Dec 10, 2011

Ombak Rindu Semakin Menghangat Di Panggung !Assalamualaikum dan Selamat Malam
Sayang-Sayang Semua ^_^Masih tidak kesampaian untuk tengok Ombak Rindu . uhukz .
Mungkin besok .
Tapi kalau Mr S jadi turun la . T_T .


Jom review serba sikit tentang filem Ombak Rindu 


Watak Utama Dibintangi Oleh :


 ✿ Aaron Aziz sebagai Hariz
✿ Maya Karin sebagai Izzah
✿ Lisa Surihani sebagai Mila Amylia
✿ Bront Palarae sebagai Mail

Sinopsis :

Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah (Maya Karin) dan Hariz (Aaron Aziz) dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di Kuala Lumpur untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan Sufiah Cemerlang telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. Namun selepas itu, Hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. Hariz kemudian terpaksa menikahi Mila (Lisa Surihani), kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah Pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa Hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

Novel dia best first time I baca novel habis ..
Nak tengok filem plak .. Mesti best kan ?
Tambah-tambah Aaron Aziz pelakonnya .. hehehe ..
Minat giler kat Aaron Azizi .. 

Mesti ramai yang dah tengok ?
Hopefully dapat tengok esok . uhukz .
T__T

Jumpa Lagi !


credit to :: Ombak Rindu Filem
No comments: