Dec 30, 2011

: Saya pun ada gak AZAM tahun baru :



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^







Ramai blogger yang dah post pasal AZAM TAHUN BARU kan ..
I pun tak nak ketinggalan jugak la boleh tak ?
Mest la boleh dah I punya blog kan ?
:: Ada aku kesah .. ^_^








Okey straight the point je la k ..








Azam I tuk tahun 2012 adalah :-



1) Nak aktif berblogging ..
2) Nak cari kerja baru .. hehehe .. *hopefully the better one 





Dua ni yang paling UTAMA setakat nie 
Yang kecik-kecik banyak sangat sampai malas nak tulis .. hehehe
* tak payah nak banyak sangat la Cik Umie oii .. 
Biar la ada aku kesah ! atoyai ..^_^











I dah share ape kata u all share kat I plak okey ?









Sharing Is Caring  










Jumpa Lagi !





















Dec 29, 2011

Badan sakit-sakit akibat semalam



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^









Aduh sakitnya badan-badan I ..
Baru hari nie terasa sakit semua nya gara-gara semalam ..
Terpaksa sapu BUM jer ..uhuk..
Tak berani nak urut takut nanti lagi melarat ..
Takut cheq nak amik risiko .. hihi..
Tak bangun I g keje besok ..









Eyh eyh eyh nanti jap !










Okey gak kan PLAN tu boleh MC kan ?
hihihihi ^_^
Idea yang baik tapi tak nak lah I mc sebabnya kawan I esok dia last keje ..
Dah nak berhenti tuk sambung belajar ..
Good Luck for him ! 








Atooyai dah lari dari tajuk sebenar nie ! 
Okey berbalik kepada sakit-sakit badan I tu ..
Nie adalah gara-gara empat game yang I main semalam ..
Best broo .. hihi ..






I main benda alah nie semalam ..
Empat Game !
Memang Puas ^_^






Empat Game tau ?
Dah rasa cam nak tercabut tangan I ..
Penat sangat tapi Enjoy giler ..
Tapi, teruknya markah I .. T_T
Ketinggalan jauh dari team members I yang lain ..
Satu team ada empat orang ..








Yang paling penting memang best sesangat main semalam ..
Sebabnya pertandingan bowling nie dianjurkan oleh kelab PETANDA office I ..
Jangan tanya I ape-ape pasal kelan PETANDA tu okey I tak tau pape pun ..hihi ..


Hmm dalam pada masa yang sama boleh la I kenal-kenal dengan staff-staff yang lain ..
Itulah pengalaman yang paling tak boleh dilupakan ..^_^







Yang sedihnya jugak tak sempat langsung nak bergambar ! uhukz . T_T





Hopefully, next time office I da wat lagi aktiviti-aktiviti yang menarik !
Boleh join lagi ..









Dah habis dah !









Jumpa Lagi !





















Dec 28, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #12



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^










Kurangkan kata-kata anda pada hari ini ❤





 

Jom naik train .. woot woot ^_^

















Jumpa Lagi !
















Dec 26, 2011

Tak layan cerita tapi suka lagu ini ..



Assalamualaikum dan Selamat Petang
Sayang-Sayang Semua ^-^








Penah dengar tak lagu Ya Sudahlah dari Bondan Prakoso ..
Adik I kata lagu tu dari cerita indon Nada Cinta ..
Betul ker ?
I tak penah pun layan cita tu ..






Tapi first time dengar lagu nie dah jatuh cinta .. hehe
I suka musik dia ..<3








Jom dengar sama-sama okey ?









Camne best tak ?




Sharing is Caring 
















Jumpa Lagi !



















Dec 22, 2011

So sweet lah .. Semoga sentiasa berbahagia awak :)



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^








Mesti ramai yang dah tengok kan video sorang blogger nie ?
Ala yang pasal dia kena proposed tu !
Sweet kan dorang ..






INI ADALAH HASIL CIK ADIK MANIS  NIE
DENA BAHRIN 







Jom tengok lagi nak ? hehehehe





Semoga mereka akan kekal sampai ke anak cucu yea ..
I will pray for their happieness ..Amin ..<3


















Jumpa Lagi !
















Dec 20, 2011

Mega Giveaway By Cik Bunny



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^








Dah akhir-akhir tahun nie kan,
Banyak sangat GIVEAWAY sampai tak tau nak join yang mane satu ..
Tapi, I taknak terlepas untuk join GIVEAWAY CIK BUNNY nie .. 









klik banner untuk join :)






Syarat-syarat untuk Join teramatlah senang :-


 Mempunyai alamat di Malaysia.
 Buat 1 entri bertajuk "Mega Giveaway By Cik Bunny", copy banner giveaway kat SINI dan linkkan ke ENTRY CIK BUNNY.



☀ Letak link sponsor dalam entri:

☂ Cik Bunny: Blog /Fanpage
☂ Amir Nawawi: Blog /Fanpage
☂ Amely Afandi: Blog
☂ Mira Miraie: Blog
☂ Herba Tihara: Blog
☂ Atienabila: Blog
☂ Kedai Kaspersky Online (KKO): Blog / Fanpage



  sila like dan follow sponsor.



☀ Tag kalo nak tag *tak wajib tapi ada hadiah untuk top referral
☀ Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen ENTRY CIK BUNNY  ini. 
Kat tempat lain tidak akan diterima.











Tarikh tutup 31 Disember 2011 


















Untuk lebih lanjut boleh


KELIK SINI !






notakaki: harap-harap boleh menang sekali pun jadi la .. uhuk .. :)














Jumpa Lagi !














Dec 18, 2011

Nak tanya sikit kat orang-orang nie boleh ?



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^_^








Semua nie menimbulkan kemusyikilan I lah ..
Actually tengahari tadi I kuar dengan Mr S .. 
Kan Entry Nie I cakap nak dating kan  ? hehehehe
Thanx to My Bubu sebab sudi bawak I keluar kalau tak tahap boring I akan bertambah-tambah lah . uhukz .










Okey Okey I bukan nak cite kat u all pasal I dating ngan Mr S ..
That is not important lor .. hehehe ..
Hanya pergi makan chee choong fun jer ..
Eyh eyh terbagitau la plak .. uhuk .. ^_^
❤❤









Hmm actually , tadi I nampak something yang menyebabkab I tertanya-tanya ..
Dan kalo boleh I nak flying kick mamat ngan minah tuh !
Ganas tak I ? 
You nak tau pasal ape I nak flying kick that both person ?
Boleh tak minah tu ngan mamat tu KONGSI hisap rokok !






MasyaAllah boleh sampai macam tu sekali yea ?






Ape sebenarnya perasaan minah tu dapat hisap rokok tu eyh ?
Best ker ?
Tolong lah benda tu boleh memudaratkan kesihatan awak tau tak ?
Yang mamat tu ape hal la BIJAK SESANGAT bagi awek sendiri hisap rokok ..
Berkongsi plak tuh ?
Eyh awak bangga ke dapat awek yang hisap rokok erk ?!
Ouhh damn lah !








I bukan la nak burukkan couple yang macam nie ..
I takde hak pun kan .. I tau tu .. ^_^
Tapi kalau nak hisap rokok pun biar la LELAKI jer yang hisap rokok PEREMPUAN tak payah la 
gatal-gatal nak hisap rokok sama ..
Tak molek tahu tak ?




Sebabnya ,
Tak baik untuk kesihatan !
Banyak penyakit akan mengundang anda !
So,
Tolonglah buang jauh-jauh rokok tu okey ?








Tak paham tak paham ..
Hope takde sape yang terasa hati ..
I cuma terasa pelik dengan orang-orang sekarang nie ..



I so sorry asking about this okey  











Jumpa Lagi !















Dec 17, 2011

Hari yang membosankan ..T_T



Assalamualaikum dan Selamat Malam,
Sayang-Sayang Semua ^_^








Tiap-tiap hari sabtu mesti badan I tak bape nak sihat !
Maybe disebakan keje seminggu yang memenatkan ..
Ouhh I get sick !
Seharian I duk rumah dengan hanya berbaring .. uhukz ..








Seriously, nie la demam yang paling teruk ..
Selalunya I boleh lagi bangun ..
Tapi hari nie asal bangun je kepala mula berpusing-pusing ..
Burung mula berpusing-pusing diatas kepala ..
Semuanya nampak dua .. T_T
Ouhhh it's make me feel tired ! 








Makan pun tak de selera ..
Hanya makan maggi ..
Ubat pun tak makan ..huhu..
I hate that stuff huhu T_T
Aiyooo macam mane mau sembuh Cik Umie oiii !







Mr S dah tanya I berpuluh-puluh kali makan ubat ke tak ..
Tapi jawapan I tetap sama BELOM .. hehehe
Kan dah kena bebel empatpuluhempat saat ..^_^
Ouhh habis sakit telinga I kena bebel .. hehehe ..







Tapi ,
yang paling rasa sekarang nie teramatlah boring !
Seharian duk rumah ..








Besok nak pegi dating lah boleh tak ?  hehehe















Okey Jumpa Lagi !

















Dec 14, 2011

Lawak la kau delete aku !



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^









Nak gelak guling-guling ..
Lawaknya !






Ada sorang minah nie nama dia tuuuttttt ..
boleh dikatakan dia nie xgf kawan I lah ..
Perlu ke dia unfriend I  kat fb bila dia dah putus ngan kawan dia 2..
motif ??




Ape motiff dia yea ?
Takut I sibuk hal rumah tangga dia ker ?
Eyh eyh dia belum kahwin pun ngan kawan I tuh la!
Oppsss terpedas plak bahasa I yea .. Sorie ler kawan ..






Tak salah la kalau kita berkawan pun ..
Salah ke awak ?
Nampak sangat awak tu desprate tau bila awak buat macam tu .. hhmmm ..
Oppss terpedas lagi .. tadi makan cili lebih . hihi .






I bukan ape, betul what tak salah langsung kalau kita nak berkawan even dia dah putus ngan kawan I tuh !
Dengan xgf dia yang lain okey jer I berkawan ..
Hmm nampak sangat dia sombong kan ?
Errr I bukan nak tuduh tapi tertuduh plak . hihi .
Sorie kawan !






Bila jadi macam nie jadi meluat plak ngan gurl tu ..
Seriously I mengaku meluat . huhu .
Jangan bagitau orang lain yea .. hihihi . ^_^
Rasa macam terlalu emosional plak kan ?
Ala unfriend je kot kesah ape ..









Pape pun semoga awak bahagia yea !
I doakan kawan I tuh jumpa girl yang lagi baik dari dia .. Amin ..

















Jumpa Lagi !
















Dec 12, 2011

Cinta Muka Buku by Najwa Latiff



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^











Lagu yang didengar sebelum tido ❤







Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku









Okey Jom Tido !













Jumpa Lagi !















Dec 10, 2011

Ombak Rindu Semakin Menghangat Di Panggung !



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^







Masih tidak kesampaian untuk tengok Ombak Rindu . uhukz .
Mungkin besok .
Tapi kalau Mr S jadi turun la . T_T .






Jom review serba sikit tentang filem Ombak Rindu 






Watak Utama Dibintangi Oleh :


 ✿ Aaron Aziz sebagai Hariz
✿ Maya Karin sebagai Izzah
✿ Lisa Surihani sebagai Mila Amylia
✿ Bront Palarae sebagai Mail









Sinopsis :

Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah (Maya Karin) dan Hariz (Aaron Aziz) dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di Kuala Lumpur untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan Sufiah Cemerlang telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. Namun selepas itu, Hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. Hariz kemudian terpaksa menikahi Mila (Lisa Surihani), kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah Pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa Hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.





Novel dia best first time I baca novel habis ..
Nak tengok filem plak .. Mesti best kan ?
Tambah-tambah Aaron Aziz pelakonnya .. hehehe ..
Minat giler kat Aaron Azizi .. 





Mesti ramai yang dah tengok ?
Hopefully dapat tengok esok . uhukz .
T__T









Jumpa Lagi !










credit to :: Ombak Rindu Filem








Dec 8, 2011

Second Anniversary ❤



Assalamualaikum dan Selamat TengahMalam
Sayang-Sayang Semua ..hehehe ^_^







Tepat pukul 12 tengahmalam bersamaan 8hb Disember 2011 adalah anniversary
I dengan CintaHati Mr Boo !






Pejam celik pejam celik 
Walaweyhh dah dua tahun rupanya dengan Mr Boo !
Banyak nya dugaan tahun nie ..
Tapi alhamdulillah kami still boleh bertahan antara satu sama lain ..







Harapan semoga kami berkekalan sampai ke akhirnya ..
Tengah kumpul duit nak kawen nie .. hahahaha
 * Gatal noh Cik Umie ..
Main-main jela .. 
Masih jauh lagi nak kearah tu ekonomi tak kukuh lagi ..
Tapi InsyaAllah akan berusaha ke arah tu .. hehehehe ❤







Doakan kami berkekalan yea !
Thank You ^_^








Dua-dua nampak lubang idung ... hehehehe
I love u so much b ❤❤
Happy Second Anniversary !










Jumpa Lagi !

















Dec 7, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #11



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari
Sayang-Sayang Semua ^_^









Jom kurangkan kata-kata awak-awak semua :)




Nak makan boleh ?





















Jumpa Lagi !