Nov 30, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #10



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^_^









Kurangkan kata-kata anda ! <3






Nak tengok :(










Jumpa Lagi !















Nov 29, 2011

Tolonglah Jangan Lupa .. Pantun Melayu Warisan Turun Menurun ^__^






Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^__^







Dah lama tak berpantun.. hehehe
Macam pandai je I nak berpantun kan ? Poyo je lebih Cik Umie kita nie ..
* ada aku kesah ker .. ^__^





Pantun Melayu mestilah kita kena ingat ..
Nama pun orang Malaysia kan ?





Lets Go !





PANTUN RASA SAYANG 


Rasa sayang hey

Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey


Buah cempedak di luar pagar

Ambil galah tolong jolokkan
Kami budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan


Rasa sayang hey

Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey


Dua tiga kucing berlari

Mana sama si kucing belang
Dua tiga boleh dicari
Mana sama adik seorang


Rasa sayang hey

Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey


Pisang emas dibawa belayar

Masak sebiji di atas peti
Hutang emas boleh dibayar
Hutang budi dibawa mati


Rasa sayang hey

Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey


Pulau Pandan jauh ke tengah

Gunung Daik bercabang tiga
Hancur badan dikandung tanah
Budi yang baik dikenang juga


Rasa sayang hey

Rasa sayang sayang hey
Hey lihat nona jauh
Rasa sayang sayang hey


Kalau ada sumur di ladang

Boleh saya menumpang mandi
Kalau ada umur yang panjang
Boleh kita berjumpa lagi









Walaupun tak selalu baca or ingat Pantun-Pantun Melayu nie ..
Kita mesti tahu ape itu Pantun Melayu ..
Malu woo kalau tak tahu .. T__T















Nak baca Pantun Melayu yang lain ?













Jumpa Lagi !










Nov 28, 2011

Alhamdulillah Churp-Churp meningkat lagi !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi 
Sayang-Sayang Sekalian ^__^







Wah pagi-pagi buta I da hupdate Blog Comel nie kan ..
Macam tak percaya je kan ?
Tolong lah percaya ! <3





Nie semua gara-gara DIA !
Sampai I tak boleh tido tahu ..
Sayang KAMU lah ! mmuuaahh .. hehehehe





Betul lah macam tak percaya jer earning churp-churp I meningkat !
Pagi tadi I check lain amount tup tup I buka tadi dah bertambah !

Syukur Alhamdulillah <3<3





Betul lah bak kata blogger-blogger otai kita kena rajin promote iklan churp-churp tu barulah dia meningkat dengan sendirinya .. 
Jangan nak je earning meningkat tapi takde usaha kan ?
Memang tak kan meningkat lah .. T__T

Thanks for the sharing senior blogger ! <3<3





Walaupun tak banyak mane naiknya kita patut bersyukur tau ..
Sebabnya dia naik atas usaha kita sendiri ..
Kalau nak tunggu duit jatuh dari langit memang tak dapet la kome oii ..^__^
Betul tak ?


Kalau I cakap mesti lah betul .. hehehehe.. 
*perasan lebih Cik Umie kita nie kan .. (ada aku kesah ..T__T)









Ok la sebelum nak chow chin chow tak reti reti ker tolong 


Tolong menolong amalan mulia tahu <3<3






Hmm bagi sesape yang belum daftar CHURP-CHURP

Amat dialu-alukan untuk 
.
.
.
.
.
.
.
.







Ingat tolong menolong amalan mulia .. ^__^











Jumpa Lagi !










Nov 26, 2011

Kadang-kadang terasa bosan ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam,
Sayang-Sayang Semua ^__^






Setiap manusia dalam dunia nie akan rasa benda yang sama kalau tiap-tiap hari benda yang sama berlaku kan ? Kita akan cepat boring dengan situasi tu .. Even kalau message henpon pun boleh jadi boring ..
*err ayat pun dah tak bape nak betul ..



I bosan message henpon hari-hari kalau tanya benda yang sama.. Dah tak de topik nak dibualkan.. Tanya buat ape tanya buat ape tanya buat ape ? Huh so bored with that word ! Seriously ! @-@



Tapi pelik .. Bila tak message rasa rindu teramat .. Pelik kan ? Mesti rasa nak cepuk pale I jer kan ? Sampai hati u all tau ..T__T sobsobsob 



Macam mane I nak elakkan dari rasa bosan nie eyh ? I tak nak perasaan nie menganggu hubungan I dengan Mr S .. I tak nak dia kecik hati .. *baiknya hati I kan ^__^ ---------------> perasan noh ..



Maybe sebab nya I jumpa dia tiap-tiap hari kat tempat kerja kot yea ? Jadi bila dah jumpa hari-hari topik nak sembang pun dah tak de .. Yela selalunya kalau pas abis kerja kami akan sembang pasal kerja .. Sesi luahan perasaan .. huhuhu .. Eeee pasal kerja okey ? ^__^



Hopefully boleh hilangkan perasaan bosan nie secepat mungkin sebelum dikesan Mr S .. huhuhu .. 
Err tak pun u all ada ape-ape tips bleh hilangkan perasaan bosan nie ? Please help me okey .. 
U all kan pakar cinta ... hehehehe ..* Bodek lebih Cik Umie nie ..<3



Tolong I yea .. Sayang u all .. Mmuuaahh <3 .. Sayang jugak Mr S .. hehehe <3













Jumpa Lagi !














Nov 25, 2011

I love them so much ..



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^__^








Sekarang nie I duk layan dua reality show korea nie
Rasa cam dah lapuk jer .. huhuhu ..
Sebab actually ramai yang dah story-story pasal show nie ..




Tapi I saje nak sharing mane la tau ada blogger2 or reader2 yang xtaw lagi kan  ..
Sharing is caring rite ? hehehehe 






First, 
RUNNING MAN !



'yang baju kuning 2 dah kuar buzi dengan kerjaya sebagai penyayi agakya'

Setiap kali I tengok cite nie memang gelak tak ingat dunia punya !
Dah macam kena sawan plak .. hehehehe ..
Yup memang best giler !
I tak la rajin nak tengok online so I akan tunggu tiap-tiap minggu ..
Setiap Jumaat pukul 6.30 petang dekat Channel 393 One HD
Tepat jam 6.30 I dah terpacak depan tv .. 








Tapi,
I paling suka dekat Jae Suk 
Walaupun dia agak tua tapi perwatakan dia kelakar habis ..


dia tak hensem tapi kelakar .. hehehe 
Jae Suk oppa saranghaeyo 
^__^











Second,
HEROES !





Cite nie pun best walaupun tak best macam Running Man but I still love it !
Gelagat artis-artis perempuan yang comel-comel tambah dengan dua orang lelaki yang agak kelakar jugak ..
Ada episode sedih ada episode gelak tak ingat dunia punya ! hehehe ^__^
Cite nie start lepas abis cerita Running Man ..
Pukul 7.50 hari Jumaat ..
Cite nie banyak menguji tentang kehidupan seharian mereka sebagai artis banyak main dengan perasaan mereka sendiri ..








Kalau dalam show nie I minat giler kat
IU ngan Ji Yeon
Depa dua nie comel giler ..
I love both of you ^__^

IU nie paling popular dalam show nie selalu dapat undian tinggi


Ji Yeon sigadis manis 











Okey dah bis review ..huhuhu..


Nak tengok jugak ?


Kena langgan la Channel 393 One HD ...^__^

Setiap hari Jumaat pukul 6.30 ptg sampai 9 malam ..
Kedua-dua show yea :)












Jumpa Lagi !











Nov 24, 2011

End-Year 2011 Giveaway By Fiera



Assalamualaikum dan Selamat Malam
Cik Akak Cantik dan Cik Abang Macho ..hehehe ^__^







Harini I nak join something lah !
THE GIVEAWAY 




Dibuat oleh Cik Adik Manis nie ..



Sepanjang I join contest or giveaway tak pernah pun menang hadiah .. uhuk T__T
I taknak berputus asa !
Yup, I taknak berputus asa !
Say no to give up ! hehehehe



Selagi I boleh cuba tak salah kan ?





Wajib tempek banner Cik Adik Manis nie







Untuk tahu lebih lanjut tentang syarat-syarat and hadiah 




atau pun banner tu pun boleh ..








Kata-kata for you Dear ..


" Saya doakan semoga awak sentiasa dalam keadaan sihat walfiat, bahagia dengan family dan orang tersayang.. Dan semoga Allah SWT sentiasa murahkan rezeki awak .. AMIN"








I tagged 








Jumpa Lagi !










Nov 23, 2011

Pelik sesangat lah .. T__T



Assalamualaikum dan Selamat Malam,
Sayang-Sayang Semua ^__^








Korang pe kabar ? Sihat ker ?
I op cos lerr sihat walfiat ..
(*_*)






Jawab dalam hati sudah la .. I nak mulakan celoteh I sekarang nie ha okey ..







Actually kan I bukan la nak cite keburukan orang ..
Tapi pelik la dengan hubungan dorang tuh .. huhuhu 
Sekejap okey sekejap tak okey ..
Sekejap couple sekejap putus ..






Hmm pelik la ngan hubungan macam nie ..
Ape rasanya eyh ? huhuhu T__T






I tahu yang thats girl sayang giler dekat thats boy ..
Tapi pendapat I la kan kalau dah jadi macam tu maybe boys tu tak bape nak serius lagi !
Kalau dia serius dia akan paham segala kehendak kemahuan kejaya thats girl ..
Betul tak u all ?





Alhamdulillah my Mr S paham I .. hikhikhik *nak jugak yea Cik Umie





Macam I kata tadi I bukan nak burukkan seseorang atau menangkan girl tu ..
Sebabnya dalam percintaan banyak dugaan dan cabaran yang perlu kita tempuh ..
Betul tak u all ? 



I bukan ape I kesian dekat girls tuh sebabnya  I kenal macam mane laki tu ..
Mungkin lepas nie laki tu akan buat balik ..
Tapi I doakan yang terbaik untuk dorang ..
Hope laki tu boleh betul-betul berubah !
Menjadi seorang yang serius dengan sesuatu hubungan ..






Walaupun hubungan I dengan laki tu dah renggang I akan sentiasa doakan dia bahagia dengan girl yang betul-betul sayang kan dia sekarang nie ..
Hopefully, dia akan sedar girl tu memang penting tuk dia ..
Jangan amik jalan mudah dengan putus couple putus couple ..
Ape pun kena bawa berbincang kalau da masalah okey ? ^__^






Ya Allah, aku doakan mereka sentiasa bahagia ..
Amin ..










Jumpa Lagi !











Nov 22, 2011

Nak tanya pendapat sikit boleh tak ?




STICKY POST ^__^




Assalamualaikum Semua,








Entri nie ringkas jer dan pendek sangat !..^__^
I just nak tanya pendapat u all boleh ?.
Tapi lebih kepada yang dah bekerja la .. hehehehe






Alololo yela yang still belajar pun leh bagi pendapat ..






Ada dua pilihan kat sini :-



a) Kerja gomen yang boleh menjamin masa depan tapi tak kena ngan jiwa u all .. Pastu lari sungguh dengan jurusan yang u all amik masa belajar tinggi-tinggi dulu ?





atau





b) keje swasta yang dapat banyak gaji tapi keje berlambak.. keje yang kena ngan jiwa u all dan memang selaras dengan kelulusan masa belajar ?







I agak conpius pasal keje I sekarang nie ... 
Memang ramai yang cakap bukan senang nak dapat keje gomen kan ?
Tapi penat-penat belajar empat tahun tapi kerja bukan dalam bidang yang penah I amik ..
Hope u al boleh bagi cadangan sikit kat I sama ada stay dalam gomen or tak ?









Tolong bagi pendapat yea ^__^








Jumpa Lagi !











Nov 21, 2011

Contest Klik Dan Like Fan Page



Assalamualaikum dan Selamat Malam 
Sayang-Sayang Semua ^__^








Ehhmm tajuk entry bermula dengan Contest kan ?
So maknenya I join Contest lah !
Takmo panjang-panjang kan cerita ..
Straight the point okey ?
Errrr sejak bila Cik Umie jadi seserius nie eyh ..hehehe
 *dengan kening kiri naik atas tanda pelik







Okey-okey contest nie dianjurkan oleh










Nak Join 








Dan ada syarat-syarat nya juga :-

1. Buat Tajuk Entry Korang Contest Klik Dan Like Fan Page
2. Copy banner kat atas tu lepas tu backlink ke sini semula atau korang copy je code yang diberi tu ok.
3. Klik Amira & Follow blog Photography Blog
4. Tag kan 3 orang kawan korang dan pastikan dorang tahu untuk memeriahkan contest nad buat ni.^_*


sorie Miss Nad I copy jer .. hehehe ^__^






Hadiah-hadiah dia pun menarik tau !


 ** untuk seorang pemenang :: Top up bernilai RM30
** untuk seorang pemenang :: Top up bernilai RM20
** untuk seorang pemenang :: Top up bernilai RM10 
** untuk seorang pemenang :: Top up bernilai RM5
** untuk 4 orang pemenang :: Top up bernilai RM5 dari INNOVATOR
** 5 orang :: Free iklan di blog nad selama 2 bulan
** 5 orang :: Free iklan di blog nad selama 1 bulan
** 3 orang  :: Free iklan di entry nad seminggu sekali pada hari Ahad selama sebulan
** 3 orang :: Review Blog 2 Kali 1 Bulan pada setiap Sabtu minggu pertama dan Ahad minggu kedua





Ha menarik kan ?





Nak tahu lebih lanjut leh la 









Errr I tagged orang-orang nie !











Done !










Jumpa Lagi !












Nov 20, 2011

Blog Simple But Awesome !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-sayang sekalian ^__^







Dah lama rasanya tak join contest ..
Tibe-tibe hari ini diwaktu hening pagi tergedik-gedik mencari contest .. hehehehe (V)





Dan tetiba terjumpa contest cik akak nie ha !
Ape lagi dengan sepantas kilat copy banner bawah nie untuk ditempek dalam entry..




Nak Join?









Syarat-syarat telah ditentukan Cik Akak nie seperti berikut :-
*err ape kena ayat Cik Umie nak skema abis nie T__T


* A Malaysian Blogger
* Mesti Ada Blog
* Follow Blog Dia (tapi tak wajib katanya)
* Kena buat entry pasal contest dan tempek banner kat atas tu ha !
* Tag rakan blogger (ini pun tak wajib katanya)
* Lastly, paste link anda kat entry Cik Akak nie







Harapan menggunung langit untuk menang hadiah-hadiah AWESOME 
Nak tahu pe dia ?









Ehhh ehh lupa before tu kena 











Jumpa Lagi !







Tragisnya ...



Assalamualaikum Semua,








Jom Layan Lagu Korea nie .. hehehe



Ada ke fan-fan artis Malaysia yang sanggup wat kat artis kegemaran dorang camnie ... T__T
Nak tau sebab ape tengok la lagu nie..hehehe







Sampai camtu sekali kan ? 
huhuhuhu 

Sanggup bunuh tuh ! T__T

Tatotnyeww .. hehehehe *sudah pelat plak Cik Umie kita nie ^__^












Jumpa Lagi !











Nov 17, 2011

# 18 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Tengahari 
My Lalink Semua ^__^









"Kalau takut dilambung ombak, 
jangan berumah ditepi pantai "








T__T

tau tak maksud dia ape ? ala u all mesti tau kan ? ^__^








Jumpa Lagi !








# 17 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Pagi 
My Lalink Semua ^__^









Copy cat dari Incik Google .. weeee T__T



Jom Berspontann ! (^-^)














T__T






Jumpa Lagi !












Nov 16, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #9



Assalamualaikum dan Selamat Malam
My Lalink Semua ^__^








Sekarang Nie I rasa nak

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|










T__T








Jumpa Lagi !










Penat tapi best sangat ! ^__^



Assalamualaikum dan Selamat Pagi
Sayang-Sayang Semua ^__^







Cuti dua hari menyebabkan I tak dapat menghupdate belog comel nie .. uhuks
Bukan ape hmm sebenarnya sabtu bersamaan 12 hb November 2011 adalah tarikh I bertunang !













Opppsss I tipu je lah ! hehehe T__T
Atoyaii I pun tak bersedia lagi tau .. huhuhu..
Tapi kalau ada duit memang nak pun ... hehehehe
Aiyoo cakap tak serupa bikin la Cik Umie oiii ^__^




Okey - okey I habaq yang betul la  nie..
Actually I turun Shah Alam sabtu lepas jumpa kawan-kawan uni I dulu..
Banyak sebenar nya nak buat tapi memandang kan ada member yang tak jadi turun terpaksa la batalkan..
Tapi takpe yang penting I enjoy !



Sampai je I kat perhentian bus Seksyen 17 Shah Alam..
I terus call kawan I suh amik ..
Hmm kalau tak silap pas 10 minit kot dorang sampai..
Pastu gerak balik g umah kawan I kat Padang Jawa tak sempat rehat terus siap-siap pakai baju kurung plak..


I kan gadis ayu mestilah kena pakai baju kurung ! hehehe buweeek  .. T__T





Nak tahu sebab ape tengok jela gambar-gambar kat bawah nie okey ?
Dari hari sabtu sampai la ahad..
Takdenya I nak letak semua la buat lambat load je nanti kan..
I gerenti nanti u all terus kasi pangkah browser .. T__T *sampainye hati 





Jom usha *____*









nie lah kawan I yang bertunang malam tu ^__^



saat yang dinantikan ^__^

nikmati keindahan lilin .. poyonye ^__^






















 






And last 
Peace yoo ^__^














Banyak betul kenangan dua hari tu..
Hope nanti bole spent time sama-sama lagi yea kawan-kawan ..


















Jumpa lagi !