Nov 22, 2011

Nak tanya pendapat sikit boleh tak ?




STICKY POST ^__^




Assalamualaikum Semua,








Entri nie ringkas jer dan pendek sangat !..^__^
I just nak tanya pendapat u all boleh ?.
Tapi lebih kepada yang dah bekerja la .. hehehehe






Alololo yela yang still belajar pun leh bagi pendapat ..






Ada dua pilihan kat sini :-



a) Kerja gomen yang boleh menjamin masa depan tapi tak kena ngan jiwa u all .. Pastu lari sungguh dengan jurusan yang u all amik masa belajar tinggi-tinggi dulu ?





atau





b) keje swasta yang dapat banyak gaji tapi keje berlambak.. keje yang kena ngan jiwa u all dan memang selaras dengan kelulusan masa belajar ?







I agak conpius pasal keje I sekarang nie ... 
Memang ramai yang cakap bukan senang nak dapat keje gomen kan ?
Tapi penat-penat belajar empat tahun tapi kerja bukan dalam bidang yang penah I amik ..
Hope u al boleh bagi cadangan sikit kat I sama ada stay dalam gomen or tak ?









Tolong bagi pendapat yea ^__^








Jumpa Lagi !











4 comments:

penyisir rambut said...

depends on dri sndiri awk..
skunk ni dunia realiti....
tak semesti nya kita keje sme dgn ape yg kita blaja...
tp pape hal pon,,ikot la pe yg slari dgn jiwa...br sng nk wt kje...ati pon tenang wlpon kje mlmbak...

misznina said...

Mungkin saya belum bekerja, and still study. Cuma waktu cuti2 ada la kerja part time.

Just nak bagi opinion, for me kalau dapat kerja "gomen" pergi la, coz susah nak dapat. Kalau kita tak suka dgn kerja, suka kan lah. Kerana apa yang Allah bagi dekat kita adalah rezeki kita, dan mungkin bagi kita bukan terbaik tapi sebenarnya pada Allah itu terbaik untuk kita.

Kalau dapat kerja swasta pula, based on my sister experience gaji memang tinggi dari kerajaan . Selalu dapat increment gaji. Memang kerja banyak and penat , tapi sama macam tadi cuba untuk menyukai apa yang kita sedang lakukan. InsyaAllah segala urusan akan di permudahkan :)

u.m.i.e said...

thanx for the opinoin .. :)
I akan wat keputusan yang terbaik ..

Miss Nadya said...

ingat tak, awk pernah join contest Anugerah Blog Paling Popular ?. Contest tu di panjangkan dan nad nak awk buat 1 entry je seperti di entry Contest Klik Dan Like Fan Page . Boleh ye untuk nad listkan nama awk..

new entry :: perlawanan akhir Malaysia vs Indonesia sea games 2011