Sep 26, 2012

Hukum Karma ~ Learning from everything !



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^



Lately I rasa hidup I dah macam huru-hara sikit.. Banyak benda yang duk cemburu dengan I.. Langsung tak kasi chance dekat I nak bersenang-lenang..>.<


Hukum Karma ! Ape yang kita buat pasti akan dapat balasan kan ? Hmmm mungkin I dah terlalu banyak buat salah so Allah SWT uji I dengan macam-macam benda .. Tapi I tetap redha menerimanya .. Banyak benda yang berlaku betul-betul menguji tahap kesabaran I .. Sampai tak tertanggung I dengan semua tu !
Yea yea yea, my fault I know that ! 


Tapi ada baiknya juga bila kita diuji macam nie .. Kita boleh belajar dari kesilapan dan pengalaman .. Bila kita belajar, kita akan rasa untuk lebih tingkatkan diri dan berubah ke arah kebaikan .. Dan menjadi seorang yang disenangi oleh orang lain ... Hmm bukan senang tau nak buat orang lain suka dekat kita ... Bila kita berbuat baik mesti ada something yang orang lain akan buat kita jatuh ... Thats why kita kena bersabar !! Kalau kita balas balik ape yang orang lain tu buat dekat kita , benda tu akan jadi balik pada diri kita sendiri ...


Ituah kehidupan .. Nobody perfect ! Keep learning with everything that you have been done .. Mungkin ini la penyebabnya I rasa terganggu sangat minggu nie .. Rasa macam nak marah dengan semua orang .. Puncanya I pendam perasaan BENCI dekat seseorang ! Huru-hara dibuatnya , ape yang I buat semuanya tak kena.. Pernah tak korang rasa mcam tu bila korang BENCI kat someone ?  I rasa kebanyakan mesti akan rasa terganggu .. So jauhilah perasaan benci okey awak-awak semua ..hikhik..





Tapi sekarang I dah okey ! Senyum meleret je :)






Jumpa Lagi !












WORDLESS WEDNESDAY #22 Bestfriend Forever



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua :)





I REALLY-REALLY LOVE SHE !









Okey bai ,




Sep 20, 2012

Telan sampai muntah ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^







Rasa stressed sangat hari ini ..  Dari kerja sampai la personal .. Ouuhh rasa cam nak menjerit sangat-sangat sekarang nie !!




Cakap pasal kerja I tak tahu la nak buat macam mana dah .. Rasa macam nak buang semua fail-fail tuh ! uhukz .. Tapi apakan daya inilah satu-satunya rezeki yang I dapat .. So, terpaksa bersabar je la .. 
I rasa dah selalu sangat I mengeluh pasal kerja kan ? Hmmm itulah lumrah kehidupan .. Kenapalah kita tak pernah nak bersyukur dengan nikmat yang ALLAH SWT bagi ? dan I lah salah seorangnya .. uhukz :(
YA ALLAH ampunkanlah hamba mu ini .. Kadang kala mengeluh dengan rezeki yang engkau telah beri .. 



Ha pasal kerja juga , aduhhh ada satu fail yang I duk proses sekarang nie HILANG ! I tak tahu la misplaced mane fail tu .. Jenuh dah I duk cari tapi still tak jumpa .. Macam mane I nak buat nie ? Naya I nak menjawab dengan PUBLIC nanti .. YA ALLAH aku mohon supaya fail tu dijumpai nanti .. 



Ouuuhh I'M SO STRESSED right NOW !!




Lagi satu hal pasal personal plak .. Haii nie sorang lagi I rasa nak CEKIK-CEKIK budak sorang nie ! Saja bikin I panas ! 

ENGKAU YANG DUK CAKAP DEKAT AKU MACAM TU PASTU KAU NAK MARAH AKU PULAK >.<                                                                                     ** APA KES KAU NIE ?


I telan jer ape yang dia cakap .. I taknak gaduh panjang-panjang kalau I lawan balik .. Kalau tak memang tak akan habis la .. Baik I telannnnnn sampai rasa nak termuntah balik .. hikhik .. 
Pastu muntah plak depan dia boleh ? Jahat tak I ? Okey fine I memang macam nie .. >.<



Ape yang korang rasa I perlu buat sekarang nie ? Pleasssss give me some advice "."







Terima Kasih Sudi Singgah :)








Jumpa Lagi !











# 28 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^








                     "Benci Tapi Sayang"










                                         Terima Kash Sudi Singgah :)














                                                     Jumpa Lagi !


















Sep 12, 2012

"Curi-Curi Suka" Giveaway



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayng Semua ^_^





Jom join Giveaway yang dianjurkan oleh




Review novel :

"Dalam diam, dia curi-curi suka pada seseorang. Entah siapalah yang telah mencuri hatinya. Alangkah indahnya perasaan apabila yang dicintai itu juga mencintai."





Hadiah yang bakal dimenangi adalah :


PRIZE x 2:   
  • Winners will receive book "Curi-Curi Suka" by Liyana Zahim + EZ Fridge Magnet (Limited Edition)

PRIZE x 10:  
  • Winners will receive EZ Fridge Magnet (Limited Edition)






JOM CEPAT JOIN SEBELUM TARIKH TUTUP

11.59 PM AHAD 16 SEPTEMBER 2012



PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 

18 SEPTEMBER 2012 dengan menggunakan randomly








Ok Jumpa Lagi !









Sep 6, 2012

Tetap SETIA pada yang satu ! :)



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^




I LOVE HE FOREVER .. hikhik ..



Amacam comel tak dia ? Kenal tak ?
Kalau kenal bagus la kalau tak kenal buat-buat cam kenal je okey .. lalalala c(;




yang nie nampak SEXY .. hikhik ;)








Kalau suka sila angkat tangan .. hikhik 








Jumpa Lagi ! :)












Sep 3, 2012

Our theme is BLUE ..



Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua :)







TEASER ...hikhik :)






Okey bai ! :)