Apr 29, 2011

Ngantok punya pasal hambek kaw !



hyee,


ai mengantok !


ngantok nyer


teramatlah mengantok









ha sudah sudah sudah
taw la ngantok xyah duk ulang banyak2 kali












ape ai merapu sorang2 nie
aiyooo
Otak da Tepu nie
mengadap keje yang xsudah2 adnyer 





nampak beno nipunyer Cik Umie oiiii !!
okey okey okey la,


sebenarnyer,
ayat betulnyer cam nie,

◕‿◕


Otak dah Tepu nie
ngadap PC dgn mata terkebil2 mintak tido !
hehehehe
keje dah siap la kataKan 



disebabkan mata ai nie tergedik-gedik
ai pon wat la keje2 men'searching' kat google




tetiba ai terjumpa nie ha 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

double click tuk tumbesaran  !

hahahahaha
ape ke bangang kawan cam nie
aiyoooo
lingkup lingkup


gelak lagi gelak lagi
wuahahaha



hahahahaha





ok  stop !,



ai nak tido nie
bising je lah !
buweekkk


jangan marah marah noh
nanti cepat tua !
lalalala



ok bai~~

Apr 28, 2011

sungguh poyo lah ! :)


hyyeee...
u olz !



xde pape pn lah ! 
buweeekk 
^_^




saje suka nak kasi tgk muka ai yang xcomel (comel) nie
lalalalala




sekian 


Da...:)


Apr 26, 2011

☂ BEN CARI BLOG BARU LAH ☂


hyep2 korang !
ape cite ?
ada chat ka ?




mst lah u olz chat kan !
law x cam mne plak u olz blh baca BLOG ai yg buruk 
(CANTIK LAH♡ nie
hehehehe 
(perasan noh Cik Umie)



okeh go 2 MY destination ok ?


tadi ai da buka blog BRO NIE :)
ternampak la pasal nie ha !



so,
ai terpikir sebentar
33 saat !


ok dah bis pikir !
kembali kepada alam yang nyata ..
◕‿◕



(poyo skemanyer CIK UMIE oii!)
lalalalala



TEKAN LA CNIE TUK LEBIH LANJUT..
CEPAT CEPAT 
◕‿◕

dan syarat2 nyer adalah seperti berikut ,


Untuk join , mudah jer ..Untuk join ,


image 

❤Letak header ni  sebab tanda rasmi penyertaan korang ..
❤Tajuk Diberi : BEN CARI BLOG BARU LAH dan linkkan kepada entri ini ..
❤Dan yang paling wajib tulis yer...  5 blog baru yang korang suka dan 
5 blog lama yang korang suka jugak .. Senang jer kan ?



bila dah siap paste kan URL u olz kat kotak komen Abg Ben 2 ok 
nak taw link dy leh tekan gambar Abg Ben yg paling atas 2 


okey ,

header ai dah letak kan ?


tajuk pun dah sama ..


sekarang kena tulis nie plak ,


5 blog baru yang ai suka



5 blog lama yang ai sentiasa terjah

 ♡ FR
♡ Abg Ben






okey dah siap ! 
hmm rasanyer cam dah lambat tapi xpe nak antar gak xkira !
uhukz~




k la bai

Apr 21, 2011

UBM I Assignment 2 : Sunnah Nabi dalam hidup Kita


hyep2 u olz ~~
ai da assignment nie ha !
aiyoo~~
dah la kne antar be4 malam nie..


cam mane nie u olz~~
uhukz



cer bagi idea skit :)
◕‿◕


ok dah dapat !
lalalala
(berlagak noh ang Cik Umie ..weee)


nie TAJUK assignment yang ai kena buat 



UBM  Assignment 2 : Sunnah Nabi dalam hidup Kita

nak tau lebih lanjut click je banner nie ha ! :))


"Sesungguhnya kita adalah umat Nabi Muhammad s.a.w. 
Telah terbukti Nabi Muhammad adalah sebaik-baik contoh untuk kita jadikan panduan dalam menjalani kehidupan seharian yang diredhai Allah s.w.t InsyaAllah"



 Membaca Al-Quran dengan TERJEMAHANNYA



Membaca (qira-ah) atau tadarus Al-Quran adalah membaca, memahami dan menghayati ertinya serta dilanjutkan dengan mengamalkan ajaran-ajaran yang terkandung di dalamnya. Agar kita sentiasa mengkaji dengan serius dan tanpa henti dalam hidup. 


Alasannya adalah kerana Al-Quran merupakan petunjuk dan sumber mata kehidupan.


Menjaga wudhu



Nabi saw, sentiasa dalam keadaan wudhu, baik dalam waktu dan keadaan apapun oleh kerana itu, marilah kita teladani sunnah Nabi saw. Ini dalam kehidupan sehari-hari kita. Diusahakan kita agar sentiasa dalam keadaan wudhu. Jangan tinggalkan wudhu. Kalau batal, berwudhulah kembali. Kalau batal, berwudhulah kembali tanpa putus dan tanpa keluh kesah.
 Hal itu merupakan keperluan kita sendiri dalam rangka untuk sentiasa mendekatkan diri kepada Allah swt. Kalau kita selalu berwudhu insya Allah akan selamat dari ikatan dan kegenitan dunia dan terjaga dari hal-hal yang kotor (kotoran yang bersifat fizikal mahu pun rohani). Selanjutnya kita terjaga dari hal-hal yang tidak bermanfaat dan dari perbuatan-perbuatan dosa dan tercela.

Kerana wudhu merupakan proses pembersihan badan kita secara silmutan dilanjutkan dalam rangka untuk pembersihan fitrah dan hati atau rohani kita.



Sunnah Nabi S.A.W ketika dan selepas tidur

1 . Sebelum dan selepas tidur baca doa tidur. Ramai orang memperlekehkan doa Masnun (doa harian) tapi hakikatnya harga yang Allah swt janjikan adalah syurga.

2. Jangan tidur menghadap kaki arah Qiblat. Ini adalah kedudukan tidur orang yang telah mati.

3. Barangsiapa yang membaca Tasbih Fatimah, sekiranya dia mati malam itu,dia akan dikira sebagai mati syahid. Apa itu Tasbih Fatimah?

Subhanallah 33 X, Alhamdulillah 33 X, Allahuakbar 33 X.
4. Baca 4 Qul tiup ke tapak tangan dan sapu keseluruh badan untuk menghindarkan sihir dan niat jahat manusia.

5. Niat untuk bangun Tahajjud. Sekiranya tidak terjaga, Allah swt akan mengira seolah-olah dia bertahajjud sepanjang malam. Tahajjud adalah sebaik-baik pelindung daripada sihir dan buatan orang.

6. Ambil wudhu sebelum tidur dan Solat Sunat Taubat 2 rakaat.

7. Maafkan semua kesalahan manusia pada kita dan halalkan semua hutang piutang sebelum tidur.Bangun tidur boleh buka fail semula kalau mahu.

8. Tidur cara Rasulullah saw dengan mengiring badan ke kanan dan tapak tangan di bawah pipi.

Peringatan : 

Pesan Nabi saw, dilarang tidur meniarap terutama lelaki.
Sekiranya tidur dengan kain pelikat, ikat hujung kain supaya tidak menimbulkan fitnah.

Tutup aurat ketika tidur. Kenapa ya? Lelaki yang tidur meniarap,dibawahnya Syaitan/ Jin Betina.

Tidur bogel atau tidak menutup aurat akan menghindarkan Malaikat Rahmat dan mengundang makhluk lain.

Sekiranya bersetubuh tanpa membaca doa,Syaitan/Jin akan bersama-sama menjamah isteri kita. Kemungkinan besar benih yang masuk bercampur dengan benih-benih Syaitan/ Jin. Jadi jangan marah kalau anak-anak ikut perangai "bapa-bapa angkat" mereka ketika kita bersetubuh dulu.







"Banyak lagi Sunnah Nabi saw yang boleh diamal, semuanya mudah untuk dilakukan. Lebih mudah daripada bersolek atau pakai night cream sebelum tidur.Lebih mudah daripada buat senaman ringan sebelum tidur."




ha akhirnye siap jugak !
Alhamdulillah :)

ok dah ai nk antar nie 
nanti lewat ..

k bai ~~

Apr 15, 2011

Ku Menunggu :)



hye u olz ..
chat x ?


hmm arinie nk share something lah !
mst la kan law x nape ai post entry baru ...
aiyooo,
Cik Umie Cik Umie
lalalala
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

ai nak share lagu nie ha !
lately ai suka sgt dengar lagu Rossa nie 
tapi bukan ai tunggu sape2 taw !



seyes nie ai suka dgr jew ..
hehehe 


okeh !
jom layan ~



jangan lupa nyanyi skali oke :)





ha !



okeh start lah pe ke lagi !
hehe




Ku menunggu, ku menunggu

Kau putus dengan kekasihmu

Tak akan ku ganggu

Kau dengan kekasihmu

Ku kan s'lalu di sini

Untuk menunggumu



Cintaiku

Ku berharap kau kelak kan cintai aku

Saat kau telah tak bersama kekasihmu

Ku lakukan semua agar kau cintaiku



Haruskah ku bilang cinta

Hati senang namun bimbang

Ada cemburu juga rindu

Ku tetap menunggu



Haruskah ku bilang cinta

Hati senang namun bimbang

lyricsalls.blogspot.com

Dan kau sudah ada yang punya

Ku tetap menunggu



Datang padaku

Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku

Saat kau sadar betapa ku cintaimu

Akan selalu setia tuk menunggumu



Na na na na na

Na na na na na na

Na na na na na na

Na na na na na na

Na na na na na

Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na



Haruskah ku bilang cinta

Hati senang namun bimbang

Ada cemburu juga rindu

Ku tetap menunggu



Haruskah ku bilang cinta

Hati senang namun bimbang

Dan kau sudah ada yang punya

Ku tetap menunggu



Na na na na na

Na na na na na na

Na na na na na na

Na na na na na na

Na na na na na

Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na



Haruskah ku bilang cinta

Hati senang namun bimbang

Ada cemburu juga rindu

Dan aku tetap menunggu



Haruskah ku bilang cinta

Hati senang namun bimbang

Dan kau sudah ada yang punya

Ku tetap menunggu

(Aku tetap menunggu)

Ku tetap menunggu
(Aku tetap menunggu)
Ku tetap menunggu


layanzz..

bye ~~


Apr 14, 2011

Bakal pengganti MIA SARA ?


ehem ehem ehem ..
saket tekak la plak ..
uhukz 


eyh..eyh..
ai lupa la satu menda lah !..
aiyooo ..


hyep u olz .....
hehehhe

lupa plak nak say HELLO td..
sowie yea :)
senyum cikit ..
alala comelnye u olz SENYUM 


hi 5 skit !
(clap!! bunyi dua tapak tangan ber hi 5.. hehe)


okey skrg ai nak bagi tgk beberapa keping gambar nie ..


meh2 usha :)


comel x si budak kecik nie ?
Nama dy Nur Aisyah Humairah..
sekarang bertudung plak ..
comel kan ?
last pica from Aisyah :)

ok u olz nak taw x nape ai buat entry nie ..
hmm actually ai baca pasal BUDAK COMEL nie
kat page beautifulnara


Aisyah nie akan jadi macam MIA SARA nie satu hari nanti taw !


maksud ai dalam bidang hiburan la..
bukan jadi org nyer ..
ape la u olz nie ..
hehe

so,
Mia akan ada kawan baru lah nanti kat dunia seni 2 :)
sama2 kecik sama2 comel sama2 berbakat !


umor si Aisyah nie baru je 3 tahun taw 
tapi,
dah banyak kali pegi casting
dengan David Teo & Prof Razak Mohaideen



*xsabar rasanyer nak tunggu adik Aisyah nie berlakon 
walau ape pun ai tetap sokong MIA SARA NASUHA
Mia tetap dihati !
chewah (100kali !)
hehehe :)


sama2 la kita doakan kejayaan dua bintang cilik nie ok ?
:)




untuk lebih lanjut usha cnie plak 



ok la bye ~~

Apr 13, 2011

Masuk University lagi lah ! :)


hye2 u olz..

whassup3..
(jadi hip hop la plak ai nie .. hehe)


chat x awi nie ?
law chat ALHAMDULILLAH 


ai pun chat walfiat :)
=
=
=
=
=
=
=
=
=


ha !
mst u olz pelik kan ngan tajuk entry ai kali nie ?


praktikal pn xbis lagi dah nk masuk u lagi!
aiyoo Cik Umie biaq betul nie ..



nampak bebeno tipunyer
hahaha


dah 2 yang u olz p caya sape suh ..
hehe
dah sure2 ai tipu u olz taw !
hikhik :)


tapi sebenanye btl la ai nak masuk u lagi nie ha !

"ha mst u olz rasa nk marah ai kan ? 
sambil pegang penyapu dan cekik pinggang
sekejap masuk sekejap x ..."


ada ai kesah ker?
buweekk 
lalalala


cakap la btl2 Cik Umie oiiiiiiii....!



okey2 la 
yela sebenarnye ai nak masuk univesity nie 


apemacam ?
terkena x ?
buweeeekk ...
hehe


ok2 ai nk proceed cepat2 skit dah PANJANG sgt entry nie ..
lalalalala


orang cakap lau xkenal maka xcinta kan ?
btl x ?

so,
disebabkan ai student baru kat UBM 
ai haruslah dan diwajibkan perkenalkan diri ai nie ..


Nama : Umi Farhana Zakaria ( u olz blh panggil ai umie OK ..)
blog ai diberi title " Kepunyaan Cik Umie Lah !"


hmm dah agak lama berblogging nie tapi dlu2 jarang menghupdate !uhukz

Date: 08 APRIL 2009



Pendapat tentang dunia blog darwasara kini ,

Ai rasa sekarang nie ramai yang dah ad blog sendiri. 
Maksudnye berblogging nie dah berkembang ngan pesat sgt lah.
Yela bila ber blog nie kite leh luahkan segala perasaan kite kat cnie.
Btl kan ?
Berblogging nie pn kadang kite leh dapat macam2 info taw dari
smua aspek.
So,
xde la kite buang masa kan ?

ape ke lagi jom lah ber blogging .. hehe ;)



Pandangan mengenai IPTM,

first of all, chewah3 Cik Umie speaking nampak ..
hehe
Terima Kasih la kepada pengetua UBM nie
sebab tubuh kan UNI nie
(eh. eh. pengetua ker ? ala bedal jela ..uhukz)
blh la ai menambahkan kawan2 baru .. 
Dan IPTM nie lah satu-satunye UNI yang
benarkan smua golongan masuk
xkira lah umur bru setaun jagung pn ..
huhu
bangga taw dapat masuk nie..
*muka pandang langit pas2 letak tangan kat bahu !

yeah2 ai bangga jadi pelajar IPTM !

dan,
ianya teramatlah wajar untuk ditubuhkan !


oklah sekian..
ai da orientasi nie..
xblh lama2..
nt kne marah ngan senior..
uhukz..



ha, sebelum nak say bye 
law u olz nak daftar pon blh ..
JOM RAMAI2..

click cnie !



ok tata ~~

Apr 9, 2011

ape hal la kau jadi macam 2 ! :(



hye u olz ..
ape citer arinie ..
okey x ?


ai xbape nk ok la..
bukan dmm atau sakit teruk ke ape ke ..



tapi ai teramat lah sakit ati nie ha !
huh geram tol ngan sorg nie ..



nie mood ai skrg 



bengang tol bila ai dgr kawan ai yg sorng nie cite ..
dari ari 2 lagi bla tegur xnk blas blik ...
jadi cam kes ai ari 2 ..
sma jer !


geram.. geram..geram...!!


mesti u olz pelik kan ?
ai nie marah kat sape ..
dah la xnk bagi intro ke hape ke !
aiyooo
Cik Umie .. Cik Umie ..


ok2 la sorie2 ..
ai bagi intro skit k 
dah2 majuk 2 .. 

smile .. chesseeee


"ape mereng ke ai nie ..
bla masa plak u olz majuk kan ?
hehehe"


ok sebenarnyer pasal kawan ai nie ..
ada dua org


Kawan A : yg bercerita
Kawan B : yg b'masalah 


actually tadi Kawan A cite kat ai ..
dy tegur Kawan B kt FB ..
tapi Kawan B wat dek jew !
aiyooo..


sedangkan kami nie bestfriend msa blaja kt MATRIK dlu ! 

ari 2 ai dah kne ai tulis kt wall dy tapi langsung xblas !
kawan lain reti plak balas..
xsuka tol org cmnie ..

sabar yea Cik Atie ..
kite pn leh wat dek jer ngan dy ..
xpayah layan org cm 2 .. grrr..


orang LUPAKAN kawan cam 2 lah !


so ,
ai nak jerit kat dy cam nie ..




" hoi !!
ape hal kau jadi macam 2 ha ?
pelik la taw x !!..
tibe2 jer 
xnak bertegur sape ..




taw la kau pandai ..
tiap2 sem dapat dekan kan ..
tapi xpayah la nk sombong sangat ! "
aiyoooo...




eeeeee....




ha nampak ai marah nie marah nie..
huhuhu 




mst u olz takut kan ?
hehe




hmm xpela ai just nak luahkan pe yg ai rasa jer ..

thanx yea sbb luangkan masa sekejap ..
sayang u olz 
mmuuaaahh


k la bai ~~