Jun 30, 2011

# 1 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum Semua,







Rasa nak belasah orang boleh ? grrrrr ;(
















Jun 29, 2011

Dah setle ke belum nie?



Assalamualaikum Semua,









Okey,
Sekarang dah ada kat UUM 
University Tercinta :)
errr tercinta ke ?
Yela kot ..lalalalala :)









Err nak tahu taak I punya REPORT dah siap print !
yeayyy :)
Tapi masalahnyer tak siap TYPING lagi .. hehehehe
Cam ne tuh ?
Paham tak ..
errr susah la I nak explain 
lalalalala :)
Tak pela janji I dah siap print.. 
uihh berlagaknyer Cik Umie .. buweekkkk













Yang penting tak sabar nak pegi LANGKAWI .. hehehe :)















Jun 28, 2011

Berjalan Sakan la nanti :)



Assalamualaikum Semua,










Wahhh tak sabar nak tunggu esok ..
Nak pegi Kedah ! 
Anta report praktikal ...
Yahoo dah abis praktikal yeayy :)











Sedangkan member-member dah abis lama..
Aiyooooo :(










Tapi kan report tak siap lagi nie..
Camne ntah la..
Takutnyer tak sempat siap
uhukzzz..










Pas dah anta report nak g jalan-jalan kat LANGKAWI
nak ikut tak ?
Jom Lah !
^-^









Nak shopping COKELAT :)
















Jun 27, 2011

SAYA



Assalamualaikum Semua,








Jom Join Segmen Sifu nak ? 
hehehehe




Click Pica tuk terus dilayangkan ke Belog Sifu :)





















Jun 25, 2011

Addicted dengan retiss NISA KAY :)



Assalamualaikum Semua,










I tak kira nak hupdate gak pasal nie !











Okey sekarang nie I dah addicted ngan page Blogger femes nie :)
Dulu memang tak penah nak masuk pun tapi sekali masuk !
Huh hati berbunga-bunga nak baca setiap entry Belog retiss nie ..
hehehehee














Setiap entry Nisa bagi I semangat nak baca sampai habis
Pastu I suka nengok style Nisa yang comel tuh
Ape yang dia pakai semua comel-comel 











Eyh jangan salah sangka okey ?
I bukan nak bodek ke hape ke 
But seriously dah memang KETAGIH nak masuk Belog Nisa Kay nie..
Asal buka Belog Comel I nie,
 I akan g nengok Belog dia dulu 
pastu baru la Belog retiss yang laen.. 
^-^














p/s : Nisa ... I dah addicted ngan u nie .. camne nak buat nie
hehehehe
Semoga Nisa sentiasa ceria :)



(gedik santai plak Cik Umie nie )













Jun 24, 2011

Pantang Sungguh lah !



Assalamualaikum Semua,










Hari nie memang rasa tercabar plak datang keje.
Keje dah tak banyak tapi aiisshh memang datang kan kemarahan !












Aku pantang lau dapat keje last minute !
(ha tengok bahasa dah mula kasar...grrr)
Lantak la aku tak kesah janji nak marah gak kat cnie








Sedihnyerrrr :(
Tak suka kena buat keje last minit !
Memang pantang sesangat lah ..
Nak nanges pun ada ..
uhuk uhuk :'(








Geram Geram Geram
Benda dah urgent !
Kena amend banyak benda pulak tu..
Aiyooo bikin saket pale lah !











Nak nanges lagi ...:'(

















Jun 23, 2011

Contest : I Love Shawl by Idma Textile



Assalamualaikum Semua,









Ai nak Join contest lagi.. hehehe..











Nak tahu contest ape ?
Aiyoooo
Baca tajuk entry pun dah tahu kan ?
Ape daaa .. lalalalalala
















I LOVE SHAWL CONTEST !





Click Pica tuk terus diterbangkan ke Belog IDMA TEXTILE









Syarat-syarat dia senang jer :


1. Upload pic anda memakai shawl yang terbaik. (pic solo sahaja)
2. Buat satu entry tentang contest ini , copy banner dan link kan.
3. Like Page IDMA TEXTILE di Facebook
4. Tag 1 orang rakan.
5. tinggalkan link anda di entry INI !















Errrr...
Hmmm letak gambar nie lah






suka sangat shawl nie sebabnya satu-satunyer shawl ai
yang bertulis-tulis .. hehehe ..
sanggup tunggu lama semata-mata nak tunggu harga dia turun ..hahahaha
Akhirnyer dapat jugak !
Berbaloi - baloi :)














 TAGGED 
:: cik bume 

























Jun 22, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #3



Assalamualaikum Semua ,
























Bai ~



WORDLESS WEDNESDAY #2



Assalamualaikum Semua,








On Wednesdays
 all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. 
Hence the ‘wordless’ title.
 The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description












Heeeeeeeeee :)














Jun 21, 2011

Perlu ke ada hasad dengki ?



Assalamualaikum Semua,











Kebelakangan nie ai selalu baca pasal hasad dengki lah kne tuduh macam-macam lah
Dan yang selalu kena mesti BLOGGER yang femes 












Kita sama-sama BLOGGER buat ape nak da sikap macam tu kat orang lain 
Pelik la orang zaman sekarang nie
Bila ada orang berJAYA sikit mesti ada yang tak puas hati
Tu semua kan USAHA orang tu sendiri .. betul tak ?






So, 
buat ape kita nak ada perasaan tak puas hati bagai
Lau nak kejayaan macam tu kita kena berusaha lebih
Cikgu-cikgu sekolah Lecture-lecture uni 
mesti selalu cakap
USAHA TANGGA KEJAYAAN KAN













Jangan la kita nak ada perassan cam tu lgi
Sebabnya benda tu tak bagi effect pun kat dorang tapi diri sendiri
Baik kita BERUSAHA selagi boleh oke :)













Jun 20, 2011

Finally abis jugak !



Assalamualaikum Semua,








Hooreeyyyy
Syukur Alhamdulillah
Arinie abis praktikal !
*muka bersinar-sinar xsabar tunggu pukul 530 !
^-^










Tapi kan,












Disebabkan ai nie pekerja yang Rajin..!
Buweekkk
 (keje duk online je hupdate FB lah hupdate Belog la celah mane datang Rajin nyer !)
hehehehehe
Okey okey xmo lah marah marah
^-^






Yang sebetulnyer disebabkan keje yang berlambak tak siap lagi 
terpaksa la ai sambung sampai ujumg bulan nie..
uhukz :(
TERPAKSA OKEH !








Tapi tak kesah sangat sebenarnye cuma tengah pikir bila masa nak wat report praktikal nie
Next week dah nak pegi anto kt UUM 
limapuluh page plak tu kena buat
aiyoooo
uhukz










Sempat kah ?



RISAU NYERRRR ....












Doakan ai sempat siap kan yea :)
















Jun 19, 2011

Jadi pendengar Setia dan Ketawa Hipokrit !



Assalamualaikum Semua,













U olz nak tahu tak !
Semalam kaannnnnnn...................







































HARI SABTU LAH !
heheheheheheheh
Buweeekkkk









Okey Okey 
Straight to the Point
Ai dapat story nie dari Frenz ai tau
Macam tak percaya plak 










Patutlah dah lama bebenor ai tak nampak status gedik-gedik di hupdate kat FB tuh !
rupanya dah takde pape Couple nie
Bukan hape pun tu la padah nyer bila dah beria ria sangat menunjuk 
Faling In Love la katakan ...







Actually,
Ai bukan la suka bila dorang jadi camtu 


Tapi,
disebabkan ai penah terkena ngan si GURL tuh !


So,
ai memang agak ANTI la ngan minah tu
Walaupun bukan dengan cara kasar 
But,
ai rasa tak perlu kot dia tanya kat ai macam tuh !
Wat mood ai jadi SPOIL jer huh









Bila dengar semalam memang agak terkejut la
Yela selalu duk hupdate alahai BAHAGIA je nampak nya
Seyesly ai tak penah plak nak DOA kan dorang jadi camtu
Bila kawan ai BAHAGIA ai suka
N ai tak de la plak nak berdendam ngan GURL 
Tapi tak berminat kot nak BERSENYUM KE BERSAPA KE
huhuhuhuhu









Takpe la sekarang nie ai berDOA semoga hubungan depa kembali terjalin !
(chewah chewah Cik Umie ayat taknak kalah..hahaha)











Jun 18, 2011

Tolong Vote Boleh tak ?



Assalamualaikum Semua,
Morning :)











Nak mintak tolong korang-korang lah!
Tolong LIKE kat picture Cik Umie nie BOLEH tak ?












Boleh eyh,
Need ur support ! uhukz :)









1st kena Like Page Kak Ayu nie dulu











Pastu Like PICTURE nie pulak 
















Okey Done..
Tenkiu So Much 
^-^









Jun 17, 2011

Nak yang ini juga tak kira !




Assalamualaikum Semua,









Nak Benda alah nie Boleh tak ?
Seyes memang minat Giler warna Purple !
Tambah-tambah lagi kereta nie ..
Aiyooo bila leh dapat nie.
uhukz..






Ha !
 kawen ngan anak Dato' sure dapat kan ?!
Tapi,
Ada ke anak Dato' nak kat ai nie
uhukz 








Sedihnya :(
Lalalalalalala












AI NAK BENDA ALAH NIE !






SAPE YANG BAIK HATI TOLONG BELIKAN BOLEH?
NANTI AI BELANJA AISKRIM SEPULUHSEN PUNYA K!
HEHEHEHEH















Jun 16, 2011

PERANG antara BLOGGER BERMULA



Assalamualaikum Semua,





KETUA KUMPULAN: Sunah Sakura



SENARAI GROUP KL GANGSTER :)


  1. http://gula-gulapelangi.blogspot.com
  2. http://www.adybudika.com
  3. http://lzulxocraxme.blogspot.com
  4. http://www.sunahsukasakura.com
  5. http://dreamcda.blogspot.com
  6. http://birumuda91.blogspot.com
  7. http://thesoundofmyjourney.blogspot.com
  8. http://ekahafizy.blogspot.com
  9. http://bintangkita080808.blogspot.com
  10. http://bicaramakdara.blogspot.com
  11. http://ibundadelight.blogspot.com
  12. http://mizztina.blogspot.com
  13. http://ahmooyymunchett.blogspot.com
  14. http://azfar9897.blogspot.com
  15. http://cekedismanis.blogspot.com
  16. http://pilhanhati.blogspot.com
  17. http://suarahatisipujaanhati.com
  18. http://nusha1706.blogspot.com
  19. http://sitikektus.blogspot.com
  20. http://amanithecraziest.blogspot.com
  21. http://www.hasrulhassan.com
  22. http://pinkexia.blogspot.com
  23. http://sitiatikah.com
  24. http://qyrndishdush.blogspot.com
  25. http://pwince93.blogspot.com
  26. http://themrizzo.blogspot.com
  27. http://salimharmanain.blogspot.com
  28. http://jahidihsaili.blogspot.com
  29. http://2octobersecret.blogspot.com
  30. http://sukmabintara.blogspot.com
  31. http://msredcheesecake.blogspot.com
  32. http://idafirdausi79.blogspot.com
  33. http://syurgacintalya.blogspot.com
  34. http://sitiumairahsaat.blogspot.com
  35. http://www.blahblahasnita.blogspot.com
  36. http://kasutkaripap.blogspot.com
  37. http://official19.blogspot.com
  38. http://belogperibadi.blogspot.com
  39. http://viniyamey.blogspot.com
  40. http://eerashera.blogspot.com 
  41. http://www.jamaluddin.net
  42. http://frameandlenses.blogspot.com
  43. http://smileasuwant.blogspot.com
  44. http://hasrisa.blogspot.com
  45. http://miss-nadya.blogspot.com 
  46. http://ayaisensei.blogspot.com
  47. http://bbyuya.blogspot.com
  48. http://eima-contest.blogspot.com
  49. http://belogcikarda.blogspot.com
  50. http://sempoi-zone.blogspot.com/


Boleh Rujuk SINI !


Kau ingat kau cantik sangat ker ha ?



Assalamualaikum Semua,











Hari nie Cik Umie Tergedik -gedik nak Join Contest !
tak penah dibuatnyer 
So,
Ai nak u olz tolong Vote + Like to ai buleh ..
Nanti ai belanja Aiskrim sepuluhsen punya okey ?

(nampak bebenor Cik Umie kedekut tahi idung masin)
lalalalalala










Plish Plish Plish Vote tuk ai okey 
Nanti ai sayang lebih kat u olz ..
Mmmuaaahhh
(pandai Bodek lebih)




Memang pandai pun 
hahahahaha











Okey ,
First step u olz kena like FB Kak Ayu nie dulu





Dah Settle 
Mesti lah kena Like pica ai pulak ..
hehehehe




Umie Farhana










Dah ker ?
Sayang U olz ketat ketat 
heheheheh







Okey tenkiu so much .. 













PERANG BLOGGER



Assalamualaikum Semua,











Join Segmen Encik Sifu lagi la weyhhh


nak Join ?
Tekan Pica tuk terus diterbangkan ke Belog Encik Sifu






Sejam Jer masa Diberi 
Cepat Cepat Cepat 












Okey Done !











Jun 14, 2011

Sakit punya pasal jadi macam nie .. :(



Assalamualaikum Semua,












Dah lama tak jumpa kan ?
Ape rindu ?
Betul nie ?









Tak caya lah !
















Yela2 caya caya caya..
Okey xmo marah marah 
Ala muchuk muchuk
Buweekkk





Ngada ngada la u olz nie..
hehehehhe












Rasa cam lama sesangat tak hupdate Belog Comel nie
Tiga hari tahu tak ?
Uisshh lama tu Cik Umie oii !
Memang lama la pun !
lalalalalala










Semuanyer gara-gara PENYAKIT ai tuh ..
hmmmm
Bila kene serang susah nak hupdate Belog Comel nie











MEMANG SERIUS PUN SAKIT AI NIE !










Tapi nak buat camne lagi
Terima je la seadanyer kan ..


















Bila ,
SAKIT MALAS dah datang memang tak kan hupdate Belog Comel nie
hahahahahahaha
Kena Tipu..
Booo Boooo
Lalalalalalalaa










Pemalas lah Cik Umie cekeding nie !
Buweeekkk
Biar la ada ke ai kesah !
lalalalalala










Okey sowie sowie TIPU u olz tadi 
I'M SORRY 
(bak kata Amir MAHARAJALAWAK)
*tangan didada mata keatas
lalalalala 











Okey ai JANJI pasni ai akan make sure sehari mesti kene hupdate jugak
walaupun satu je okey..










Okey la nak Lunch dah nie
Jom Makan !