Dec 13, 2012

# 29 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^












"REDHA TERIMA SEGALANYA"
* something happen and i really really feel so sad 



 








See you again :)







Bai ! 



Dec 4, 2012

Mereka sudah SAH berkahwin !



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^




Pasangan KOREA yang sangat sooo sweetttt .. Mereka berdua memang sweetttt sangat .. hikhik ..
Kalau uolls tengok RUNNING MAN mesti kenal HAHA kan ? Yang perangai dia agak gila-gila tu .. heheeee..


Comel kan mereka ? HAHA  +   BYUL 





Sharing is caring :) Nah lagi untuk anda semua..





Artis-artis yang turut sama menjayakan perkahwinan HAHA dan BYUL ..






























Jumpa Lagi !










Nov 30, 2012

First Giveaway by Gulai Tempoyak Ikan Patin



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^





Hoooiii semuaa Meuzangelo a.k.a abg kepada Cik Nisa Kay kita tu nak buat GIVEAWAY !
Jom Joinnn cepatt ..  



TEMPEK BANNER NIE !



Syarat-syarat dia :-

1. terbuka kepada semua followers blog Gulai Tempoyak Ikan Patin.

2. perlu ada blog sendiri. senang cerita korang haruslah seorang blogger.

3. tak perlu nak tag orang, cuma promote giveaway ni kat blog korang.

4. pemenang akan dipilih secaran rawak menggunakan random.org.

5. tarikh tutup penyertaan pada 30 November 2012 (12 am).


|

|

|

|

|

V




lebih info terjah belog Meuzangelo :







Dan dan senarai sponsor seperti di bawah :




















Jumpa Lagi !












Nov 29, 2012

Jejak Kaki Mu Di Blog Mu ~



Assalamualaikum dan Selamat Petang 
Sayang-Sayang Semua ^_^


Sorry sesangat terlambat buat entry pasal SEGMEN nie  .. So sorryyyyy >.< .. Sepatutnya 28hb tarikh last tapi baru berkesempatan nak buat hari nie .. Nak blogwlking pun tak sempat .. uhukzz .. sorriiiiiii tau ! :)


Senarai blog yang patut saya blogwalking ! Okey i will start right now ! See ya uollss :) 



1) http://www.maeraismail.com/
2) http://indahsutera0605.blogspot.com/  
3) http://dia-honey.blogspot.com/
4) http://ciksiputmanis.blogspot.com/
5)  http://lamanprincess.blogspot.com/  
6) http://wifecombat.blogspot.com/ 
7) http://2octobersecret.blogspot.com/  
8) http://mrsdhya.blogspot.com/
9) http://www.nieyxzha.com/
  
10) http://creamyshuga.blogspot.com/  
11) http://juneaina.blogspot.com/
12) http://www.syuhadasalleh.my/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html   
13) http://cikdania.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
14) http://nyueyien.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
  
15) http://kay-akam.blogspot.com/2012/11/segmen-jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html
16) http://myjourneyandestiny.blogspot.com/
17) http://farahijriah.blogspot.com 
18) http://meyrajohn.blogspot.com
19) http://pandaiscute90.blogspot.com/
20) http://ieranie80.blogspot.com/
21) http://laramorreno.blogspot.com 
22) http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/ 
23) www.mamashikin.com 









Jumpa Lagi !












Nov 19, 2012

Pray for Gaza



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^



Sedih sangat-sangat tengok rakyat PALESTIN yang diserang oleh rakyat-rakyat ISRAEL yang kejam ..
Mari kita sama-sama menadah tangan BERDOA kepada ALLAH SWT supaya ...     
                                                                                       JAHANAM LAH KAU ISRAEL !










Sama-sama lah kita menadah tangan kepada ALLAH SWT ..

Selamatkan lah mereka YA ALLAH .. Kami semua mohon kepadamu ..  Amin Ya Robbal Alamin ..








Terima Kasih :)










Nov 16, 2012

Kaki Sibuk



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^



Saya pelik lah dengan sesetengah orang yang suka menyibuk hal orang lain .. Bukan ape sampaikan hal peribadi orang pun boleh di tanya .. Tanya direct pulak tu ! ishh ishh .. Motif tanya sebab nak bagi nasihat.. Kalau nak bagi nasihat sekalipun jangan lah tanya yang peribadi .. Terus je bagi nasihat .. Kan senang ?


Dan dan dan yang peliknya bila nak bagi nasihat boleh pulak cerita keburukan orang lain ...Nak buat perbandingan kononnn .. Konon la sangattt .. Errr boleh pulak macam tu kan ? Macam mengaibkan orang tu pulak .. Tu dia punya hal tak payah la duk cerita kat orang lain .. Nampak sangat yang awak tu busy body orangnya ..caiittttt >.<


Bagi saya nak bagi nasihat tak salah .. cukup tak salah .. Tapiiiiiii biar la kena dengan caranya .. Betul tak ?
jangan nanti disebabkan benda nie orang akan membenci kita ..  Sejahat-jahat orang lain jahat lagi kita .. Cuma kita tak sedar .. Perumpamaan nie taw jangan disalah anggap ... hihihi ^^


Btw, i will blow you away si kaki sibuk .. hehehe >.<









Jumpa Lagi !













Nov 10, 2012

Penangan ASK 2012



Assalamualikum dan Selamat Pagi 





Eheeemm penangan Anugerah Skrin 2012 .. Ramai yang tak puas hati dengan ASK kali nie kan ? Dan saya adalah salah seorang dari mereka-meraka nie .. hehehe .. Saya rasa ASK 2010 kali nie memang memang memang membosankan ! seriously MEMBOSANKAN !


Dah macam pape ntah .. Takde motif langsung dorang nak buat ala-ala FAIRYTALE .. Saya punyala excited nak tengok tapi tak tahu nak komen ape cuma nak kata membosankan .. Nasib la tak tengok dari mula ..  Errr k la taknak cakap pape dah nanti kena samannnn naya saya ..hihi .. >.<



But, I still love she ♥♥♥♥










Jumpa Lagi !












Nov 8, 2012

# 28 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^









HAPPINESS IS A CHOICE ..

ehsan incik google ..=.=









Jumpa Lagi !

















Oct 21, 2012

Perangai BUSUK HATI !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^




Haiyyaa saya rasa macam nak marah je dengan orang-orang yang suka sangat masuk campur hal orang lain a.k.a suka sangat jaga tepi kain orang lain ! Kain sendiri dah ada jaga la elok-elok boleh tak, nie tak ada je yang tak kena .. Pastu duk perli itu ini ..
Macam la 'you all' tu perfect sangat !  =.=



Kenapa la ada orang macam nie kan ? Susah hati dengan kesenangan orang lain.. Kalau betul tak puas hati cakap je depan-depan, terus terang kan senang ? >.<
Nie tak duk mengutuk belakang-belakang buat tambah dosa je buat ape ?



Okey okey memang saya tengah marah sangat-sangat nie !!
Pagi-pagi pulak tu ..Ouuhh =.=



Yang mulut ala-ala puaka  laserrr ala mak jemah pun ada .. Nie lagi la budget nak STANDARD abis ! ntah betul la tak, cakap nak UUPPPP jeee .. =.=  Pastu complain itu ini ..
Okey okey saya tahu awak tu PERFECTTTT ..  
      *tangan didada muka pandang ke atas ..>.<
Yang kau duk busuk hati sangat kenapa eyh ? Eee gerammmm sangat la
                                                                   Okey saya tengah marah lagi >.<



Pagi-pagi dah marah kan ? Err saya bukan ape cuma rasa tak puas hati dengan dorang-dorang yang  perangai ntah pape.. Semua tak puas hati dengan 'kami' .. Maksudnya kumpulan A tak puas hati dengan kumpulan B
 -----------> kumpulan B tu kumpulan saya lah .. hikhik =.=


Takpelah kalau dah mulut laserrrr macam tu nak buat ape kan ? Sabar jela ! Semoga 'youu allllll' tu PERFECT dan SUCCESS selalu yeaaaa ...
     *dalam nada perliii okeyy girlll ... hikhik :D








Okey jumpa agi kawan-kawan.. lalalala :)











Oct 12, 2012

Google ada pelbagai wajah !



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^





Eheemm tadi duk godek-godek MR GOOGLE terjumpa benda alah nie ..
Macam comel pulak I tengok .. hikhik
bukan yang tepi nie yang terlompat-lompat tangkap rama-rama tapi sila SCROLL ke bawak lagi

Rupanya google nie ada macam-macam muka tau ! hehehe .. Bukan muka comel alala Neelopa tapi selain original google ada lagi tiga bentuk google ..
                                                     Jom try dearest ! ..






















Dah try ke uuolllsss -------------> tone gedik alala mak jemah okeyyy .. =.=
Amacam cool tak ? hikhik .. Okey I tahu tak cool tapi bagi I tetap COOL ! hahahah ...buweeekk c(:







Terima Kasih Sudi Singgah :)





Jumpa Lagi !











Oct 8, 2012

Doa sebelum dan selepas bangun tido :) Jom tido !



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^





Sekarang mata dah terkebil-kebil minta tido.. Tapi ada hati nak tulis blog lagi kan.. >.<

Hellooo blog saya okeyyy sukati saya lah! Tapi I nak share something dengan korang tau bukan saja-saja! 
Tapi sebelum tu errm mata boleh minta tido ke?        
                                                                                    Ouhhh so weird ..hihi=.=


Mungkin kadang-kadang kita terlupa sesuatu ! Eheemm sebelum tido kita kena buat ape ? Selepas tido pulak kita kena buat ape ? Betul tak ?             Maksud I bukan mandi or basuh muka gosok gigi semua tu ..
Maksud I sebelum kita tido kita kena baca doa supaya ALLAH SWT melindungi tido kita .. Dan juga doa selepas bangun tido .. 


Jom sama-sama baca doa dulu sebelum tido okey :)




Dan jangan lupa lepas bangun tido baca doa ni pula :)





nota kaki : errr jangan lupa basuh kaki sebelum tido tau kalau tak nanti mimpi                     ..  =.=








Jumpa Lagi !








Terima Kasih Daun Keladi Kalau Rajin Singgah la Lagi :)










Oct 3, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #23 ~ Broken !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^












Jumpa Lagi !




Oct 2, 2012

Happy Birthday To Me :)



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^




Dengan lafas BISMILLAH saya umumkan hari ini adalah HARI LAHIR SAYA ! hikhik :) Macam tak percaya je dah masuk 24 tahun !uhukz Wah dah tua kau Cik Umie oiiii .. lalalalala .. Ouuhh I'm getting old .. =.=


Dah boleh kahwin nie kan ? Errr tapi tak ada CALON lagi .. uhukz .. Bagi calon seorang boleh ? hahaha .. Just joking la .. I rasa I nie muda lagi tau .. Okey perasan kejap ! >.< 


Bukan ape banyak lagi yang I nak kena buat untuk FAMILY dan juga untuk diri I sendiri .. Terlalu banyak yang belum sempurna .. 
Semoga ALLAH SWT permudahkan perjalanan I di usia ini .. AMIN :)



Ha dan I nak ucapkan RIBUAN TERIMA KASIH kepada semua yang wish I dekat handphone dan juga dekat facebook .. Terlalu ramai yang WISH , terharuuuuuuuuuuuu sesangat tau ! :'(




WISH ME THE BEST OKEY GUYS :) 
LOVE YOU ALL FRIEND  ♥♥♥








Jumpa Lagi !











Sep 26, 2012

Hukum Karma ~ Learning from everything !



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^_^



Lately I rasa hidup I dah macam huru-hara sikit.. Banyak benda yang duk cemburu dengan I.. Langsung tak kasi chance dekat I nak bersenang-lenang..>.<


Hukum Karma ! Ape yang kita buat pasti akan dapat balasan kan ? Hmmm mungkin I dah terlalu banyak buat salah so Allah SWT uji I dengan macam-macam benda .. Tapi I tetap redha menerimanya .. Banyak benda yang berlaku betul-betul menguji tahap kesabaran I .. Sampai tak tertanggung I dengan semua tu !
Yea yea yea, my fault I know that ! 


Tapi ada baiknya juga bila kita diuji macam nie .. Kita boleh belajar dari kesilapan dan pengalaman .. Bila kita belajar, kita akan rasa untuk lebih tingkatkan diri dan berubah ke arah kebaikan .. Dan menjadi seorang yang disenangi oleh orang lain ... Hmm bukan senang tau nak buat orang lain suka dekat kita ... Bila kita berbuat baik mesti ada something yang orang lain akan buat kita jatuh ... Thats why kita kena bersabar !! Kalau kita balas balik ape yang orang lain tu buat dekat kita , benda tu akan jadi balik pada diri kita sendiri ...


Ituah kehidupan .. Nobody perfect ! Keep learning with everything that you have been done .. Mungkin ini la penyebabnya I rasa terganggu sangat minggu nie .. Rasa macam nak marah dengan semua orang .. Puncanya I pendam perasaan BENCI dekat seseorang ! Huru-hara dibuatnya , ape yang I buat semuanya tak kena.. Pernah tak korang rasa mcam tu bila korang BENCI kat someone ?  I rasa kebanyakan mesti akan rasa terganggu .. So jauhilah perasaan benci okey awak-awak semua ..hikhik..





Tapi sekarang I dah okey ! Senyum meleret je :)






Jumpa Lagi !












WORDLESS WEDNESDAY #22 Bestfriend Forever



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua :)





I REALLY-REALLY LOVE SHE !









Okey bai ,




Sep 20, 2012

Telan sampai muntah ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^







Rasa stressed sangat hari ini ..  Dari kerja sampai la personal .. Ouuhh rasa cam nak menjerit sangat-sangat sekarang nie !!




Cakap pasal kerja I tak tahu la nak buat macam mana dah .. Rasa macam nak buang semua fail-fail tuh ! uhukz .. Tapi apakan daya inilah satu-satunya rezeki yang I dapat .. So, terpaksa bersabar je la .. 
I rasa dah selalu sangat I mengeluh pasal kerja kan ? Hmmm itulah lumrah kehidupan .. Kenapalah kita tak pernah nak bersyukur dengan nikmat yang ALLAH SWT bagi ? dan I lah salah seorangnya .. uhukz :(
YA ALLAH ampunkanlah hamba mu ini .. Kadang kala mengeluh dengan rezeki yang engkau telah beri .. 



Ha pasal kerja juga , aduhhh ada satu fail yang I duk proses sekarang nie HILANG ! I tak tahu la misplaced mane fail tu .. Jenuh dah I duk cari tapi still tak jumpa .. Macam mane I nak buat nie ? Naya I nak menjawab dengan PUBLIC nanti .. YA ALLAH aku mohon supaya fail tu dijumpai nanti .. 



Ouuuhh I'M SO STRESSED right NOW !!




Lagi satu hal pasal personal plak .. Haii nie sorang lagi I rasa nak CEKIK-CEKIK budak sorang nie ! Saja bikin I panas ! 

ENGKAU YANG DUK CAKAP DEKAT AKU MACAM TU PASTU KAU NAK MARAH AKU PULAK >.<                                                                                     ** APA KES KAU NIE ?


I telan jer ape yang dia cakap .. I taknak gaduh panjang-panjang kalau I lawan balik .. Kalau tak memang tak akan habis la .. Baik I telannnnnn sampai rasa nak termuntah balik .. hikhik .. 
Pastu muntah plak depan dia boleh ? Jahat tak I ? Okey fine I memang macam nie .. >.<



Ape yang korang rasa I perlu buat sekarang nie ? Pleasssss give me some advice "."







Terima Kasih Sudi Singgah :)








Jumpa Lagi !