Jan 8, 2012

Penat juga pulas stereng nie



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^-^








Semalam bersamaan 7hb January 2012 secara rasminya saya pandai bawak kereta .. 
Yea dah tahu bawak kereta ! 
Dah tua bangka baru tahu bawak kereta .. hehehe
Aiyoo malunnnyaaaa ^_^







Actually kan I baru je daftar amik lesen kereta semalam la.. heee :D







Baru merangkak-rangkak nak amik lesen dan takde maknenya pandai bawak kete sangat ..
Susahnya bawak kereta .. 
Enjin asyik mati jer nak tekan clutch punya la payah ! uhukz ..







Naik bukit asyik fail jer .. huhu ..
Pastu masa belajar kat parking plak masalah nak pulas stereng plak ..
Teramat lah payah, yela I nie kecik je orangnya .. hehehe..
Takde tenaga nak pulas laju-laju .. :P
Macam mane nie takutnya ..
Takpe ada lagi 10 jam hopefully I boleh buat ..








Nak belajar sampai betul-betul pandai dan dapat 
kepuasan .. hihi ..


















Jumpa Lagi !

























14 comments:

Arina Shamsul said...

good luck comel..
takpe pelan2 belajar ye comel,ala toksah memalu la,suma orang waktu memula nak ambik lesen melaluinya..hehe.sy dulu pun sama gak..
hari kedua ketiga ok da tu..ngee..

gud luck comel...

jemput singgah blog ye comel
sy pun da update..ngee..

take care.

akuamir said...

haha,, samelaaaaa..... aku baru 1 jam.. sebenarnye kete blajar brape jam ek?? klo sudi jemput datang blog ku,, :)

u.m.i.e said...

hehehe tenkiu ..
ok InsyaAllah akk comel :)

u.m.i.e said...

@akuamir kalau kat area Ipoh nie 10 jam n then baru test JPJ ..:)

MiszMaryaNe said...

hehe, biasa la tu mula2,
tmbh2 bawak manual,
pasni bile dah dpt lesen bleyla bw auto, xyah pening2 macam bw manual, cayok2!! =)

akuamir said...

ouh,, tanx 4 the info,, tatau ade kate 8 jam,, ade kate 9 jam.. kau lak kate 10 jam,,ngahaaa.. btw,, tanx visit me! :)

Benjy said...

Semoga berjaya hendaknya ... sebenarnya bawa kereta ni bukanlah susah sangat cuma perlu fokus je ... lama2 oklah tu ... tak per ada 10 jam lagi ... mesti boleh punya.

Benjy said...

Kalau tak silap haritu keluar kat berita dah boleh guna kereta auto untuk test dan belajar ... kenapa tak minta auto kerana ia lebih muda dari yang manual ... percayalah.

Benjy said...

Nanti bila dah dapat lesen nak beli kereta apa tu ? ... kalau mula2 baik beli je VIVA kecil lagi senang nak parking :D

u.m.i.e said...

@MiszMaryaNe hehehe betul 2 .. xsabar nak abiskan sedangkan baru je start :)

u.m.i.e said...

@akuamir maybe ikut tempat kot .. hmm orait bro :)

u.m.i.e said...

@Benjy thanx for the support ..:) hmm yang auto 2 xkuar lagi .. bulan 5 baru kuar kalau xsilap .. tapi kalau amik lesen auto nt xleh bawak kete yang manual plak .. kalau amik lesen manual, both cars boleh bawak .. 2la xtaw lagi .. tapi beragan nak kuar myvi .. hihi

Bulan Syurga Firdausi said...

beleja elok2 hati2 bile menandu smga lulus hehehe

u.m.i.e said...

@Bulan Syurga Firdausi thanx dik :)