Aug 26, 2011

Intai-intai Kenangan Lama


Assalamualaikum dan Selamat Petang !














Terasa bersemangat sangat harinie sebab hari terakhir bekerja minggu nie !
yahooooo ^-^


*Awal-awal dah kecoh la Cik Umie nie..habaq mai hang cuti bapa lama minggu depan ?
sobsobsob tiga hari jer ..:(
ha padan muka sapa suh tak apply cuti !


ok fine !
I tak kesah pun la asalkan dapat cuti tiga hari pun jadi la .



















Hoooiiiiii cuti I tuu takde kena mengena ngan tajuk I kat atas tuu laaaa
jangan nak excited ambil kisah sangat baca yang atas tuh ..
lalalalalala






Actually kan
|

|

|

|

|

|

V

 dua tiga hari nie bila I buka lappy kesayangan I tu
First thing yang I akan buat adalah masukkan pasaword .. ahakz ..lalalala
Of cos la kalau tak sampai bila I tak dapat nengok isi dalam lappy I tu kan ?
lau setuju angkat kaki tangan  ..  ;)












Yela yela straight to the point okey
I rindu giler kat kenangan masa belajar dulu kat UUM
Setiap semester mesti ada gambar kenangan I ngan kawan-kawan
memang seronok masa time belajar
walaupun stress ngan assignment presentation tapi kawan-kawan merupakan pengubat masa tu ..
Friend is the best medicine when we got problems right ? 












I akan tengok satu satu gambar dalam folder gambar I tu
seriously rindu sangat-sangat !
Setiap semester banyak betul aktiviti kami ..
hangout lah , join aktiviti lah, 
g ronda-ronda satu UUM tengok berok ngan ungka melompat-lompat !
ada yang berlari bila dikejar monyet-monyet nakal tu 
hahahaha lawak sungguh masa tu :)


arrgghhh rindunya semua tu ..sobsobsob :(














Tapi,
sekarang bila dah kerja semua berubah
takde dah kenangan macam tu lagi 
nak jumpa pun susah semua duk jauh-jauh ..sobsobsob
takde dah gambar-gambar baru yang hanya tinggal gambar kenangan 










Walaupun tinggal kenangan hubungan kami tetap kukuh !
Kami sentiasa contact satu sama lain
Ape yang penting mesti kena selalu mengingati kan ?
kalau tak sampai ke tua la hubungan akan kekal sebagai kenangan je macam gambar-gambar tu
sobsobsob
Dah tak nak cite dah nanti nanges .. sobsobsob..






















nota kaki : mood nak raya tak datang lagi ..


Aug 25, 2011

# 8 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua










Last Qoute For today :)
















" Tido dengan nenyak, mimpi indah-indah :)
Baca Doa Sebelum Tido :)
Jangan Lupa Puasa Esok :) "


































# 7 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Petang,










Quote for today :)













" Setiap yang berlaku ada hikmahnya "

















 


# 6 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum dan Selamat Pagi ,










Quote for today :)








Don't judge a book by Its cover !































Aug 24, 2011

Hizami, Nak Header Satu !



Assalamualaikum dan Selamat Petang ,











Ada orang nak bagi header free lah !
Nak try lah mane la tau TERBERTUAH kan .. 
bak kata empunya badan .. hehehehe

|

|

|

|

|

|

|

|

V

Tuan tanah :)




Sambungan Slogan ;

Ke hadapan Hizami, saya nak header satu sebab nak merasa ada header CUN MELETOP :)..
*header buruk saya diCIPLAK dari MR GOOGLE  ..sobsobsob

















Tagged dia nie ha :)
























Sukanya tengok f(x) nie menari :)



Assalamualaikum Semua ,,
Jom layan lagu nie yea :)











 f(x) Hot Summer



























WORDLESS WEDNESDAY #4



Assalamualaikum dan Selamat Pagi , :)



































 

Aug 23, 2011

Pengsan lapanpuluhlapan saat ...



Assalamualaikum Semua,
















Yeayyy Yeayyy Yeayyy 
Sukanya Sukanya!















Nak tau tak pasai pa cheq hati gumbira sesangat nie ..lalalalala
hati I berbunga-bunga bak bunga SAKURA
*habaq mai la cepat Cik Umie oiiiii tak payah nak bermadah-madah la.. yuhuuuu














Okey Okey !
Buka-buka dashboard je I ternampak da satu KOMEN nie ...
So, I g usha-usha dulu tengok sape yang KOMEN ..
Alangkah terkejut berok I tengok nama yang tertera plus nak pengsan lapanpuluhlapan saat !
*comel tak ayat I .. hehehee.. biasal bila datang gediknyerr












Si gadis Comel nie yang Komen

|
|

|

|

|

|

|

V





Dapat kiss lagi tu .. hehehehe
THANK NISA ^-^




Korang ada ker ? lalalalala
Okey-okey sorie bukan nak berlagak tapi dah terlebih excited .. hehehehe











Actually before nie I penah post something pasal NISA ..
 Nak baca KAT SINI !








Seriously :)
I tak sangka plak yang NISA akan baca and tak sangka gak dia akan komen
I memang nak post sangat pasal NISA masa tu sebab memang dah addicted sangat :)
Tak tahu la camne NISA leh tau pasal post nie .. hehehe
Dan tiba-tiba tadi ada plak KOMEN dari NISA
Ya Allah hanya Engkau je tahu betapa gumbiranya hati ini ..^-^
*blushing 












I bukan nak berlagak ke hape ke ..
Tapi tak salah kan kalau I nak kongsi sedikit kegembiraan I kat korang
Hope korang tak salah sangka okey ?












I will always support you NISA
May ALLAH always blessed on you :)



























Tepat dan Pantas



Assalamualaikum Semua ,










Jom join Segmen Abg Ben lagi ..
Kelik banner tuk join :)







Okey Done :)

Dah macam bini POPEYE !



Assalamualaikum Semua,











ini adalah bini POPEYE yea :)






 Sebenarnya kan ..

 |

|

|

|

|

|

|

V


hmm mesti korang pelik kan kenapa I letak gambar bini POPEYE tu kan ?
cepat cakap yea .. cepattttt law tak tak nak cite..lalalalala
*buat muka mintak simpati ..grrrr
sobsobsob















Actually kan BERAT I naik turun taw
Jadi 35 kg .. Seyes tak tipu ..
tapi last week I timbang 37 kg 
tak kan la dalam masa seminggu dah turun 2 kg ?
I rasa masa berbuka puasa I mmg banyak makan 
Nasi kat pinggan memang macam gunung ..lalalalala
*pengakuan berani mati nie .. yuhuuuu











I tak kesah pun berat I turun 
tapi mak I cakap badan I dah macam bini POPEYE !
hahahaha lawak la mak I nie ada ke patut sama kan I ngan bini POPEYE
* ish ish ish sedangkan memang yea pon Cik Umie oii .. ngaku jela ...!








Kawan -kawan I pun cakap I kurus sangat
hmmm betul kot erk ?
Boleh melayang nanti lau kena tiup angin..
hahahaha lawak la ...















Abis camne I nak naik kan berat I balik?
Berat I dulu pernah cecah 50 kg taw !
huhuhu seyes I tak tipu ..
dalam masa tigatahunsetengah berat I tun sampai boleh jadi 35 kg ..
memang UNDERWEIGHT !
 








Korang bagi la Cadangan camne nak bagi berat I naik balik ..
Tapi tanpa makan UBAT oke
tak nak terima yang nie .. hehehehe :)





















Aug 22, 2011

Saya Join Bloglist Afiqah Ismail :)



Assalamualaikum Semua ,,













Good Morning :)









Tadi buka-buka dashboard ternampak pasal segmen Bloglist nie
So, I pun tergedik-gedik nak Join .. wuhuuu
Dari Cik Adik Manis nie  :)


|

|

|

|

|

|

|

V



Cute kan Cik Afiqah ?
Hmmm harap-harap la Belog Comel  I akan di review oleh Cik Adik Manis nie .. hehehe













Cik Afiqah akan review hanya EMPAT belog jer..
2 belog Gurl dan 2 lagi belog Boy :)
Hope jadi salah satu Belog Gurl tu ..lalalala

*harapan menggunung tinggi bak gunung Everest ..wuhuuu :)













nak Join ? 


hmm u all kelik je kat Banner Cik Afiqah tu 
nanti akan terus diterbangkan ke Belog Cik Afiqah  :)


















Aug 19, 2011

Ish xpatut betul la !



Assalamualaikum Semua,













Arinie I tertanya-tanya I da wat salah ke kat DIA ?
Rasanya cam tak penah pun .
Sebabnya I jarang bercakap ngan DIA 
Duduk pun jauh memang susah la nak bersembang
Ish pelik la ... sobsobsob 











Tak patut plak I rasa nak cita kat u all
Tapi masalahnya hati I tak tenteram taw .
huyooo sempoi tak ayat Cik Umie  :)









I ngah sedih nie jahat taw gelak kan I
takpetakpe tak mo kawan
sobsobsob :(









Actually pagi tadi da something yang berlaku kat I kat tempat keja
I memang rasa I tak penah wat salah kat DIA
Tapi kenapa DIA jadi camtu yea? 
ish timbul kemusykilan la !!












Memang la ape yang DIA wat tak besar mane pun 
Tapi I rasa cam tak patut plak..
bayangkan bila u all tanya kat seseorang tapi dia buat dono jer 
ape perasaan u all ?
Mesti rasa pelik kan sedangkan u all tak penah duk sembang2 sangat ngan dia
So, sekarang nie I tengah tertanya-tanya kenapa kenapa kenapa











I just tanya ada orang  duduk ke kat sebelah kerusi DIA
I siap sebut nama DIA lagi tau lain la lau I tak SEBUT !
Geram geram geram
Pastu kawan sebelah DIA yang tolong jawabkan











Disebabkan I BUDAK BARU kat sini
So, I pendamkan je la
Tengok la sampai bila DIA nak jadi macam tu





Redha je la yea Cik Umie
Chill Chill Chill :)











Thanx Sudi Baca :)


















Aug 18, 2011

# 5 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum Semua,














TERAMATLAH GEMBIRA HARI INI 
FOLLOWER BERTAMBAH
THANKS WHO FOLLOW ME ! 
MMUAHHH :)













































# 4 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum Semua,


















Nk mencari kenalan yang banyak :)





















# 3 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum Semua,












Perigi Mencari Timba ..
hehehehe :0






















Aug 16, 2011

Banyak dugaan sebenarnya ...



Assalamualaikum Semua,










Tetiba harini rasa cam nak marah je..
Tapi tak baik pulak kan ?
Boleh kurangkan PAHALA PUASA kan ?
uhukz












Banyak betul dugaan bila berpuasa ni..
Bagi I lapar tu sememangnya akan dirasa oleh setiap orang yang kuat makan ..hahaha
Tapi I tak ..
Sebab I tak kuat makan .. lalalalala
Sorieee sape yang terasa ..:)
I main main je taw senyum sikit ...













Pastu,
Kat tempat keja nie I asyik dengar orang bergosip je taw..huhuhuh
Aishhh susah tol nak ngelak ..
Tiap-tiap hari I asyik dengar je..
nak tegur jauh sekali coz I ni budak baru kat sini
nanti ada yang cakap I kurang ajar plak kan ?

Tapi nasib baik gak la I nie jenis tak bercakap sangat
Bercakap bila perlu jer ..*dengan muka yang bangga.. lalalala
Hmm masalahnya TELINGA mendengar juga?
ape kan daya .. terpaksa la ..uhukz













Lagi satu yang buat I rasa nak marah sekarang ni..
Bila dipikir-pikir kan I rasa macam melampau sangat nak kongkong pasal keje yang I patut apply atau tak !
Penat I belajar tinggi-tinggi tapi kena kongkong pasal nie 
Secara jujurnya, bukan I tak bersyukur dengan keja sekarang
tapi tak salah kan kita nak apply keja yang kita minat
Lagipun keja yang I nak apply nie still dalam Gomen Sector gak  pastu bidang Akaun plak 2
Nampak sangat dia tak paham kehendak n minat I sebenarnya

Sedih .. sobsobsob :(











Masalahnya sekarang ni I tak berupaya nak melawan atau membantah semua tu..
Nak bercakap lebih-lebih pun tak boleh
takut nanti PERANG DUNIA KETIGA meletus
huhuhuhuhu
Hmm ape yang I boleh buat adalah dengan BERSABAR jer













Semoga ALLAH S.W.T mempermudahkan perjalanan Hidup ku ini
Amin...


























Okey

Aug 15, 2011

Sikit-sikit dulu la okey ..uhukhzz



Assalamualaikum Semua,















Hmmm dalam Entry Ini
I ngadu pasal Belog Comel I nie kan ?
I dah fade up tengok Belog Comel I nie . uhukz
Sampai ati I cakap camtu kan..??
Hmm biar la Belog I pun bukan u ..lalalala












 So mula-mula sekali I dah tukar template ..huhu
Okey tak ?










errrr ape tak suka warna PINK ?
I heran ape I punya Belog sukati la.. buweeekkk..
hehehhehehe
Okey okey okey soriieeeeee
Ala I minat PINK la xpela yea :)
macam budak-budak pulak umor dah duapulohtigatahun
ish..ish..ish..
Berubah la Cik Umie oooiiiii
uhukz










Header pun I dah buang ..
Pakai yang benda alah tu wat sementara waktu
Bedal je la kan dari kosong jer ..
Actually I da tempah header kat SINI
free lagi tau .. huhuuhu
harap-harap la empunya Belog nak buatkan.. :)












Hmm korang bagi la SUGGESSTION nak buat ape lagi taw ..
Jasamu akan daku kenang ..hehehe
Chewah-chewah Cik Umie Gedik la...yuuhhhuu













JUMPA LAGI !
















Aug 12, 2011

# Syieda_Joy 1st GA



 Assalamualaikum Semua,












Selamat Pagi ..
Tadi dah selesai blogwalking .
 And then tetiba terjumpa Belog Pinky nie ..
hehehehehe
Belog nie ada wat GA lah :) weeee ~~
Terdetik kat hati nak Join and Menang hadiah ..hahahahaha
Hadiah dia dapat TOPUP free.. ^-^ 
tak kisah la dapat ape pun janji nak try gak coz tak penah pun menang ape-ape GA
uhukz :(













Nak Join Pun Boleh Kelik  je pada Banner 
u olz akan terus dilayangkan ke Belog Pinky nie :)










 Okey Settle :)














Aug 11, 2011

Seriously dah bosan tengok kau ! grrrr~~~



Assalamualaikum Semua,












Sehat tak ?
Dah lama rasanya tak tanya khabar u olz kan ?
Mesti u olz sedih kan kan kan ?
(kepoyoan Cik Umie terserlah saat ini .hihihi.)







Seperti yang I slalu habaq yang I sekarang nie tidak mempuyai masa yang cukup
tuk menghupdate Belog Comel ini
Wah ! Sungguh skema ayat Cik Umie nie .. hahahaha
(gelak berdekah-dekah hilang kesopanan saya..lalala...)








Seriously I dah bosan !









Bosan dengan kau wahai Belog Comel
uhuk.. uhuk.
kenapakah begini akhirnya ?







Ishh ape kena Cik Umie nie ..
GELI LAH !!
buwekkk...hehehehehe...









Actually bukan ape pun .
I jealous lah tengok Belog yang cantik-cantik comel-comel.. uhukuhuk
Tap nak buat macam mane I memang tak de kesempatan langsung tuk mengEditkan Belog comel nie ..
Camne nak buat ni..uhukuhuk







Boleh tak u olz bagi cadangan camne nak Comelkan lagi Belog I nie.
hmm kat sape yea I boleh tempah header ?
Yela nak wat sendiri tak pulak teman reti....lalalala..










Please bagi suggestion sikit yea ..
Tenkiu ..