Dec 31, 2013

Felixia Yeap Si Gadis Cina Bertudung



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari :)




Ehemm ehem kenal tak siapa FELIXIA YEAP ?

Actually saya pun baru kenal Felixia Yeap nie , seorang gadis berbangsa Cina dan yang paling penting rupanya Felixia nie orang IPOH juga tempat kelahiran saya ..hehehe.. Dan kalau korang search google confirm cerita Felixia akan keluar , dikatakan dulu Felixia nie seorang model majalah PLAYBOY ..
Majalah nie terkenal dengan gambar model yang seksi kan ? Yes, I know !

Tapi bukan ini yang jadi persoalannya , teehhee .. Bak kata Felixia , bekerja dan kehidupan sebenarnya adalah berbeza ! Masa dia bekerja memang dia seksi ya amattt tapi bagi saya seorang yang beragama Islam bangga tengok bangsa lain rasa selamat bila berhijab ..

Nie kata Felixia yang saya copy dari blog FELIXIA YEAP sendiri 


And then, I started to look for something deeper...a religion, a God, a better way of living life.

I wanted to cover myself up more...be respected and known for who I am inside...not for how much flesh I am showing outside...

I fell in love with traditional Malay baju kurungs due to the fact that they are really comfortable to wear...and the first time I put on a hijab was when I went for local telco company TVC casting...

...and I looked at myself, and I feel liberated...I feel so happy and protected...I feel safe... "



Mungkin ramai yang tertanya-tanya dan kadang kala membuat andaian sendiri , kenapa Felixia Yeap berpakaian cara Islam .. Adakah Felixia ingin mempersendakan agama Islam ? Yes, kebanyakkan saya search ada juga yang berkata begitu .. Kita sebagai orang Islam sepatutnya menyokong bangsa lain bukan menjatuhkan mereka .. Mendoakan mereka, mana la tahu suatu hari nanti terbuka pintu hati mereka nak memeluk Islam .. Bertambah la saudara seIslam kita kan ?




Gambar Felixia Bertudung :)



















Sweet kan FELIXIA YEAP bertudung ? Doakan yang terbaik untuknya !

I'm proud with you FELIXIA YEAP :)






Ok bai !

No comments: