Oct 31, 2011

Teruk sangat ke aku nie ? hmmm



Assalamualaikum dan Selamat Pagi 
Sayang-sayang Semua ^_____^








Semalam bersamaan hari Ahad 30 haribulan 10
Hari I lepak-lepak dengan Mr S ...







Sape Mr S ?
ehmm sendiri mau pikir la .. wuuu ^____^






Semalam,
Sesi luahan isi hati masing-masing ..
Bukan luahan I suka U , U suka I ..wuuuu T__T
Mr S tu actually Mr Boyfie I lah..









Semalam I sembang-sembang ngan Mr S ..
Dia duk cerita pasal kisah-kisah lama dia .
More to his ex gf .. 
Hmm setakat cerita 2 I tak kisah sangat ..
Sebab I memang suka dengar kisah lama-lama orang walaupun bf I sendiri ..hehehehe
Mesti korang pelik kan ?
Tapi silalah percaya ! 
*dengan muka minta simpati ..*___*







Sebab musababnye kan I leh wat perbandingan dalam hati I yang tulus mulus sesuci lebaran nie dengan si gadis-gadis yang Mr S duk cita-cita tu ..! hehehe ^___^
Konon-konon nya I lah I paling baik .. wuuuu
nakal actually .. blushing *___*




Dan terbukti Mr S cakap I la paling baik aka nakal ..hahahaha
Wah kembang kempis kembang kempis hidung I .. blushing lagi *___*





Tapi kan ada satu part tu ..
Mr S duk cita-cita tetiba I tertanya kat dia ..
Lancar sungguh mulut I menanyakan soalan tu ..
" I tanya abis kenapa dengan I, U slalu nak marah-marah ?"
Dia pun explain la satu persatu dan I boleh terima semuanya ...wuuuuu ^___^
Baik tak I ? 





Sebab musababnya I tahu yang perangai I ngan dia mengada habis ..
Ada je benda tak kena I akan merajuk ..
Even benda kecik pun .. I tak tahu nape .. T__T
I dah try ubah perangai I tu tapi still tak menjadi ..
Sampai kan Mak I sendiri cakap perangai I dengan Mr S mengada lebih ..
Errrr kan mak pun dah tegur ...sobsobsob :(
Teruknya I..








Tapi dalam marah-marah Mr S pun dia still akan pujuk I juga ..
Thanks Mr Boyfie sebab paham cewek yang mengada sangat nie .. woot woot 
^_________^







Actuall banyak lagi benda yang disembang nya tapi biarlah rahsia yea ..
Malu I nanti ... hehehe












Jumpa Lagi !








Mari Menderma ^-^



Assalamualaikum Semua,





Nie merupakan sticky post :)




Mesti ramai dah tau pasal gambar bawah nie kan ?




Serba sikit tentang Rumah Aman

  • Rumah Aman adalah sebuah rumah anak yatim yang terletak di Shah Alam, dengan kemudahan yang lengkap untuk menjaga kanak-kanak lelaki miskin yang menjadi yatim piatu atau dari keluarga yang memerlukan. 
  • Rumah Aman ini mula beroperasi pada tahun 2005, dan pada masa ini menempatkan 30 kanak-kanak lelaki pelbagai umur.  
  • Di sana, kanak-kanak disediakan dengan pendidikan, makanan, pakaian dan tempat tinggal. 
  • Dan misi mereka adalah mudah - untuk memberi yang terbaik kepada anak-anak, seperti ibu bapa lain untuk anak-anak mereka.

Bantulah Mereka ^_^



Hmm dah alang-alang kita online jom la menderma skali nak?
Bukan susah pun ..

TLC Promise Me - For the Children of Rumah Aman

Guna Nuffnang or Churp-Churp je ..
Just log in and submit korang punya donation ... ^_^
Click je kat dua-dua link kat atas nie ...



Example donate using Churp-Churp




Last but not list ^_^
Tengok lah wajah-wajah ceria mereka ..
Mereka akan lagi gembira jika kita membantu mereka ..






Jumpa Lagi !



Oct 27, 2011

Monalisa by MBLAQ



Assalamualaikum dan Selamat Petang Sayang-Sayang Semua ^^









Jom Layan Lagu Korea nie ! 
Err bukannya I tak layan lagu malay or english ..
Tapi saje nak promote jer kat u all .. heeee :D




Jom JOGET lambak.. taadaaa ! :)




I suka part slow tu ..
Walaupun pada hakikatnya satu pun I tak paham ape dorang cakap .. hahaha :)












Jumpa Lagi !








# 15 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Pagi Sayang-sayang semua :)


















Jumpa Lagi !











Oct 25, 2011

My Happiest Moment ^-^



Assalamualaikum n Good Morning :)








Tiba-tiba nak join Contest Dari Nuffnang !
Tajuk entry pun my happiest moment kan so maknenya mentilah kenangan yang mengembirakan .. hehehe ^_^



I pertaruhkan gambar nie boleh ?


Inilah saat-saat paling mengembirakan dalam hidup I .. Hari dimana status I sebagai pelajar tamat ..  Yup my only day "the convocation day" .. Setelah berhempas pulas dan penat lelah I mengharungi segala cabaran dan dugaan selama 4 tahun semasa belajar akhirnya berbaloi juga ^^ .. Dan bebanyak jutaan terima kasih kepada semua ahli keluarga I yang banyak bagi sokongan dari segala aspek ..  
I LOVE U ALL ^_^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

How to Join ?

just scroll down u may see the guidline ! ^_^
This is your chance to put your photography skills to the test! Here’s what you need to do:
  • Write a blog post titled “My Happiest Moment”.
  • Include a photo in your blog post that describes your happiest moment. It can be a pre-existing photo, or you can go out and shoot something that represents that moment!
  • 3 Download this file containing Olympus Happy Photography logo variations, choose one of the colour variations and include it in your blog post as well.
  • Once you have written your blog post and taken your photo reflecting the theme of ‘Happy Photography’, submit them at http://nuffnang.com.my/olympus2011 and the best photos with stories behind them will win some awesome prizes from Olympus!



Wanna see the prizes ?

  • 1st prize – Olympus PEN Lite E-PL3 Kit
  • 2nd Prize – Olympus PEN mini E-PM1 Kit
  • 3rd – 5th Prize – Olympus PEN Leather carry-all bag 
 
 
 
And !
Deadline for submissions is 11.59 pm, 12 November 2011 (Saturday) so hurry now, start documenting stories of your fondest, most unforgettable memories. 
All you need is one memory to get started. Select your best work, submit it and stand a chance at winning sexy gadgets from Olympus!
 
 
 
 
 
 
 
 
Lastly you can submit your post
 
 
 
 
 
 
 
Jumpa Lagi !














 

Oct 24, 2011

Pengalaman akan menyedarkan kita !



Assalamualaikum dan Selamat Pagi,









 Minggu lepas bersamaan dengan hari SABTU dan AHAD adalah hari I bercuti !
Actually I ikut family kawan I pergi PERLIS  ..
Kawan I konvo kat UITM ARAU ..
*errrrr tak semeriah UUM la .. huhuhu
Tapi jubah mereka cantik ! jealous :(




Eh eh eh I bukan nak cerita pasal benda alah 2 bagai ..
Sorie2 dah lari dari tajuk sebenar ..
Pengalaman akan menyedarkan kita !
Kemungkinan ini merupakan isu sensitip buat ANDA SI LELAKI !






Benda nie berlaku depan mata I sendiri
Berpunca dari sikap manusia bergelar LELAKI 
I bukan nak ceritakan keburukan lelaki sebab I tahu bukan semua perempuan sempurna
Tapi tulah I cakap benda nie jadi betul-betul depan mata I semalam !







I tertanya-tanya dari semalam kenapa sesetengah LELAKI sanggup main kayu tiga sedangkan anak dah nak masuk dua tiga empat dan sebagainya ?
Kenapa Kenapa dan Kenapa lah ?!





Lepas dah kantoi dengan si ISTERI ungkit la segala bagai ..
menyalahkan si ISTERI dia buat macam tu ..
Aiiihhh teruk betul perangai macam tu ..
Hanya ALLAH SWT je yang tahu perasaan I masa tu 
Rasa geram sangat ngan si LELAKI tu ..
Rasa nak lepuk je pale si LELAKI tu





Yang paling I terkejut bila si LELAKI tu sanggup cakap ####### kat si ISTERI dia
*##### bukan mencarut tau .. hehehe tapi something yang sensitip
Sanggup si LELAKI tu cakap kat si ISTERI dia macam tu ?
Maybe masa tu si LELAKI tu tengah marah sangat masa 2 tapi kalau I la tak le seseBODOH tu nak cakap kat si ISTERI sampai macam tu sekali ..
Tolong la pikir sikit perasaan wife kamu 2 bila kamu cakap macam tu ..
Seriously I cukup benci LELAKI jenis macam nie ..
I pun menangis bila I dengar nie kan si ISTERI tu ..





I tak suka nak masuk campur urusan orang lain ..
I hanya mampu melihat dan mendengar je semalam ..
Mujurlah si LELAKI tu tak naik tangan kat si ISTERI ..
Mungkin ALLAH SWT letakkan I dalam situasi itu supaya si ISTERI tu tak kena belasah ..
Walaupun pada saat 2 I takut sangat-sangat ..
Kalau si LELAKI tu naik tangan mungkin I akan masuk campur ..
*gaya kuat yea Cik Umie .. hehehe.. tapi insyaAllah I akan buat yang termampu





I tak tau la salah silap dia kat mane ..
I bukan nak back up si ISTERI nie ..
Tapi bayangkan la si ISTERI nie duk nangis teresak-esak boleh plak si LELAKI ni gelak-gelak ..
Apa jenis LELAKI cam tu ?!

Please explain sikit .. grrrr

Kau dah tahu kau salah boleh plak kau gelak-gelak
memang hampeh !





I menDoakan semoga si LELAKI tu ubah perangai ..
Tolong la pikir kamu dah ada anak ..
Jangan pikir tuk kesenangan hidup kamu jer ..








Hmm last but not list kalau jodoh I ngan MR BOO I sampai ke jinjang pelamin ..
Hopefully nak elak kan dari semua nie ..
Bukan ape masa bercinta pijak semut pun tak mati tak kira la LELAKI ke PEREMPUAN ke ..
Tapi jangan la pas dah kahwin dua-dua berubah !
Jaga la hubungan keluarga anda sampai anda tua bercucu cicit ..



Doakan kebahagian I yea :)
I pun akan Doakan kebahagian korang-korang kat luar sana
Amin ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sorie ya kepada semua LELAKI









Jumpa Lagi !











Oct 20, 2011

STEP !



Assalamualaikum Dan Selamat Petang 






Hmm harini pun rasa cam nak share lagu lagi ..
Errrr seperti biasa lagu KOREA lah ! hehehe










 Jom Layan !











Amacam Best Tak ?













Jumpa Lagi !














Oct 18, 2011

I'll Back Off So You Can Live Better





 Assalamualaikum dan Selamat Pagi,










Jom Layan Lagu nie ...
hehehehe ^^



Even lagu nie dah agak lama tapi I still suka dengar.








Errr tapi lagu KOREA lah ..
Tak pe kan ..
Hope u all enjoy yeahhh









Err sedap kan ?










Jumpa Lagi !














Oct 17, 2011

Credit to Lyssa Faizureen



Assalamualaikum dan Selamat Petang,









Tadi duk godek-godek dashboard ternampak pasal ni ha !
Yeayy yeayy ada orang nak bagi doodle free lah !
I memang pantang benda-benda free nie jadi 'perak' sikit (guna loghat orang perak yea)
hehehehehe ...









Comel tau doodle yang Adik Lyssa nie nak bagi
Jealous I tengok orang yang sungguh kreatif macam Adik Lyssa nie






I ciplak yang nie ha warna pink 
of cos alala gegurl gitu!  
Even I ciplak I bagitau dia okey bukan main curi jer tau !

 

Amacam comel tak doodle yang Adik Lyssa nie bagi ?
Comel Kan ...! ^^
Thanx yea Lyssa :D










Kalau u all nak jugak 










Jumpa Lagi !













 

Jom buat serbuan !!



Assalamualaikum dan Selamat Pagi,











I nak ajak korang buat SERBUAN kejap !
Penting nie!
Tuk kebaikan semua .. 
grrrrrrr
T_T
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Jom SERBU MCDONALD !!!!
woot woott :D

hehehehehhehe ^^



McDonald da buat offer yawww :D






Meh usha COUPON nie plak !



Korang kena PRINT COUPON nie kalau nak dapat murah !
COUPON kat atas nie tau !


I pun nak g SERBU tapi kan ...............
McD jauh .... 
T_T sobsobsob ~~









Ha ape lagi !
Pegi la cepat ...Pastu makan cepat2 jngan bagitau I okey 
T_T sobsobsob ~~







Jumpa Lagi !














Oct 13, 2011

# 14 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Pagi :D






Search-search tenet tadi terjumpa ayat nie ..huhuhu






 "Cinta adalah BATERI untuk menambah kekuatan hati kita"
(Love is the BATTERY for Charging our heart's power)
 
 
 
 
 
Betul ker ? :D










Jumpa Lagi !







Oct 12, 2011

PHOTO COMPETITION BY ANNAS EASKEY (THEME: EMOTIONS)



Assalamualaikum Semua,





Ini adalah ENTRY MELEKAT ..


Tuk Entry Baru sila Scroll ke Bawah Okey :D
I telah menyibukkan diri untuk join Contest Annas Easkey !
Contest gambar dengan emotion ..
Tak kira la sedih ke gembira ke kecewa ke ape-ape je lah janji EMOTIONS !




I pertaruhkan GAMBAR nie 


Disebabkan I baru habis grad so semestinya I tengah HAPPY masa nie kan ?




Mintak Jasa Baik Like Gambar Nie Okey :D


Like page nie dulu okey :D







For more detail visit here !





Oct 11, 2011

Percutian ke Zoo Taiping :D



Assalamualaikum dan Selamat Pagi,









Entry yang akan banyak ada gambar ,... weee :D









Kalau korang baca tajuk entry pun dah tauu kan ..?
Actually SABTU lepas bersamaan 8hb October 2011 I pg Zoo Taiping ..








Eee mesti korang cakap cam nie kan ...
"Setakat percutian ke Zoo Taiping .. ape hadoo ...?"
"Tengok monkey-monkey bertempiaran bergayut-gayut je ape hadoo kan ?"








Emm ada I kesah korang nak cakap ape ?
Yang penting I happy sudah .. weeee :D
Bukan selalu I pg berjalan jauh ngan kawan-kawan ..
Selalunya melepak kat mall je pastu pg menghilangkan suara dengan berKarok ! hehehe :D
Tapi sebenarnya bukan jauh sangat pun IPOH ke TAIPING tuh ..
Sejam je kot tapi pengalaman akan menjadi kenangan :D
I tak nak la ckp banyak I bagi korang tengok gambar je yea ? :P




the gorgeous friend .. hehehe :D

 
mereka yang sengal :D

 
 really love this .. :D

 
 sayang mereka berdua :D

 
 Oppss I paling ? grrr :D

 
 sapik yang poyo .. marah dia nt ..hehehe :D

 
 peace ya ! :D

 
 akhirya kepenatan T_T

 
with yana .. love she :D

superb ! weee :D

 
my BFF .. i love you :D

time to Eat :D







okey done ! 









Jumpa Lagi !












Oct 7, 2011

Setelah empat tahun :D



Assalamualaikum dan Selamat Petang Semua,











Syukur Alhamdulillah akhirnya penat lelah I belajar Accounting selama empat tahun tamat juga :)
Walaupun tak berapa nak bagus keputusan akhirnya I tetap bersyukur sebab berjaya gak habiskannya tau !
hmm tuk pengetahuan korang dan I rasa korang pun dah tau kot coz I penah mention sebelum nie 
last Monday 3 october 2011 after my birthday 2 october is my Convocation Day ..weeee :D
* ape motif I gtau birthday I yea ? hehehe T__T








I malas nak cite panjang pasal konvo tu just nak bagi korang-korang usha gambar I yang tak seberapa nie !
Hope korang enjoy .. hehehhe



hoorey hoorey sukanya :D

 


 


my beloved family :D



 




my sister :D

nie masa nak hantar jubah balik :D









errr  ok la sikit-sikit je lah
malas nak tunggu gambar nak upload ..lambat ! huuu








Jumpa lagi !








Oct 6, 2011

Jumpa teman2 lama :)



Assalamualaikum dan Selamat Petang Semua ! 







Korang-korang ape khabar ?
Sihat tak ?
Lately nie I kurang tanya khabar u all kan ?
Bukan tak nak tanya tapi TERLUPA plak ... hehehehe



Hope korang semua Sihat Walfiat okey :)








Actually kan dalam masa Dua hari nie I jumpa kawan-kawan Sekolah Rendah I tau !
Terasa rindu plak kat dorang ..
Banyak kenangan masa dulu kala ..
Sekarang semua dah lain !
Lagi cantik :D





Jealous I ! 
sobsobsob :)









Hopefully one day leh hang out sama-sama..
dengar cite-cite terbaru dorang !
Kalau boleh nak jumpa yang lain lagi !
Nie baru dua orang yang jumpa..
Dah rasa rindu kat semua !
kalau boleh nak jumpa yang LELAKI ! hehehee
*demand plak Cik Umie nie yea .. hahahahaa








Ehh Ehh lupa nak bagitau kat mane I jumpa dorang ..
I jumpa kat FACEBOOK !
weeeeee :D
Even FB sekarang nie dah macam pape kan but still masih berguna
sebabnya boleh jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa kan?













Jumpa lagi !











Oct 5, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #6



Assalamualaikum dan Selamat Pagi,









Sudah Selamat Berkonvo ! :)

 












Jumpa Lagi !