir hayat anda ..







Mereka berdua belum buat lagi majlis , kemungkinan besar selepas kita semua menyambut hari raya baru mereka buat majlis perkahwinan. Bagi saya walaupun baru dua minggu abby abadi dan suami kenal tak salah  pun, lagi elok kahwin cepat supaya dapat elakkan maksiat berlaku kan ?



Pesanan untuk ABBY ABADI - Walaupun apa yang orang lain kata jangan ambil hati sangat, apa yang anda buat dah betul tu.. Mulut orang kita mana boleh tutup kan ? IGNORE sahaja okey.. Yang penting anda bahagia :)




Ok bai ,


Jul 16, 2013

REVIEW PRODUK - BEDAK TANAKA @ TATE BY D.E.A.



Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua :)



Sekarang macam nak review produk-produk yang saya guna buat masa sekarang nie ..
Last post haritu saya review pasal PRODUK KECANTIKAN  nie ..


Hari nie plak nak review pasal BEDAK TANAKA @ TATE pula ..


Dan , mesti rata-rata dah tahu kan pasal BEDAK TANAKA nie? Macam mana bentuk dia, rupa dia, ada berapa banyak perasa? Confirm la ramai yang dah tau dan yang gunakan.. Dan saya salah seorang penggunanya.


Sepanjang saya gunakan BEDAK nie memang terasa perubahannya.. Lepas kita dah pakai kulit akan rasa LICIN sangat-sangat.. Yang penting JERAWAT yang sedang menempek memang cepat kecut.. Kalau korang pakai malam besok pagi dah kecut jerawat tu.. Seriously tak tipu sebabnya muka saya nie jenis yang jerawat suka menempek so memang nampak perubahannya.. Suka sangat-sangat tau bila bangun pagi jewarat yang sesuka hati menempek tu dah kecut.. I love you lah :)


Dan, pengguna tegar bedak tanaka nie adalah keluarga NORA DANISH yang comel kiut miut semua tu .. hehehe.. Aumm nak jadi secantik NORA DANISH pakailah bedak tanaka nie..


Ape beza bedak TANAKA dengan bedak TATE by D.E.A ? TIADA BEZA !
Yang membezakannya hanyalah dari segi packaging sahaja.. TATE by D.E.A di REPACKED oleh NORA DANISH dengan menggunakan label dia sendiri.. Isi kandungan tetap SAMA !
Jangan confius okey , memang tiada beza antara dua jenis bedak nie..


Nak secantik Nora DAnish ? Jom gunakan sekarang ..






Antara kegunaannya :)
 
Bedak Tate by D.E.A (edaran Danish Emphire Association) diperbuat daripada sumber alam semulajadi, kayu tanaka (sandalwood tree) yang sangat berkesan untuk :

- mengecut dan menghapuskan jerawat
- mennggalkan sel2 mati, melembut serta menghaluskan kulit
- memudarkan parut serta mencerahkan kulit
- melindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan minyak di kulit wajah
- mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan



Baca Lagi  DISINI ! 




JOM RAMAI-RAMAI MENCUBANYA :)



Ok bai :)

Jul 12, 2013

REVIEW PRODUK - PRODUK KECANTIKAN COLLAGEN PLUS VIT E



Assalamualaikum dan Selamat Petang :)




Korang nak kelihatan cantik tak masa raya nanti ? Jom try pakai produk kecantikan COLLAGEN nie !
Memang berkesan sesangat .. Saya dah cuba, ALHAMDULILLAH tak sampai dua minggu saya pakai dah ramai yang tegur perubahan kulit muka saya .. Seriously TAK TIPU !


* tapiii sorry tak dapat attachkan gambar lupa nak tangkap gambar pakai tudung :)


Alaaa korang boleh la search dekat Mr. Google kalau nak tengok testimonial pengguna lain .. Berlambak tau .. heee .. Berkesan sangat-sangat tau !





FUNGSI PRODUK COLLAGEN :-

  • Memutihkan wajah
  • Menghilangkan bintik-bintik hitam,jeragat,jerawat dan bekas jerawat di wajah
  • Mengecilkan pori-pori
  • Menganjalkan kulit wajah
  • Membuat wajah cerah dan berseri
  • Memulihkan sel sel mati pada kulit wajah
  • Mengekalkan kelembapan pada kulit wajah
  • Menjadikan kulit lebih lembut
  • Mengurangkan masalah jerawat


Banyakkan kegunaannya ? Try jangan tak cuba tau memang berkesan sangat-sangat :)


Saya dah cantik uolls bila lagi ? okey perasaan kejap hahaha


Ok Bai :)


Jul 9, 2013

Salam Ramadhan - Niat Puasa Harian, Sebulan dan Doa Berbuka Puasa



Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)





Hmm, besok kita dah nak puasa .. amacam sudah bersedia ke ?
Saya InSha Allah sudah bersedia ..


Jangan lupa baca niat puasa untuk sebulan yea .. Diikuti dengan niat harian okey :)

Semoga kita semua sama-sama mendapat keberkatan dari ALLAH SWT di dalam bulan RAMADHAN kali ini ..



Jul 8, 2013

Lelaki Comel !



Assalamualaikum dan Selamat Petang :)



Dari dulu lagi saya suka sangat tengok mamat nie .. Alahai boleh CAIR tahu tak ?
Auummm geram .. heeee


Nak tahu siapa ?



KIM BUM OPPA 




Okey pengsan empatpolohempat saat .. Commmeeelll bangat ... Aummmm ... hehehe
Nak tahu lebih lanjut pasal mamat comel nie boleh tanya en.GOOGLE .. 


Ok bai !


Jul 4, 2013

Tahniah Farid Kamil dan Diana Daniella



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari :)



Just straight to the point je la yea..heee >.<

Mesti semua peminat-peminta Farid Kamil dan DD dah tahu tentang kelahiran PUTERA sulung mereka kan ?


Such a cute baby kan ? Awesome .. hehehe :)
dan PUTERA sulung dorang ini dilahirkan di SYDEY AUSTRALIA ..


Gambar dari INSTAGRAM Farid Kamil

              "Welcome to the World my son #baby #papito #9.7pounds ,,


Cute kan ?




# 30 Spontaneous Thursday




Assalamualaikum dan Selamat Pagi



PEPATAH MELAYU :






Ok bai !

Jul 3, 2013

MeatBall ABANG BURN !



WORDLESS WEDNESDAY #24  



Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)






Nyummy :)