Jul 31, 2012

Aku benci kau sangat-sangat !



Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua :)






Cam mane puasa hari nie ? Okey tak ke ada yang masuk bilik air minum air ..
 hihi :)


Entry kali nie adalah luahan perasaan I terhadap seseorang yang dipanggil manusia ..huhuhu ..



I rasa perasaan I terhadap orang nie betul-betul dah bertukar BENCI yang teramat sangat.. Astaghfirullahalazim sepatutnya di bulan ramadhan perasaan benci membenci ni sepatutnya di buang
jauh-jauh betul tak ? Tapi I dah pendam benda nie dah lama sangat-sangat sampaikan setiap kali I pikir hati I jadi sakit macam kena hiris-hiris je tau .. Dan setiap kali benda nie terjadi air mata I mesti menitis ..
                                                                        *Sedih sangat-sangat .. :(


Orang nie boleh dikatakan I kenal dan rapat dengan I.. Hmm nak dijadikan cerita orang nie ada sikap panas baran yang tahap melampau punya.. Ada je salah sikit or something yang tak kena dia akan melenting tak tentu pasal.. Kadang-kadang tak masuk akal pun ada benda kecik pun boleh jadi besar.. Rasa macam dia tu gila pun ada.. Errr tak baikkan I cakap macam tu tapi itu la yang I rasa setiap kali baran dia tu datang..
 Hanya orang-orang yang kenal dan disekeliling dia je tau macam mane perasaan masa tu..



I bukan nak burukkan dia or aibkan dia ke ape tapi nie sekadar luahan perasaan I yang dah tak larat I nak pendam.. Kalau I nak aibkan dia I boleh mention je nama dia kat sini kan ? Tapi tu bukan niat I..
Kadang-kadang benda macam nie boleh mengajar kita untuk jadi lebih kuat betul tak ?
Bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang akan berlaku.. I kesian tengok family dia je terutama skali wife dia.. Tak semena-mena wife dia mesti kena marah kalau baran dia datang ..


I hanya mampu berdoa supaya Allah SWT bukakan pintu hati dia supaya berubah .. InsyaAllah dengan izin Allah SWT ape yang kita minta dengan ikhlas Allah SWT akan balas semula dengan sesuatu yang baik kan ?
Ape yang kita boleh buat adalah menerima semuanya dengan hati terbuka sebabnya semua tu adalah salah satu dugaan dan cabaran dari Allah SWT kepada kita sebagai penghuni sementara di muka bumi ini ..





*errr macam takde kena mengena pulak .. hihihi ..
 but i love this qoute so much !


Jangan takut untuk berubah . Walaupun kita mungkin kehilangan sesuatu yang baik tapi kita mungkin juga akan peroleh sesuatu yang lebih, lebih, lebih baik ! :)







Terima Kasih Sudi Singgah :)









Jumpa Lagi !













1 comment:

huahua said...

http://peaceder.blogspot.com/.. terbaik la.. nice ur blog.. follow me back