Jun 22, 2012

Ada 7 Petua Untuk Lebatkan Rambut ! Jom Cuba Nak ?


Assalamualaikum dan Selamat Pagi

Sayang-Sayang Semua ^_^







Dah seminggu tak menghupdate belog comel kesayangan I gara-gara masa yang terlalu mencemburi diri I yang gojes nie ! terperasan sekejap >_< ... hikhik .. Ouhh terlalu busy dengan kerja yang tak sepatutnya I buat tapi nak buat cammane lagi itulah satu-satu kerja yang boleh bagi I rezeki di awal bulan .. hikhik .. 










Dah-dah I malas nak bebel panjang-panjang .. I nak teruskan ke AGENDA yang sebenarnya ..
Okey harini I nak share kat you all tips untuk melebatkan rambut anda yang nipis tu ! :D







Sebelum tu kalau nak ada rambut yang cantik baca tips nie dulu !
                                                      ## RAMBUT CANTIK MENAWAN :)





Okey dah settle baca tips tu baca tips nie pulak okey .. Jangan nak terus pangkah browser tu !
I babab tangan tu nanti .. hikhik










ADA 7 PILIHAN YOU ALL BOLEH BUAT ! LETS TRY :)




PILIHAN 1 : GUNA NENAS



Kisar sebiji nanas hingga menjadi jus.Biarkan semalaman, barulah lumur di rambut selama 15-30 min Amalkan tiga kali seminggu.



PILIHAN 2: DAUN RAMBUTAN MUDA



Bersihkan beberapa helai daun rambutan muda, ramas ke dalam semangkuk air. Biarkan sehingga lendirnya keluar. Kemudian sapukan pada rambut dan biarkan lebih kurang 20 minit.Bersihkan rambut dengan air sejuk. Amalkan dua hari sekali.



PILIHAN 3: MINYAK KELAPA HIJAU BUATAN SENDIRI


Gunakan minyak kelapa hijau buatan tangan dan sapukan pada rambut. Biarkan semalaman dan basuh bersih-bersih. Ulangi selalu dan lihat hasilnya.



PILIHAN 4: DAUN BUNGA RAYA 


Ramas daun bunga raya dalam air bersama beberapa helai daun pandan.Sapukan di kepala seperti menggunakan syampu. Bilas dengan air bersih. Lakukan seminggu sekali.

PILIHAN 5: DAUN PANDAN


Tumbukkan beberapa helai daun pandan sehingga hancur. Kemudian,masukkan sedikit air dan perah. Sediakan semangkuk santan dan campurkan dengan pandan tadi. Kacau rata dan simpan semalaman. Keesokan harinya,sapukan bahan tadi pada rambut dan biar selama setengah jam. Bilas rambut dan lihat hasilnya dalam beberapa minggu.




PILIHAN 6: DAUN ASIN-ASIN


Tumbuk segenggam daun asin-asin sehingga lumat. Perahkan airnya dan campurkan dengan semangkuk santan kelapa. Lumurkan pada rambut. Biarkan beberapa minit. Kemudian bilas dengan air suam.



PILIHAN 7: SERBUK TEH


Rendam tiga sudu serbuk teh semalaman bersama secawan air mendidih. Setelah sejuk embunkan selama satu malam. Setelah itu, sapukan pada kulit kepala dan biarkan selama satu jam. Kemudian baru dicuci. Lakukan sebanyak tiga kali seminggu.Lihat hasilnya.







Original from : http://ujanasihat.com/petua/petua-melebatkan-rambut/




















Selamat Mencuba Okey :)






















Jumpa Lagi !












Jun 15, 2012

LYSSA FAIZUREEN follow blog aku walaweyhh ! Kau hadoo ke ? hikhik



Assalamualaikum dan selamat pagi
Sayang-sayang semua ^_^







Sebenarnya I nak hupdate pasal benda alah nie malam tadi lagi tapi disebabkan internet dekat rumah I bergerak macam siput , I terpaksa tangguhkan sampai pagi ni .. Semangat berkobar-kobar I nak cerita kat you all semua  ! lalalala ..
*sambil nyanyi lagu SELENA GOMEZ  love you like a love song ~~ *_*







Okey, tajuk entry dah berbunyi RIAK aje kan ? Boleh dikatakan RIAK gak la .. hikhikhik
*sejak bila kau ada sikap RIAK nie umie oii ! .. 
istighfar banyak-banyak jauhilah sikap RIAK tu ! lalalala








Actually I rasa takde la riak mane pun .. Tapi saje suka-suka nak buat tajuk macam tu bagi you all panas, hehehe..  Maunye tak terkejut I tengok follower I yang ke-491 tu .. Dua tiga kali juga la I tengok  sampai terkebil-kebil mata I .. hikhik ..
Ayat nak kasi kelentong aje kan Cik Umie?!hikhik =.=







LYSSA FAIZUREEN FOLLOWED BELOG I !
 Kau hadoo ker ? hikhik















Nie buktinya ..






 I bukan nak RIAK tapi  nak kongsi kegembiraan I aje .. Bukan senang tau blogger famous macam adik manis LYSSA FAIZUREEN nie follow blog I yang tak seberapa nie ..huhuhu ..
Terkejut jugak la tadi tengok , nasib takde sakit jantung kalau tak confirm duduk ward la ..huhu ..
















Anyway, thanks to LYSSA FAIZUREEN sebab follow blog I yang tak seberapa nie .. Sangat-sangat menghargainya :D .. 
*air mata dah bertakung dah nie terharu sgt2 =.=












Terima Kasih Sudi Singgah :)












Jumpa Lagi !













Jun 14, 2012

Saya ada kekasih baru !

Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^






I rasa dah ketinggalan zaman dah .. Orang lain semua dah ada kekasih baru I je lambat ! Ape da ..uhukz :(
Tu pun sebab di PROMOTE oleh adik manis nie LYSSA FAIZUREEN *_*






Oppss mesti you all pelik kan .. Asal plak Lyssa boleh promote kekasih baru kat I ? hmm tula I dengan lyssa rapat dah macam adik beradik tau ? >.< hikhik ..





Yela yela I tipu .. Mane ada rapat sangat dengan Lyssa :) .. Hmm actually haritu I baca entry Lyssa pasal nie ha !                                                                            OBSES DENGAN NAMA SENDIRI !
Dah baca ke belum ? Kalau belum jangan segan silu sila terbang ke sana , =.=





Nak tahu ape yang LYSSA FAIZUREEN promete kat I ?




Actually I baru daftar,



Ketinggalan zaman kan ? Yea yea I tahu tu .. =.=
Macam-macam benda boleh tempah kat HEARTBEAT.MY . Contohnye seperti benda alah bawah nie ha




baju pun boleh tempah , nak design sendiri pun boleh 




Dan macam-macam lagi lah .. You all tengok sendiri lah .. hikhik :)





daftar la sekali bagi yang belum daftar boleh jana income juga :)









Terima  Kasih Sudi Singgah  :)










Jumpa Lagi !














Jun 11, 2012

Fantastic Baby ~



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^







Jom Layan Lagu Ganas nie !
hikhik :D


Nyanyian K-Pop Star 
BIG BANG !











Amacam ganas tak ? lalalala :)










Terima Kasih Sudi Singgah :D










Jumpa Lagi !













Jun 3, 2012

Kau dan Aku hanya Tinggal Sejarah



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^







Dua tiga hari nie I busy sesangat . Banyak kerja kena buat dekat rumah sampai tido pun tak cukup ape tah lagi nak tulis kat blog . Actually semalam a.k.a SABTU kakak I kahwin . So teramat lah busy ! Letih sesangat . Nie baru dapat rehat .







Tapi bukan pasal wedding kakak I nak cerita kat sini ..Pasal lain .. hikhik .. Pasal kekasih gelap I ..
           *Waahhh ! ada kekasih gelap yea kau Cik Umie :D










Hmm I tak tahu la kenapa setiap kali I tengok muka dia hati I akan jadi sayu sangat. Terasa rindu sangat dekat dia. Bila tengok dia terus teringat pasal kisah dulu-dulu kala. Rasa macam nak sembang lama-lama tapi tak boleh masa tak mengizinkan.hukhuk.                              
         *Air mata dah bertakung nie tunggu masa nak jatuh jer :(










Bagi I dia nie different daripada orang lain. Pandai ambil hati orang dan yang paling penting dia hormat orang tua. Sweet sangat !. tapi ape kan daya jodoh I dengan dia tak panjang. Hanya tinggal sejarah. Dapat jumpa pun sebab dia datang kenduri kakak I. Thanks awak !





Actually kan , dia nie muda dari I. hikhik. I pun macam tak percaya I pernah kawan dengan someone yang muda dari I. Tapi tula dia nie memang sweet sangat ! Thanks again awak sebab sudi datang jauh-jauh. Walaupun kejap je dapat jumpa tapi I suka sangat. huhu. Naya I kalau Mr Boo  dapat tahu .. lalalala                            
                                    *Mr Boo jangan risau okey I tetap sayangkan you lebih . :) 












Ape-ape pun awak a.k.a dia tetap kenangan I yang terindah ! :)






















Terima Kasih Sudi Singgah :)










Jumpa Lagi !