Jan 30, 2012

Tahniah atas kemenangan anda !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^









Persembahkan pemenang JUARA LAGU KE 26 !



:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
V





Musik Video Awan Nano Dari Hafiz 





 Tahniah Atas Kemenangan Lagu Anda ..:)




Suka betul dengan persembahan Hafiz time AJL tu ..
So simple !
Baju T lusuh dengan seluar track-suit dan berkaki ayam !
Dan paling penting suara dia memang mantap !
Terbaik okey !
hehehehe






TAHNIAH SEKALI LAGI !












Jumpa Lagi !




















Jan 29, 2012

Nak ada rambut yang cantik dan halus ? Tengok Petua Ini !


Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^









Sape yang tak nak ada rambut yang cantik kan ?
Tak kira la lelaki ke perempuan ke mak nyah ke dan sape-sape lah ..
Rambut adalah salah satu benda penting yang kita harus jaga ..
Kalau tak jaga conpem boleh rosak teruk tau !






Tadi I terbaca satu site nie pasal petua nak bagi rambut halus dan lembut ..
Tak salah kalau I nak share something yang boleh bagi kebaikan tuk semua kan ?
hehehehehe





Jom Tengok Petuanya :)



Pilihan 1
Ambil secekak kangkung dan bersihkan. 

*carian encik google 
Masukkan dlm bekas.Bubuh enam camca air suam dan ramas kangkung hingga mengeluarkan lendir. 
Lendir itu sapukan pada seluruh rambut dan biarkan seketika. 
Kemudian bilas rambut dengan air bersih.Lakukan selama 2 minggu.





Pilihan 2:
Masukkan 2 sudu besar susu tepung dalam cawan. 

Bancuh dengan air suam lebih kurang 60 darjah selsius.
 Kacau dan perahkan air limau nipis. Kacau lagi dan simpan dalam peti sejuk lebih kurang 6 jam.
 Apabila pekat, bolehlah dilumurkan pada rambut anda. Biarkan selama sejam dan bilas
. Amalkan selalu. Rambut akan semakin lembut dan mudah diurus.





Pilihan 3: 
Ambil limau nipis dan perah airnya.
 Campurkan air limau nipis dengan air suam.
 Cuci rambut anda dengan menggunakan air tersebut. 
Rambut anda akan menjadi halus dan lembut kemilau.






Banyak lagi yang boleh diamalkan !
Lawat Website PetuaNenek ini !













Jumpa Lagi !
















Jan 28, 2012

Mereka bakal berkahwin ..



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^








Ada ape dengan tarikh 26 Februari 2012 ?
Hmm I rasa hampir semua dah tahu la .. 
Tarikh keramat untuk Yusry dan Lisa Surihani la ..
Tarikh dorang akan di IjabKabul kan ..





Actually nak tunjuk u all kad kahwin dorang dua nie ..
And I rasa ramai jugak dah tahu .. hehehe..





Sharing Is Loving .. hihihi 










Simple je kan ?


Tapi yang penting ,
SEMOGA MEREKA AKAN KEKAL BAHAGIA SAMPAI KEAKHIRNYA
AMIN
















Jumpa Lagi !


























Gadis Semasa by Yuna



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^










Melayankan diri yang dah mamai dengan lagu Yuna .. hihi















Jumpa Lagi !














Jan 27, 2012

Selamat Malam Kekasih Hati



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^








Mata dah terkebil-kebil ..
Maksudnya I dah mengantok ! uhukz
Tapi sebelum I nak tido wajiblah conteng belog comel ini ..
Kerana,
Sebelum belog comel ini menjadi lapuk dan akan dilupai sedikit demi sedikit
  wajiblah I conteng kasi buruk .. hehehe ..







Tetiba nak berjiwang pulak malam nie .. 



*sekadar hiasan


As I am saying good night at the end of the day,
And you are not here, but many miles away,
My heart is so empty and so lonely inside,
As I wipe away a tear I am trying to hide.

I close my eyes and try to go to sleep,
But with the sadness inside I begin to weep.
Suddenly I remember what you once said to me,
Just meet me in the stars, waiting for you I will be.

When distance tends to keep us apart,
Remember I still hold you near in my heart.
When the night together, can't be ours,
Just close your eyes and meet me in the stars.

Remembering those words, I begin to smile,
And gently close my eyes, lessening the miles.
I can see the stars, oh how beautifully arranged,
But you are not there, no hug to exchange.

I sit alone waiting, with hope in my heart,
No longer wanting to be kept apart.
Suddenly in the distance, a shadow appears,
A tear rolls down my face and the image is clear.

dipetik dari Saurav Poem










Selamat Malam Semua ! :)

















Jumpa Lagi !























Jan 22, 2012

Aku dan kau ada perasaan yang sama ! Betul tak ?



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^









Setiap orang pasti ada minat tersendiri kan ?
Tak kira la permainan ke , hobi ke, calon girlfriend ke, calon boyfriend ker ..hihi..
Eyh eyh silap plak bukan girlfriend or boyfriend la ..
Tapi calon isteri or suami baru lah betul kan ? 





Dan kadang-kadang kita akan rasa tamak haloba bila something yang special muncul depan kita sendiri walaupun kita dah ada yang special betul tak ?
Tak payah nak bohong la I tahu .. hihi ..
Sebabnya kadang-kadang I akan rasa macam tu jugak ..
Dan salah satu penyebabnya bila kita terasa cemburu dengan orang sekeliling kita ..
Cemburu dengan kejayaan orang-orang tersebut ..







Tapi kita boleh jadi sebaik orang-orang tu dengan usaha kita sendiri ..
InsyaAllah dengan segala usaha dan doa , satu hari nanti ALLAH SWT akan bagi sesuatu yang lebih baik untuk kita .. Betul tak ?
Dan buang lah jauh-jauh perasaan cemburu dan tamak haloba tu sebabnya ianya akan mengundang padah pada diri sendiri akhirnya ..







I akan cuba sedaya upaya untuk capai impian I ..
I nak tetapkan sendiri I punya misi untuk tahun 2012 nie ..
I dah tak nak dengar ape orang nak cakap dah ..
I nak buat keputusan sendiri !







Jom sama-sama berusaha okey ?
Dan jangan sesekali berputus asa yea :)













Jumpa Lagi !





















Jan 20, 2012

Percubaan Kali Pertama



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^









Hmm nie first time mencuba ..
Tengok ramai dah pakai benda alah nie ..
Dan testimonial nampak nya semua memuji-muji benda alah nie ha ! 
Dan I boleh dikategorikan dalam kumpulan yang cepat terpengaruh ..hihihi..
Pantang nampak benda yang banyak kegunaan dan ramai yang guna ..
Terus rasa nak CUBA ..:)
Hopefully berkesan kat diri I .. uhukz ..







Nak tahu benda alah ape ?








Bawah nie ha !




Mesti u all semua dah tahu kan pasal benda alah nie ?
I je lambat nak mencuba .. uhukz ..
Ketinggalan zaman kan ? uhukz ..
Jangan la cakap macam tu sedih I tahu tak .. :(







Saje nak mencuba tak salah kan ?
Hmm kalau you all ada yang dah pernah try sharing la ngan I okey ?
















Jumpa Lagi !





































Jan 19, 2012

# 19 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^















Kata-kata hari ini :)





"Badan terasa penat, pinggang terasa sakit"
T_T




















Jumpa Lagi !




















Jan 18, 2012

Baby gril baru , Sweet Nur Alisa Daniella ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^









Tepat jam 12.00 tengahari ahad 15hb Januari 
Nur Alisa Daniella selamat dilahirkan ..


I got my new baby girl <3





















Comel kan Nur Alisa Daniella ?










Actually kan , 
Alisa nie niece I la bukan baby I .. hehehe
Saje tipu u all ..^_^



Tak marah kan ?




Terujanya I dapat niece perempuan ..
Nie first time tau ada niece perempuan ..
Tak sabar nak tunggu dia membesar .. hihihi ..







Btw, sorry tipu u all .. :P
Takmo marah-marah yea nanti cepat tua ! uhukz ..














Jumpa Lagi !



















WORDLESS WEDNESDAY #13



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^










Kurangkan kata-kata anda pada hari RABU 






















Jumpa Lagi !























Jan 14, 2012

Patah Tangan Pulak Dah !



Assalamualaikum dan Selamat Malam,
Sayang-Sayang Semua ^_^









Waahhhh rindu nya dekat belog kesayangan I nie !
Dekat you all jugak ! sobsobsob ..







Nie ada lah gara-gara I patah tangan !
Tiga hari I patah tangan tau ..
Tak dapat nak conteng-conteng blog I nie !
Kesian dia mesti sedih sebab I tak conteng dia kan ?
Eyh mane plak I tahu kan ? Of cos la I tahu, nie blog sape ?
I kan ? So , ada I kesah nak cakap ape pun .. lalalala ..









I patah tangan adalah gara-gara dia nie ha !











Ouhh kesayangan I masuk klinik lah !
Dia sakit dah berbulan-bulan tapi I baru hantar dia pegi klinik ..
Dah semput sangat .. Lembab pun sama ..
Tapi sekarang dah okey dah ..






Dah boleh hupdate blog comel I hari-hari .. hehehe
Hopefully kesayangan I nie baik-baik je lepas nie ..
Takmo sakit-sakit dah yea sayang :)













Jumpa Lagi !





















Jan 8, 2012

Aku suka kau sepenuh jiwa raga ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^








Tajuk entry nak berjiwang sakan ..
Tapi sebenarnya hanyaah gimik semata-mata ..hihi



Ha ! Nak marah la tu yea ?
Tak mo marah-marah tak baik tau nanti cepat tua ! 


Actually , I nak share something ..
U all kan tahu I nie suka share lagu-lagu yang I suka dengar kan ?
Lately nie, I memang suka layan lagu tak tahu nape ..
Dulu takde plak nak layan lagu sangat ..
Tapi sekarang asal tension je layan lagu ..





Okey Jom Dengar lagu nie ..
I tau u all semua mesti dah tahu lagu nie ..
Saje nak share lagi :) hihi






SELENA GOMEZ - LOVE YOU LIKE A LOVE SONG 



She pretty right ? hihi


































Jump Lagi !






































Penat juga pulas stereng nie



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^-^








Semalam bersamaan 7hb January 2012 secara rasminya saya pandai bawak kereta .. 
Yea dah tahu bawak kereta ! 
Dah tua bangka baru tahu bawak kereta .. hehehe
Aiyoo malunnnyaaaa ^_^







Actually kan I baru je daftar amik lesen kereta semalam la.. heee :D







Baru merangkak-rangkak nak amik lesen dan takde maknenya pandai bawak kete sangat ..
Susahnya bawak kereta .. 
Enjin asyik mati jer nak tekan clutch punya la payah ! uhukz ..







Naik bukit asyik fail jer .. huhu ..
Pastu masa belajar kat parking plak masalah nak pulas stereng plak ..
Teramat lah payah, yela I nie kecik je orangnya .. hehehe..
Takde tenaga nak pulas laju-laju .. :P
Macam mane nie takutnya ..
Takpe ada lagi 10 jam hopefully I boleh buat ..








Nak belajar sampai betul-betul pandai dan dapat 
kepuasan .. hihi ..


















Jumpa Lagi !

























Jan 7, 2012

Man Man Ha Ni ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^








Jangan duk tanya I ape maksud MAN MAN HA NI ..
I tak tahu .. I buka la giler K-POP tapi minat jer .. hehehe ..
Jom joget sama-sama .. hehehe












Okey best tak ?
Tak best sudah ada I kesah .. hehehe :P

















Jumpa Lagi !



















Jan 6, 2012

Aku akan ingat kau sampai mati !



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua T_T








Hari nie mood I tak bape nak okey ..
Hari nie I memang cukup anti dengan satu bangsa nie !
I tak nak cakap bangsa ape nanti timbulkan kekecohan ! 
Tapi dia memang seorang yang KURANG AJAR !





It's happen at my office ..
I bekerja dengan tempat yang memang deal dengan public ..
It's normal kalau kena marah dengan public ..
Tiap-tiap hari I akan kena marah dengan public dan I anggap benda tu dugaan I bekerja ..







Tapi !








Memang bangsa sorang nie perangai dia macam haram !
I minta maaf kalau u all rasa bahasa I agak kasar ..
Tapi betul I tak boleh tahan dengan bangsa nie !
Ini first time I kena marah dengan public sampai I menangis teresak-esak .. T_T
Tapi I menangis dalam toilet la .. huhu ..





I tak tau la kenapa dia KURANG AJAR sangat !
Kalau setakat dia marah I takpe I boleh terima lagi tapi dia MENCARUT dekat I !
Ouuhhh damn !




Puncanya takde kena mengena dengan dia pun ..
Orang lain punya pasal dia yang hangin .. Memang macam haram la bangsa tu !
You all nak tahu dia mencarut ape?
Dia cakap MOTHER FUCKER

Rude kan ?

Banyak kali tahu tak .. bila I cakap apesal u nak mencarut ?
Korang tahu dia cakap ape ?!!  You all memang macam tu pun !




Tersentap I !
Seriously, I tak akan maafkan orang tu selamanya !.. 
I taknak pasang niat tak baik or doakan buruk-buruk walaupun dia bangsa lain ..
Tapi memang I tak akan maafkan dia untuk selamanya ..










Semoga ALLAH SWT kuatkan lagi diri I untuk menghadapai segalanya ..







Sorry sekali lagi kalau bahasa I agak kasar kali nie :)

















Jumpa Lagi !




















Jan 2, 2012

Layan Astro First



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^








Hello semua !

Ha nak tahu tak ari nie bape kali I repeat tengok cite Ombak Rindu !
Tiga kali berturut-turut tau kat Astro First .. hihi ..
Dah boleh hafal dah dialog dia ..
Percaya tak ? 
* tolong la percaya .. sambil wat muka ala-ala ketat ..uhukz..






Dah berkali-kali jugak la I menangis .. uhukz .. sobsobsob..
Yang ini tolong la jangan percaya sebab I tipu u all jer .. hihi ..'-'


Tapi,
yang paling I tak puas hatinya kenapa suara kat AstroFirst macam suara kartun eyh ..
Ke memang kat panggung pun macam tu ..
Suara Maya Karin memang lain giler ..
Kelakar plak I dengar ..hihi..
Tapi takpe yang penting cita dia not bad la walaupun tak bape nak ikut novel sangat ..
Banyak sangat yang dia cut cut, I tetap layan nangis sobsobsob ..T_T









Jom layan lagu dia nak ?







I really love this song !







Okey dah boleh tido nyenyak layan lagu nie ! uhuk.
Time to sleep okey :)









Jumpa Lagi !