Apr 30, 2012

Nak tolong promote untuk NISA KAY lah ..



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^







I kan penah bagitau yang I minat sangat dekat 
blogger femes NISA KAY kan ? hikhik 




Kalau tak percaya try baca entry-entry bawah nie .lalalala.



addicted giler kan ? hikhik
ada aku kesah .. :D








So hari nie I nak mintak tolong KORANG-KORANG semua VOTE NISA KAY boleh ?
Bukan paksaan tau tapi saje nak promote blogger kesayangan I nie ..hihihi


Vote untuk ape ?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


VOTE UNTUK INI !





Dimana ?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


DI SINI ! 













Selamat Meng'VOTE' yea .. hikhik :)











Terima Kasih Sudi Singgah ..










Jumpa Lagi !



























Apr 25, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #17



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^








DULU DAN SEKARANG :D

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V




gadis punk yang rock :)












sudah semakin seksi .. gurl gurl gitu .. hikhik :D












 I tetap suka AVRIL LAVIGNE












Terima Kasih Sudi Singgah ..:)











Jumpa Lagi !
















Apr 24, 2012

Terasa rindu nak peluk kau lah



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^






Dulu I cukup sayang kat benda nie ..
Tiap-tiap malam I akan peluk dia sebagai peneman hidup ..hikhikhik..
Ecececeh ayat I tak boleh blah betul la ..
Ayat mahu power je selalu tapi blog takde la best sangat ..uhukz..
I tahu tu :(





Tapi ,








ADA AKU KESAH ! lalalala 







Nak tahu ape yang I selalu peluk tu ? 











I peluk MY BABY la .. hikhik







Comel macam TUAN dia tak ? lalalala :D
Rindunya kat MY BABY nie ..
uhuk uhuk 











Terima Kasih Sudi Singgah :)











Jumpa Lagi !














Apr 23, 2012

Someone Like You !



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^






Pernah dengar tak lagu Someone Like You by Adele  ?
Suara dia SUPERB giler kan ..




bagi yang tak pernah jom kita dengar sekarang !




Let's Go :D







Amacam ?




Power tak .. hikhik :)











Terima kasih sudi singgah ..










Jumpa Lagi !












Apr 21, 2012

Benda kacang pun kau tak reti nak buat ke ?



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^







Sedihnya T_T







Ape la masalah I sekarang nie ..
I still tak pass bawak kereta manual la .. uhuk3x
Asyik tersenguk-senguk je T_T
Tak confident langsung bawak manual, masa belajar dulu okey je ..


rasa takut sampai cam nie sekali muka I ..
hikhikhik :D

|

|

|

|

|

V



Comel tak ?
eeeuuwww siap pakai contact lense ini budak tau .. :D






Camne la I nak buat supaya I betul-betul pandai bawak kereta manual ..
Hmm nak practise pun takde sape nak teman nanti ..uhukz3x






Korang yang expert-expert tu ajar la I boleh ? 
hehehe












Terima kasih sudi singgah :)











Jumpa Lagi !












Apr 19, 2012

Beralih semula kepada yang asal ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^








Uhuk uhuk sakitnya tekak I nie ..
Sakit kepala pula tu ..
Rasa macam nak demam jer sekarang nie ..

|
|
|
|
|
|
|
V








Eyh eyh tapi I bukan nak cerita pasal I sakit ..hihi..
Actually I nak bagitau yang I dah guna balik template designer  .. lalalalala
Gedik tak Cik Umie kita nie ? hahaha






Before nie I kan pernah guna BLOGSKIN sekejap ?
Susah la guna Blogskin tu, walaupun I nie memang jenis suka EXPLORE segala bagai tapi I rasa template desiger lagi senang nak EDIT segala bagai .. hikhikhik :D





Tak salah mencuba sesuatu yang baru kan ?
Nama pun cuba maknenya sekejap je la ..
I tengah nak improve kan lagi Blog Comel I nie ..
Banyak sangat tutorial-tutorial yang boleh I guna ..
Tambah-tambah lagi dekat blog adik comel kita nie ..











Selamat mencuba Cik Umie yea ! :D











Terima kasih sudi singgah ..










Jumpa Lagi !













Apr 18, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #16



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^










Saya dalam mood ini :D












Anda Pula ?












Jumpa Lagi !














Apr 13, 2012

Benda dah setlle tapi orang lain pula masuk campur ape kes ?



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^








Hmm ape korang rasa kalau ada orang duk sibuk-sibuk kacau life korang eyh ?
Ada tak rasa nak bagi SI PENYIBUK tu makan cabai burung tak ?






Dan tu la yang I rasa sekarang nie ..
Bukan setakat nak bagi makan cabai burung tapi rasa nak bagi penampo sekali !
Kau duk sibuk hal aku kau ingat kau tu baik sangat ker ?
Ape hal mulut kau mulut puaka sangat eyh ?
Aku tak cari pasal dengan kau so kau jangan cari pasal dengan aku boleh tak ?
Dari hari tu lagi kau duk cari pasal dengan aku, tapi aku sabar lagi..
Tapi sekarang dah makin melampau dan menjadi-jadi plak kau kan ..
Kau jangan ingat aku ni kecik, tak banyak cakap, aku tak boleh naik angin ..
Bila-bila masa je aku boleh naik angin ..
Tahap kesabaran aku ada batas nye tahu tak !
Kau tak kenal sape aku lagi !





Pastu yang ko duk peril-perli orang lain ape hal ha ?
Budak tu ada cari pasal dengan kau ker ?
Kalau kau tak puas hati dengan aku cakap depan-depan aku tak payah nak peril-perli orang lain ..
Tahap kesabaran aku dengan dia ada batasnya okey ?
Sekali lagi kau buat pasal SIAP KAU aku cabai-cabai mulut tu !






Sorie guys I memang cukup anti dengan SI PENYIBUK macam nie ..
Nasib la I nie bukan jenis NAK SERANG orang tak tentu pasal ..
Kalau tak memang habis la orang tu  ..
Tak kira la kau umur berapa pun sape cari pasal dengan I memang I akan hentam balik !
Bukan maksud I nak pergi belasah SI PENYIBUK tu tapi dengan cara balas balik dengan kata-kata la .. 
heee ~






Wait And See Okey DEAREST !









Sesi luahan perasaan dah habis . uhukz .
Thanx sudi singgah dan baca !












Jumpa Lagi !














Apr 11, 2012

Sokong seratus peratus dengan Dato' Siti !



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari 
Sayang-Sayang Semua ^_^







Hmm lepas Aaron Aziz menang sebagai bintang paling popular masa ABPBH 2011
timbul cerita pasal Zed Zaidi tak berpuas hati dengan keputusan tu kan ?



I rasa semua orang dah tahu cerita pasal tu betul tak?
Mane taknye lepas-lepas AA menang je terus ZZ update dekat twitter miliknya menyatakan ketidakpuasan hatinya AA menang award tu ..
Dan isunya sebab status kerakyatan AA ..


Bagi pendapat I la kan semua tu rezeki masing-masing, sepatutnya ZZ kena la amik benda tu sebagai satu cabaran untuk terus berusaha menjadi seorang artis yang diminati ramai ..
ABPBH2011 nie adalah berdasarkan undian peminat ..
Kalau ada peminat mesti ada undian ..
Dan juga semuanya berdasarkan mutu lakonan seseorang betul tak ?







Dan I sokong seratus peratus ape yang Dato Siti cakapkan, 

"Setahu saya, anugerah ini boleh disertai oleh mana-mana artis yang menyumbang kepada peningkatan industri seni tanah air tanpa mengira kerakyatan. Anugerah ini juga adalah hasil daripada undian peminat-peminat. Dari bermula pemilihan ‘lima terbaik’ sehinggalah keputusan pemenang dibuat. Soal kerakyatan tidak perlu jadi isu, kalau kita menitikberatkan sangat pun, sampai bila kita harus berbuat sedemikian kerana dunia seni muzik ini adalah universal. Jika ada artis dari luar negara yang berjaya, jadikan ia sebagai pendorong untuk kita. Artis negara ini perlulah menjadi pesaing yang sihat dengan mempertingkatkan kualiti sendiri."





Betul tu kalau nama pun dah sumbangkan bakat kat industri seni tambah-tambah lagi semua peminat dah kenal dan suka dengan lakonan AA ..
Memang patut la iktirafkan bakat lakonan AA tu kan tak kira la dia rakyat mane sekalipun ..



Dan apa salahnya bersaing dengan cara yang sihat ..
Tingkatkan mutu lakonan kalau nak diminati oleh peminat-peminat industri Malaysia nie ..





Pape pun semoga AA dan ZZ tidak bermusuhan sesama mereka ok ..












Terima kasih sudi baca kalau rajin singgah lagi !











Jumpa Lagi !













Apr 8, 2012

Banyak parut jerawat ? Nak hilangkan jom try petua ni



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^







Hmm sedihnya sekarang nie muka cepat betul si JERAWAT tu bertenggek ! 
Dan aku pulak duk gatal tangan nak picit jerawat tu kan padahnya habis muka penuh dengan tanda-tanda hitam, dah boleh buat map atas muka .. hahaha
Takde la I main-main jer takde la sampai boleh buat map ..






Bila dah runsing sangat dengan parut jerawat nie I pun duk search la petua-petua yang senang nak digunakan untuk hilangkan parut jerawat nie ..


Btw tak perlukan kos yang banyak pun tau ..
Singgit pun dah cukup !
hanya dengan menggunakan KAYU MANIS !





Korang kenal tak KAYU MANIS tu camne rupanya ?
Takpe takpe tak tahu I boleh tunjuk kan ..


Ha ini dia !
*ehsan En. Google 



Cara-cara penggunaannya seperti berikut :


1) Mula-mula tumbukkan kayu manis yang korang ada tu sampai jadi serbuk .
*cam kat gambar atas nie
2) Pastu sapukan serbuk kayu manis yang korang dah tumbuk tu dekat muka korang .
3) Biarkan selama 5 minit hingga 30 minit .
4) Dah agak-agak 30 minit boleh lah dibilaskan dengan air .



# boleh diamalkan 2 kali atau 3 kali sehari .




Ape lagi jom la try buat .. 
I pun nak try buat dah nie .. hehehe











Thanx sudi singgah , dan jangan lupa singgah lagi ^_^











Jumpa Lagi !












Apr 4, 2012

Berwajah baru lagi dan akan setia pada yang satu !



Assalamualaikum dan Selamat Malam,
Sayamg-Sayang Semua ^_^







Panjang tak tajuk entry I kali nie .. 
Memang saje I nak bagi you all penat baca panjang-panjang bukan selalu nak keringkan air liur tu .. hehehe






Dan pada malam nie secara official nye I nak merasmikan BELOG I yang comel cute tersangat nie..
Terlebih lebih pulak overnye aku nie kann ...*sambil buat sore gedik mak nyah kak bedah .. hikhik :D





Semenjak dua menjak I gunakan BLOGSKIN nie terlebih rajin pulak jadinya duk tukar-tukar template ..
Ada comel cute miut je terus I rembat tanpa rasa bersalah .. hihihi 
Tapi CREDIT nya jangan duk gatal pulak nak di REMOVE kan ..
Naya aku kena SAMAN nanti dengan empunya BLOGSKIN tu ..
Mana pulak la aku nak cekor duit bayar SAMAN tu kan ?
Parah nanti ..




Bak pepatah melayu berbunyi 
" Sediakan payung sebelum hujan " ^_^
kalau tak paham maksud dia pergi la buka buku KAMUS DEWAN BAHASA yea you all ..
Eyh eyh ada ke dalam tu erk ? 
Confidence lebih je I nie kan ? hehehe ..
Ala I tahu yang you all nie semuanya pandai pandai mesti paham ape maksud perumpamaan tu kan ..







Hmm tapi kan kalau you all rasa ada kekurangan kat mane-mane bagitahu la yea ..
InsyaAllah I akan akan perbaikikan lagi blog I nie TANPA removekan CREDIT asal empunya blogskin nie.. hehehe takut takut :D
*jangan dibuat main-main yea 










Thanx sudi singgah kalau rajin komen la sekali .. hikhik












Jumpa Lagi !













Apr 2, 2012

Kau jangan nak berlagak bagus sangat boleh tak ?



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^








Mood malam nie rasa macam sepak terajang semua benda kat depan aku nie .
Yea I tahu yang I nie ganas (actually buat-buat ganas ..hehe)
 tapi nie gara-gara mamat sorang @ budak berlagak sombong nak mampus ..
Aku tak kenal kau sangat pun kan wahai budak berlagak oiii ..
So ape hal kau nak cari pasal dengan aku ?





Kau ingat dengan harta benda yang kau ada tu duit banyak tu kau boleh nak berlagak camtu ?
Itu semua harta dunia je tau ..
Sekali Allah nak tarik balik bila-bila masa je DIA boleh tarik tahu tak ?






Aku tak kacau kau so, kau pun jangan tergedik-gedik macam perempuan nak kacau aku ..
Aku tak nak berdendam dengan kau sebab musabab nye aku tak rapat dengan kau ..
Aku bukan suka nak berdendam dengan orang lain ..
Buat ape nak berdendam kalau akhirnya boleh merosakkan diri sendiri betul tak ? 
# tetiba I jadi baik pulak .. hehehe







Okey lah I tak nak marah-marah dah nanti cepat berkedut .. hikhikhik :D
Cukup la tu dapat luahkan perasaan kejap ..








Kalau rajin singgah la lagi :)











Jumpa Lagi !