Aug 23, 2012

Ape pendapat korang ?



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-sayang semua :)






Entri kali nie dituju kepada sesiapa yang ada ASTRO dirumah ..huhuhu  Betul ke tak ape yang ZZ cakap nie ? Tapi setahu aku la artis a.k.a pelakon tak de ROYALTI ..bukan ke ROYALTI diberi kepada penulis skrip ke pencipta lagu ke.. Hmm tapi tak tahu la plak kan pelakon da royalti gak ..  Err ada ker eyh ?




I tak tahu nak cakap ape .. hmmmm ..





Terima Kasih Sudi Singgah :)








Jumpa Lagi !











Aug 18, 2012

Eid is Coming



Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua :)






Hmm pejam celik pejam celik dah masuk bulan SYAWAL kan ?
Terima Kasih pada Allah SWT sebab bagi kesempatan pada kita yang masih hidup nie untuk terus merasai nikmat berhari raya selepas berpuasa selama sebulan .. Alhamdulillah ..



Dan dikesempatan ni juga saya UMI FARHANA BINTI ZAKARIA ingn mengucapkan
SELAMAT HARi RAYA ADILFITRI kepada semua umat ISLAM di Malaysia mahupun diluar negara ..  
Saya juga ingin menyusun sepuluh jari meminta keampunan dan kemaafan jika ada terkasar bahasa atau terlanjur bahasa didalam setiap penulisan saya .. Maafkan saya yea .. MAAF ZAHIR DAN BATIN ..



Ha pesanan saya jangan terlebih makan masa raya yea .. Ada juga yang berat badan naik lepas makan banyak-banyak nanti .. Yela time raya la you all nak makan ape ke benda yang ada kat rumah you all kan ? Pastu pergi beraya rumah sedara mara, kawan-kawan confirm makan lagi kan ? 
CONTROL YOURSELF OKEY :)








Terima Kasih Sudi Singgah :)







Jumpa Lagi !









Aug 13, 2012

Yay ! Senangnya nak Dapat Duit Raya dari Annas Easkey




Assalamualaikum dan Selamat Tengahari Semua ^_^





Jom-jom collect duit dari Annas Easkey .. Contest yang teramat lah senang nak join .. 



syarat-syaratnya :

1. Buat satu entry dengan tajuk "Yay! Senangnya nak Dapat Duit Raya dari Annas Easkey"

2. Penuhkan ayat-ayat : rujuk sini --------> ANNAS EASKEY



  • Saya suka Annas Easkey kerana dia merupakan seorang photographer yang paling superb dan terbaik ! Yang paling penting gambar-gambar yang Annas selalu snap memang vogue de vass .. Even customer dia age agak berumur tapi boleh nampak muda .. Dan teknik-teknik yang Annas guna memang ohsemmm sangat :) ..                                                                                                        *Dapat photoshoot dengan Annas okey gak kan ?    


  • Baju Raya saya bewarna biru laut, dark coklat, hijau lumut dan dan dan pink hitam ..              Ada empat pasang semuanya ..Ha kelasss kau jah sampai empat pasang .. Raya bukan selalu setahun sekali je iye dak ?  :)
                                                                          
  • Kata-kata semangat buat Annas Easkey adalah supaya kehidupan Annas Easkey sentiasa diredhai ALLAH SWT .. Semoga juga Annas sentiasa tabah menghadapi segala dugaan yang datang kepada Annas ..Ha yang pasal di"hacked" tu hanya Allah SWT sahaja yang boleh membalasnya .. Chill okey Annas :) Dan dan dan yang paling UTAMA semoga Annas menjadi seorang photographer yang lebih berjaya di masa hadapan dan yang paling ohsemmm ! hikhik .. AMIN :)

SELAMAT HARI RAYA ANNAS EASKEY :)





Nak Join terjah sini --------> ANNAS EASKEY







Jumpa Lagi !












Aug 7, 2012

When I can't sing



 Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua ^_^







Kenal Se7en tak ? Bukan CJ7 tau, nie Se7en penyanyi korea tu .. Actually dulu I takde la suka sangat Se7en nie tapi kebelakangan nie I duk dengar lagu When I Can't Sing.. Macam best gak la ..
 Tapi you all tak tahu la layan ke tak lagu k-pop .. 




Best ke tak you all nilai sendiri okey .. Bagi I boleh buat peneman tidoq .. heee ;)

Aug 6, 2012

Tahniah Kepada Dato' Lee Chong Wei

Assalamualaikum dan Selamat Tengah Malam Semua ^_^







Walaupun hanya dapat PINGAT PERAK kita patut berbangga dengan kejayaan satu-satunya pemain badminton negara kita DATO' LEE CHONG WEI .. 


Tengok muka dia sedih kan ? Aku pun sedih tengok kekalahan Dato' Lee Chong Wei ..T_T.. Tapi apa kan daya hanya kalah tipis je kan ? 




I SUPER DUPER PROUD WITH YOU DATO' LEE CHONG WEI :)
CONGRATULATION !








Thanx for reading :)







See you again !













Aug 5, 2012

Adakah aku bersalah ?

Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua :)




Setiap orang mempunyai masalah tersendiri.. Dan aku juga tak lepas untuk menghadapi segala dugaan yang datang kepada aku.. Kadang-kadang masalah yang datang boleh mengajar kita tentang kesabaran kan?
Dan kadang-kadang walaupun kita berseronok ianya tak akan kekal lama.. Setiap keseronokan mesti kadang kala ada kedukaan .. hmmm ..


Ape yang aku rasa sekarang nie yea.. Aku rasa sedih dengan ape yang berlaku disekeliling aku sekarang nie.. Aku rasa aku tak ada buat sebarang kesalahan pun.. Tapi kadang-kadang dilayan macam seseorang yang hanya menumpang kesenangan sahaja.. sedihhh sangattttt T_T...


Setiap kali aku pikir hal nie air mata aku akan mengalir dengan lajunya.. Seriously terasa macam aku buat kesalahan yang besar sedangkan aku tak tahu ape yang aku buat.. Mungkin ALLAH SWT sedang membalas 
dosa-dosa yang aku pernah buat? Kalau betul aku mohon kau ampunilah dosa ku YA ALLAH.. Tapi aku tetap redha menerimanya kerana aku rasa sudah terlalu banyak aku melakukan dosa tanpa aku sedari..
Tiada manusia yang sempurna betul tak ? 


Aku selalu ingat pesanan 'kesayangan' aku , dia selalu cakap supaya tabah dan bersabar dengan dugaan nie sayang, Allah SWT sedang menguji sayang .. Dan aku bersyukur sangat sebab 'kesayangan' aku cukup memahami keadaan yang aku hadapi .. Terima Kasih Sayang !   smileys holding hands emoticon






BELAJAR DARIPADA KESILAPAN .. 
BELAJAR DARI DUGAAN DAN CABARAN YANG DATANG ..
 DAN SENTIASA REDHA UNTUK MENGHADAPINYA =.=











Terima Kasih Sudi Singgah :)










Jumpa Lagi !











Aug 4, 2012

Perlu lebih banyak belajar

Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^




Hmm dalam setiap diri seseorang mesti ada perasaan ingin berubah ke arah yang lebih baik kan ? Dan I juga salah seorang yang inginkan perubahan dalam hidup .. Walaupun tak banyak tapi sekurang-kurangnya kita kena mencuba untuk berubah .. Dan Alhamdulillah daripada tak bertudung sekarang I sudah bertudung.. Sejujurnya walaupun kadang-kadang ada gak terlepas tudungnya tapi InsyaAllah I akan mencuba yang terbaik untuk menjadi seorang perempuan yang betul-betul menutup auratnya .. InsyaAllah .. :)



I seronok tengok orang yang sudah 'berhijrah' daripada free hair tapi sekarang dah bertudung.. I kagum dengan ketabahan hati mereka.. Dan I cemburu dengan penguasaan mereka terhadap ISLAM.. Terlalu banyak yang mereka tahu.. Alhamdulillah I sedang belajar semua tu.. Sikit-sikt lama-lama jadi bukit kan? hihi.. 





Terima Kasih Sudi Singgah :)








Jumpa Lagi !