Sep 26, 2012

Hukum Karma ~ Learning from everything !



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^



Lately I rasa hidup I dah macam huru-hara sikit.. Banyak benda yang duk cemburu dengan I.. Langsung tak kasi chance dekat I nak bersenang-lenang..>.<


Hukum Karma ! Ape yang kita buat pasti akan dapat balasan kan ? Hmmm mungkin I dah terlalu banyak buat salah so Allah SWT uji I dengan macam-macam benda .. Tapi I tetap redha menerimanya .. Banyak benda yang berlaku betul-betul menguji tahap kesabaran I .. Sampai tak tertanggung I dengan semua tu !
Yea yea yea, my fault I know that ! 


Tapi ada baiknya juga bila kita diuji macam nie .. Kita boleh belajar dari kesilapan dan pengalaman .. Bila kita belajar, kita akan rasa untuk lebih tingkatkan diri dan berubah ke arah kebaikan .. Dan menjadi seorang yang disenangi oleh orang lain ... Hmm bukan senang tau nak buat orang lain suka dekat kita ... Bila kita berbuat baik mesti ada something yang orang lain akan buat kita jatuh ... Thats why kita kena bersabar !! Kalau kita balas balik ape yang orang lain tu buat dekat kita , benda tu akan jadi balik pada diri kita sendiri ...


Ituah kehidupan .. Nobody perfect ! Keep learning with everything that you have been done .. Mungkin ini la penyebabnya I rasa terganggu sangat minggu nie .. Rasa macam nak marah dengan semua orang .. Puncanya I pendam perasaan BENCI dekat seseorang ! Huru-hara dibuatnya , ape yang I buat semuanya tak kena.. Pernah tak korang rasa mcam tu bila korang BENCI kat someone ?  I rasa kebanyakan mesti akan rasa terganggu .. So jauhilah perasaan benci okey awak-awak semua ..hikhik..





Tapi sekarang I dah okey ! Senyum meleret je :)






Jumpa Lagi !












No comments: