Jul 16, 2013

REVIEW PRODUK - BEDAK TANAKA @ TATE BY D.E.A.



Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua :)



Sekarang macam nak review produk-produk yang saya guna buat masa sekarang nie ..
Last post haritu saya review pasal PRODUK KECANTIKAN  nie ..


Hari nie plak nak review pasal BEDAK TANAKA @ TATE pula ..


Dan , mesti rata-rata dah tahu kan pasal BEDAK TANAKA nie? Macam mana bentuk dia, rupa dia, ada berapa banyak perasa? Confirm la ramai yang dah tau dan yang gunakan.. Dan saya salah seorang penggunanya.


Sepanjang saya gunakan BEDAK nie memang terasa perubahannya.. Lepas kita dah pakai kulit akan rasa LICIN sangat-sangat.. Yang penting JERAWAT yang sedang menempek memang cepat kecut.. Kalau korang pakai malam besok pagi dah kecut jerawat tu.. Seriously tak tipu sebabnya muka saya nie jenis yang jerawat suka menempek so memang nampak perubahannya.. Suka sangat-sangat tau bila bangun pagi jewarat yang sesuka hati menempek tu dah kecut.. I love you lah :)


Dan, pengguna tegar bedak tanaka nie adalah keluarga NORA DANISH yang comel kiut miut semua tu .. hehehe.. Aumm nak jadi secantik NORA DANISH pakailah bedak tanaka nie..


Ape beza bedak TANAKA dengan bedak TATE by D.E.A ? TIADA BEZA !
Yang membezakannya hanyalah dari segi packaging sahaja.. TATE by D.E.A di REPACKED oleh NORA DANISH dengan menggunakan label dia sendiri.. Isi kandungan tetap SAMA !
Jangan confius okey , memang tiada beza antara dua jenis bedak nie..


Nak secantik Nora DAnish ? Jom gunakan sekarang ..






Antara kegunaannya :)
 
Bedak Tate by D.E.A (edaran Danish Emphire Association) diperbuat daripada sumber alam semulajadi, kayu tanaka (sandalwood tree) yang sangat berkesan untuk :

- mengecut dan menghapuskan jerawat
- mennggalkan sel2 mati, melembut serta menghaluskan kulit
- memudarkan parut serta mencerahkan kulit
- melindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
- menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan minyak di kulit wajah
- mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan



Baca Lagi  DISINI ! 




JOM RAMAI-RAMAI MENCUBANYA :)



Ok bai :)

No comments: